background img
banner
banner

Στο σύστημα προέγκρισης του ΕΟΠΥΥ 9 ακόμη ακριβά φάρμακα

Πράσινο φως για την χορήγηση 9 ακόμη ακριβών φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ δόθηκε από την αρμόδια γενική διεύθυνση του Οργανισμού ύστερα από θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Φαρμακευτικής Δαπάνης

Εννέα ακόμη φάρμακα εντάσσονται στον κατάλογο φαρμάκων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης με απόφαση της γενικής διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού. Με την έγκριση αυτή, τα ακριβά φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ στους ασθενείς, φθάνουν τα 81 συνολικά.

Πρόκειται για τα φάρμακα Aimovig (προφύλαξη ηµικρανίας), Beovu (θεραπεία της νεοαγγειακής-υγρής µορφής- ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας), Bonamens (θεραπεία οστεοπόρωσης), Cuprior (νόσο του Wilson), Erleada (καρκίνο προστάτη), Libtayo (πλακώδες καρκίνωµα του δέρµατος), Mayzent (δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση), NUBEQA (καρκίνο προστάτη) και Onpattro κληρονοµική αµυλοείδωση που προκαλείται από τρανσθυρετίνη).

Για την εισαγωγή των φαρμάκων αυτών στο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης, έχει δοθεί από τις 15 Φεβρουαρίου η σύµφωνη γνώµη της Επιτροπής παρακολούθησης φαρµακευτικής δαπάνης, ολοκλήρωσης διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων και δηµιουργίας µητρώων ασθενών.

Επίσης στην απόφαση υπενθυμίζεται ότι για την έγκριση των φαρμάκων κατά της ηπατίτιδας C που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των φαρμάκων που χρειάζονται ηλεκτρονική προέγκριση, τα σχετικά αιτήματα εισάγονται στο μητρώο της ηπατίτιδας C.

Πηγή 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr