background img
banner
banner

Με μείωση συνεχίστηκαν οι εμβολιασμοί

ΨΗΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Η γενική αίσθηση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας είναι η ανησυχία για τα καυτά προβλήματα που απασχολούν την μέση ελληνική οικογένεια, δίχως διαφοροποίηση. Πιο συγκεκριμένα, αυτά που φαίνεται να απασχολούν πιο πολύ τους δημότες, είναι κατά πρώτο λόγο η οικονομική του κατάσταση και η αστάθεια, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και ο κίνδυνος της γενίκευσης του πολέμου και φυσικά, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια που σφυροκοπεί το “καλάθι της νοικοκυράς”.

Η τέταρτη κατά σειρά “έγνοια” του σύγχρονου Αιγιαλέα, είναι ο κορωνοϊός και η ιική εικόνα που επικρατεί. Αυτός προφανώς είναι και ο κύριος λόγος που τα “κλικ” στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου προκειμένου να κλείσουν τα ραντεβού τους οι δημότες, έχουν μειωθεί κάτι περισσότερο από αισθητά.

Η χαλάρωση των μέτρων και ο ικανοποιητικός αριθμός των εμβολιασμών στην Αιγιάλεια, δίνουν πια στον κόσμο το “πάτημα” να… χαλαρώνει πλέον και η ανησυχία του για την μετάλλαξη “Όμικρον” και τα νέα θετικά κρούσματα, που προκύπτουν καθημερινά σε όλο το εύρος του δήμου.

Αλλαγές των ημερών του στατικού εμβολιασμού από 1η Μαρτίου σε ΓΝΑΑ – Κ.Υ. Ακράτας

Από σήμερα το πρωί ουσιαστικά, ισχύουν οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των εμβολιασμών του κόσμου στα δύο σημεία που τελούνται, έπειτα από απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας και του υπουργείου. Έτσι, και για όλο το επόμενο διάστημα (κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το Πάσχα) στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) και στο Κέντρο Υγείας Ακράτας θα γίνονται στατικοί εμβολιασμοί για τους ενήλικες μόνο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Η μείωση των νέων ραντεβού και της ζήτησης που έχει παρατηρηθεί, ήταν ο λόγος της αλλαγής των ενεργών ημερών για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν, καθώς αυτή η πτωτική πορεία της ζήτησης καταγράφεται σε πανελλήνιο επίπεδο. Και στα δύο σημεία, το εμβόλιο που χρησιμοποιείται είναι το Pfizer BioNTeck.

750 Rapid Tests στο Κέντρο Υγείας Αιγίου την προηγούμενη βδομάδα, 171 θετικά

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μειωμένης κινητικότητας στην περιοχή τις τελευταίες μέρες και για την έξαρση των νέων θετικών μολύνσεων του κορωνοϊού, ήταν τα δωρεάν Rapid Tests που τελούνται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Κέντρου Υγείας Αιγίου “Μάνα και Παιδί”.

Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα 21 με 25 Φεβρουαρίου, έγιναν συνολικά 750 καινούρια υγειονομικά τσεκαρίσματα, με την Δευτέρα 21 του μήνα να διαπιστώνονται 62 νέες μολύνσεις επί συνόλου 230 τεστ ανίχνευσης, ενώ την επομένη ημέρα έγιναν 115 Rapid Tests από τα οποία τα 26 από αυτά διαγνώστηκαν θετικά, με μέσο όρο ηλικίας τα 41 έτη. Την Τετάρτη 23 του μήνα, ανιχνεύθηκαν 26 νέες μολύνσεις σε 108 συνολικά τεστ, με τις 13 γυναίκες και τους 13 άντρες να καλούνται να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα. Τις τελευταίες δύο ημέρες, τα αποτελέσματα των υγειονομικών ανιχνευτών “έδειξαν” σε 138 τεστ, 18 γυναίκες και 16 άντρες νέα θετικά κρούσματα, ενώ την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου βρέθηκαν 23 καινούρια θετικά επί συνόλου 159 τεστ, με μέσο όρο ηλικίας των εξεταζομένων τα 29 έτη.

Με σαφή μείωση ενδιαφέροντος συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Ακράτα

Ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο όπου γιατροί και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας της Ακράτας δέχτηκαν πολύ μεγάλη πίεση, η δομή πλέον θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο μόνο τρεις φορές την βδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο) ενώ το σκεύασμα που θα χρησιμοποιείται, θα συνεχίσει να είναι το αμερικανικό Pfizer της εταιρείας BioNTech. Στον αντίποδα, αύξηση ενδιαφέροντος φαίνεται ότι υπάρχει, για εμβολιασμούς κατ’ οίκον και πλέον δεν αποκλείεται να προστεθεί μια ακόμη ημέρα στις ήδη δύο υπάρχουσες.

Η υγειονομική “εικόνα” που παρουσιάζει η ανατολική πλευρά του δήμου παραμένει αμετάβλητη τις τελευταίες ημέρες, με τους υπεύθυνους του κέντρου να κάνουν λόγο για αισθητή μείωση των κλεισμένων ραντεβού μέσω της επίσημης πλατφόρμας.

Η τρίτη δόση του εμβολίου στο Κέντρο Υγείας, έχει σαφέστατη μείωση μεν αλλά παραμένει ως η “νούμερο ένα” αιτία εμβολιασμού, με την ηλικιακή ομάδα 60 έως 75 να είναι ταυτόχρονα και η επικρατέστερη “ομάδα” συμμετοχής, αλλά και άρνησης στην γενικότερη εικόνα της Αιγιάλειας, όπως διαμορφώνεται με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία.

430 Rapid Tests και 180 PCR στο ΓΝΑΑ την εβδομάδα που πέρασε

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Νοσοκομείου Αιγίου που τελούνται εδώ και πολύ καιρό τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, το συνολικό νούμερο που καταγράφεται μέχρι στιγμής στο σκεύασμα της Pfizer άγγιζε τους 41.800 το Σάββατο 26 του μήνα, ενώ πραγματοποιούνται 60 περίπου εμβόλια κάθε μέρα. Την ίδια στιγμή, στο εμβόλιο Pfizer που γίνεται στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 11, το συνολικό νούμερο είναι αυτή την στιγμή στο 1190, με τους γονείς να δηλώνουν πολύ θετικοί στην συμμετοχή των παιδιών τους στην επιχείρηση “ελευθερία”, κάνοντας 40 νέα παιδάκια το εμβόλιο τους, την προηγούμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι, τα παιδιατρικά εμβόλια διεξάγονται από Τρίτη έως και Σάββατο κατόπιν εντολής του υπουργείου, ενώ για το σκεύασμα της εταιρείας Johnson and Johnson, που γίνεται αποκλειστικά και μόνο κάθε Δευτέρα για ενήλικες, έχουν γίνει 4650 συνολικά, δηλαδή τελούνται 65 περίπου μια φορά την εβδομάδα. Τέλος, να επισημανθεί ότι από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι τις 26 ημέρα Σάββατο, στο ΓΝΑΑ έγιναν 430 Rapid Tests και 180 PCR, δίχως όμως να δοθούν στην δημοσιότητα τα νέα ενεργά που προέκυψαν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr