background img
banner
banner

Γενέθλια για το “Κελάρι της Αγάπης”

14 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως που τελεί και πραγματώνει εδώ και πολλά χρόνια μια μόνιμη “διαδρομή αγάπης” και στήριξης προς τον συνάνθρωπο, υπερτερεί με πολύ μεγάλη δραστηριοποίηση. Ο  Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και οι ιερείς που έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις δομές “Κελάρι Της Αγάπης” σε Αίγιο και Κράθιο, δομές που έχουν τεράστια κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην καθημερινή ζωή ανθρώπων της Αιγιάλειας. Η αγάπη… συνεχίζεται και μετουσιώνεται σε πράξη.

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται στις 26 Μαρτίου, ημερομηνία – σταθμός για την μεγάλη και χαρισματική προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης προς τον συνάνθρωπο.
Η “οικογένεια” της αλληλεγγύης και της αγάπης κάνει ήδη σημαντικά βήματα στην “επόμενη μέρα” και για δημότες που αδυνατούν να έχουν τροφή και αγαθά πρώτης ανάγκης, κάνοντας το “Κελάρι της Αγάπης” ένα στέκι κατανόησης και φροντίδας με απόλυτη επιτυχία.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε βασιζόμενη στο “επείνασα γαρ και εδώκατε μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατε με” και συνεχίζει να πορεύεται ακριβώς έτσι, με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο από την πρώτη του χρονιά που λειτούργησε, το 2008.

Μεγάλη ‘’επιχείρηση’’ συλλογής τροφίμων

Την όλη διαδικασία στηρίζει και επιμελείται ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είναι ίσως ο πιο θερμός “υποστηρικτής” της σημασίας και του κοινωνικού έργου που τελείται από το “Κελάρι της Αγάπης”.

Με αφορμή τα γενέθλια των δεκατεσσάρων ετών της, το protionline.gr παρουσιάζει την κατάσταση ως έχει και το πόσο πολύ έχει βοηθήσει ένα μέρος των δημοτών αυτού του τόπου, μια μερίδα ανθρώπων που πραγματικά έχουν ανάγκη από καθημερινή τροφή και βασικά αγαθά, δίδοντας τους όσο είναι δυνατόν μια κάποια ανακούφιση.

Την “ομάδα” που συντελεί την μεγάλη “επιχείρηση” συλλογής τροφίμων και αγαθών, “ενορχηστρώνει” ο π. Στυλιανός Καπράλος, ο οποίος με την πρεσβυτέρα του και τα δύο του παιδιά, συντονίζει και καθοδηγεί την όλη διαδικασία με τον πιο ιδανικό τρόπο.

Στην “ομάδα” που… κερδίζει συμπεριλαμβάνονται και ορισμένοι εθελοντές, άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να πλησιάσουν και να βοηθήσουν το θεάρεστο έργο που η Ιερά Μητρόπολη έχει ξεκινήσει και συνεχίζει.

Η προσφορά που συγκέντρωσε τις γιορτές το “Κελάρι της Αγάπης” στο Αίγιο

Το ¨Κελάρι της Αγάπης” κατάφερε μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (αλλά και λίγες βδομάδες αργότερα) να συγκεντρώσει και να διαθέσει πολλά τρόφιμα και αγαθά. Έτσι, διατέθηκαν 500 κιλά φρέσκο ψάρι (φαγκρί), 240 τεμάχια κοτόπουλο 2λιτρα, 6 τεμάχια των τεσσάρων κιλών γαλοπούλα, 315 φιάλες 1,5lit λάδι, 222 πακέτα μακαρόνια, 420 πακέτα διάφορα ζυμαρικά, 268 κυτία τοματοπολτός, 80 κιλά αλάτι, 394 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη, 65 κονσέρβες κρέας ή ψάρι, 140 πακέτα μπισκότα, 220 κρουασάν, 116 ρολά υγείας, 50 τεμάχια ελληνικός καφές των 200γρ., 192 πλάκες πράσινο σαπούνι, 25 αφρόλουτρα, 10 κουτιά μπατονέτες και 35 πακέτα χαρτομάντιλα, 15 συσκευασίες με τσάι, 1042 κιλά αλεύρι σιταριού και 220 κιλά αλεύρι πολυτελείας. Τέλος, δόθηκαν 480 κουτιά coca cola zero και 48 τεμάχια πορτοκαλάδα, 240 πακέτα πατατάκια, 218 πακέτα ρύζι 500γρ., 250 πακέτα όσπρια, 10 κιλά λάδι από καλαμπόκι, 500 τεμάχια βρεφικές τροφές, 2 πακέτα πάνες ακράτειας για ενήλικες, 10 πεντάκιλα πακέτα ζυμαρικά και 10 κιλά ξύδι.

Η προσφορά που συγκέντρωσε τις γιορτινές  ημέρες το“Κελάρι της Αγάπης” στο Κράθιο

Με την απόλυτη αγάπη προς τον συνάνθρωπο και μεγάλη αυταπάρνηση, το “Κελάρι Της Αγάπης” στην ανατολική πλευρά του δήμου, συγκέντρωσε αγαθά και τρόφιμα για τις ημέρες των εορτών που πέρασαν, βοηθώντας έτσι με απόλυτα πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο, τους δημότες που έχουν πραγματική ανάγκη. Ο υπεύθυνος διανομής του παραρτήματος του Κραθίου π. Νικόλαος Μεντζελίδης, με την βοήθεια της πρεσβυτέρας του αλλά και μιας εθελοντικής ομάδας ανθρώπων, πραγματοποίησαν πολύ καλή δουλειά.

Συγκέντρωσαν πραγματικά μεγάλη ποσότητα αγαθών πρώτης ανάγκης στο παράρτημα που στεγάζεται μέσα στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος. Το παράρτημα που συγκεντρώνει περίπου 11 φορές βοήθεια κάθε έτος, λειτουργεί από τις 6 Αυγούστου 2012 και καλύπτει συνολικά 50 οικογένειες, αυτό το διάστημα. Στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κατάφερε να συγκεντρώσει και να διαθέσει τα εξής:

263 κιλά κρέας, 72 κιλά ψάρια (φαγκρί), 274 λίτρα γάλα εβαπορέ, 265 πακέτα μακαρόνια, 32 πακέτα ψωμάκια του τοστ, 124 πακέτα διάφορα ζυμαρικά, 194 τοματοχυμούς, 55 κιλά ρύζι και 58 κιλά όσπρια. Επίσης δόθηκαν, 56 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη, 58 κιλά αλεύρι, 35 κιλά αλάτι, 30 πακέτα ελληνικός καφές 200γρ., 265 λίτρα φετινό ελαιόλαδο, 75 μπουκάλια ξύδι, 55 μπουκάλια υγρό πιάτων, 175 πακέτα φρυγανιές, 105 πακέτα χαρτοπετσέτες, 50 κιλά μαρμελάδα βερίκοκο, 415 ρολά υγείας, 35 κιλά φρούτα διαφόρων ειδών, 3 κιλά τυροκομικά, 15 σοκολάτες 55 σαπούνια, 45 κιλά βουτήματα, 160 τεμάχια σφουγγάρια και 55 σφουγγαρίστρες. Ακόμα προσφέρθηκαν ορισμένα ρούχα ένδυσης και υπόδησης, καθώς και πετσέτες κουζίνας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr