background img
banner
banner

Εργοτάξιο… η κοινότητα Ροδιάς

ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Τρία πολύ σημαντικά έργα έρχονται να ικανοποιήσουν χρόνια αιτήματα των κατοίκων και του κοινοτικού συμβουλίου Ροδιάς αλλά και να βελτιώσουν την καθημερινότητα στο γραφικό παραλιακό χωριό της Αιγιάλειας. Αντικατάσταση του σωλήνα ύδρευσης, μεταφορά του αγωγού του παραλιακού δρόμου και δημιουργία χώρου στάθμευσης απέναντι από την πλατεία, αποτελούν τα βήματα… εμπρός που πραγματοποιούνται χάρη στις άοκνες προσπάθειες της προέδρου αλλά και τη βούληση της δημοτικής αρχής, με νέα έργα και παρεμβάσεις στις υπάρχουσες υποδομές, να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αυτοψία την Κυριακή στο σημείο

Τα έργα, που πραγματοποιούνται σε τρία «μέτωπα», παρακολουθεί στενά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ενώ την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου επίσκεψη πραγματοποίησε και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος. Μαζί του ήταν και η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, η οποία, επί των ημερών της στην αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΑ είχε μεριμνήσει και προγραμματίσει το έργο της αντικατάστασης του παλαιού αγωγού ύδρευσης. Στα έργα τούς ξενάγησε η πρόεδρος της κοινότητας Άννα Πολυδωροπούλου.

Όπως εξήγησε στο protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄πραγματοποιείται αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα μήκους περίπου 500 μέτρων, στον δρόμο που οδηγεί στην παραλία της Ροδιάς. Μεγάλο τμήμα του αγωγού ύδρευσης είχε δοθεί εδώ και πολλά χρόνια από την εταιρεία «Άκτωρ». Όταν ολοκληρώθηκε το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής, αντικαταστάθηκε κι ένα κομμάτι της ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη. Επειδή όμως την προηγούμενη εβδομάδα βρεθήκαμε στο σημείο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που είχαν προκύψει εξαιτίας της διάβρωσης στον παραλιακό δρόμο, παρατηρήσαμε ότι τα δίκτυα που περνούσαν ήταν προβληματικά. Ο αγωγός ύδρευσης ήταν προς την πλευρά της θάλασσας και αυτό που έγινε ήταν να μεταφερθεί στη νότια πλευρά για περίπου 300 μέτρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πλήρη αποκατάσταση του δρόμου, ώστε να είναι λειτουργικός. Έγινε λοιπόν νέα εγκατάσταση. Το καλοκαίρι δε ο παραλιακός δρόμος παρουσιάζει μεγάλη κίνηση και περνούν και βαρέα οχήματα, οπότε πρέπει το έργο να εκτελεστεί΄΄.

Όσον αφορά το τρίτο έργο, ο κ. Χριστόπουλος, που συνδράμει το έργο του δημάρχου σε θέματα της Δ.Ε. Διακοπτού, επισημαίνει: ΄΄Δημιουργήθηκε ένας χώρος πάρκινγκ, δίπλα ακριβώς από την κεντρική πλατεία του χωριού, σε ένα οικόπεδο που ανήκει εν μέρει στον δήμο ως συνιδιοκτησία με τον παλαιό δήμο Διακοπτού. Ο χώρος παραχωρήθηκε με απόφαση του τοπικού συμβουλίου Ροδιάς. Πραγματοποιήθηκε κοπή των δέντρων, ενώ χρησιμοποιήθηκε αμμοχάλικο για την επίστρωσή του, ενώ πρόκειται να μπει και φωτισμός΄΄.

Προτεραιότητα στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων σε όλες τις κοινότητες

Και πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος: ΄΄Τα έργα αυτά είναι χρόνια αιτήματα και κρίθηκαν αναγκαία, ενώ συμπεριλαμβάνονται στις γενικότερες παρεμβάσεις μας σε έδρα και κοινότητες του δήμου, σε κάθε Δημοτική Ενότητα, καθώς ο στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών. Δεν ξεχωρίζουμε καμία κοινότητα και προσπαθούμε να επιλύουμε προβλήματα, με προτεραιότητα σε αυτά που επί χρόνια διεκδικούν πρόεδροι και κάτοικοι΄΄.

Με την καλή συνεργασία μεταξύ Τοπικού Συμβουλίου – δημοτικής αρχής – υπηρεσιών υλοποιούνται τα αιτήματα

Για τα έργα ρωτήθηκε από τo protionline.gr και η πρόεδρος, κ. Πολυδωροπούλου, η οποία επισήμανε: ΄΄Η πολλή καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στην Κοινότητά μας και την Δημοτική Αρχή και κυρίως με τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο του Δήμου για την Δημοτική Ενότητα Διακοπτού κ. Βασίλη Χριστόπουλο, αλλά και τη ΔΕΥΑ και την Τεχνική Υπηρεσία τρία χρόνια τώρα, αποτυπώνεται σε αυτά τα πολύ μεγάλα έργα που συντελούνται στο χωριό μας. Έργα που τα περιμέναμε πάρα πολλά χρόνια, υλοποιούνται τώρα. Ως πρόεδρος καταβάλω, όπως οφείλω άλλωστε, κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το χωριό μου. Οι επαφές με τους αρμόδιους σχεδόν καθημερινές και αρκετές φορές πιεστικές. Οφείλω να τονίσω πως το Τοπικό μας συμβούλιο, με τις ομόφωνες αποφάσεις που λαμβάνει σε όλα τα θέματα που εισηγούμαι, δίνει την δύναμη σε εμένα να αιτηθώ και να διαπραγματευτώ με τον Δήμο την υλοποίησή τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο΄΄.

Τα τρία έργα

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος ανέφερε: ΄΄Α) Η αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα ύδρευσης είναι τεράστιας σημασίας έργο που αφορά στην υγεία όλων μας. Ένα έργο που η Κοινότητά μας ζητούσε επί πάρα πολλά χρόνια να υλοποιηθεί και το ενέταξε και το παρόν τοπικό συμβούλιο στο τεχνικό του πρόγραμμα, επιτέλους έγινε.
Β) Η δημιουργία χώρου προσωρινής στάθμευσης των αυτοκινήτων στο δημοτικό οικόπεδο έναντι της πλατείας ήταν και αυτό χρόνιο αίτημά μας, ενταγμένο επίσης στο τεχνικό πρόγραμμα του τοπικού συμβουλίου επί σειρά ετών μέχρι και σήμερα, καθώς η πλατεία του χωριού μας είναι ίσως η πιο πολυσύχναστη του Δήμου λόγω της φυσικής της ομορφιάς με τα αιωνόβια πλατάνια αλλά και λόγω των δύο ψησταριών που υπάρχουν εκεί και γίνονται πόλος έλξης για πάρα πολύ κόσμο , ιδίως τους μήνες Μάιο – Σεπτέμβριο.
Γ) Η μεταφορά του αγωγού ύδρευσης του παραλιακού δρόμου προς την νότια πλευρά αυτού, ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει λόγω προβλημάτων που προκαλούνταν από τη διάβρωση αφού ο προηγούμενος αγωγός ήταν προς τη πλευρά της θάλασσας. Η αποκατάσταση της βαθιάς καθίζησης του δρόμου της παραλίας λόγω της διάβρωσης επίσης είναι αναγκαία διότι κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς δρόμο και θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα΄΄.

Και κατέληξε: ΄΄Τους ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα συνεργασία και ευελπιστούμε πως θα υπάρξει και συνέχεια γιατί υπάρχουν ακόμα έργα που περιμένουμε να υλοποιηθούν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr