background img
banner
banner

Μεγαλώνει η λίστα των κρουσμάτων covid στην Αιγιάλεια

Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΣΕ… ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ Η ΜΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΙΡΟΝΤΑΙ

Τα νέα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκονται σε μια “αχαλίνωτη” έξαρση. Mε το 15% και πλέον των δημοτών να νοσούν από την “Όμικρον 2” μετάλλαξη και να… μεταδίδουν τη νόσο, ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα απ’ ό,τι την έλαβαν, τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν είναι πλέον. Το πιο… κακό της όλης υπόθεσης βέβαια, είναι τα περιστατικά “ασυδοσίας” που προκύπτουν ολοένα και περισσότερα, με κάποιους που βγαίνουν και κυκλοφορούν κανονικά (!) στην καθημερινότητά τους ενώ νοσούν από κορωνοϊό, αυξάνοντας έτσι ηθελημένα τα κρούσματα κατά δεκάδες!

Θετικές δύο φορές σε διάστημα 20-25 ημερών!

Η έξαρση είναι τεράστια και το πιο ανησυχητικό είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με δύο ή και τις τρεις δόσεις, νοσούν το ίδιο εύκολα με αυτούς που είναι πλήρως ανεμβολίαστοι ή έχουν βαριά συμπτώματα νόσησης, τη στιγμή που λόγω των αντισωμάτων δεν θα έπρεπε να έχουν! Μάλιστα, το πλέον παράδοξο είναι ότι, οι μισές περιπτώσεις που αυτές που ετούτες τις μέρες έχουν κλειστεί στο σπίτι τους και διανύουν την υποχρεωτική καραντίνα, είναι άνθρωποι που έχουν νοσήσει πάλι από κορωνοϊό στο πρόσφατο παρελθόν, με κάποιες περιπτώσεις να βρίσκονται θετικές δύο φορές σε διάστημα 20-25 ημερών!

Η διασπορά της τελευταίας μετάλλαξης είναι τεράστια σε σχέση με την προηγούμενη ¨Δέλτα¨ ή την αρχική νόσηση covid και η μόνη διαφορά της είναι πως έχει πιο ήπια συμπτώματα. Μία ακόμα πιο ¨ανησυχητική¨ τακτική που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ήμερες δε, είναι ότι όσοι νόσησαν από κορωνοϊό θεωρούν πως… ξεμπέρδεψαν δια παντός, ενεργώντας εντελώς αψυχολόγητα και ανεύθυνα. Και αυτά συμβαίνουν κυρίως στο κέντρο της πόλης του Αιγίου!

63 νοσηλείες στο Ρίο – 46 στον “Άγιο Ανδρέα”

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν εκ μέρους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για τις νοσηλείες covid-19 στην γειτονική Πάτρα, στο ΠΓΝΠ Ρίου νοσηλεύονται 63 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού, τρία παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 13 διασωληνωμένοι στις όποιες μονάδες εντατικής θεραπείας. Ταυτόχρονα, στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 46 ασθενείς στις Κλινικές και 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ, είναι 27.490, με τα 572 κρούσματα από αυτά να είναι στην Αχαΐα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.341 θάνατοι covid-19. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 201 οι ανεμβολίαστοι και 141 οι πλήρως εμβολιασμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων δε, είναι τα 35 έτη ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αχαΐα

Τα 1.466 έφτασαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε επίπεδο νομού, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου. Οι νοσηλείες παραμένουν υψηλές, με τις διακομιδές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών να είναι δεκάδες σε κάθε βάρδια των Νοσοκομείων του Ρίου και του “Αγίου Ανδρέα”. Όσο για τα ραντεβού που κλείνονται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου για τα εμβόλια, αυτά βαίνουν προς μηδενισμό. Οι επίσημοι αριθμοί και οι καινούριες μολύνσεις, διαψεύδουν τις εκτιμήσεις που υπήρχαν για κάμψη της πανδημίας στα τέλη του περασμένου μήνα. Την ίδια ώρα, σε επίπεδο δήμου, υπάρχουν πολλά νέα κρούσματα δεδομένης της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού και αυτό επιβεβαιώνεται από την καθημερινότητα, καθώς πλέον κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον περιστατικό νόσησης. Η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι απρόβλεπτη καθώς δεν υπάρχουν πλέον υγειονομικά μέτρα σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, σχολεία και εκκλησίες, στάδια ή στους δρόμους, όπως σαφώς και στο κομμάτι της αναψυχής και εστίασης.

Στα 68 rapid τα 12 θετικά την Τρίτη στο Κ.Υ. Αιγίου

Την ίδια στιγμή στο Κέντρο Υγείας Αιγίου και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που υπάρχει και τελούνται τα δωρεάν Rapid Tests στο ευρύ κοινό, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατέγραψε 144 ανθρώπους που προσήλθαν για Rapid Tests την Δευτέρα 28 Μαρτίου εκ των οποίων βρέθηκαν 30 θετικά (το 21% δηλαδή) που αφορούσαν 7 άνδρες και 13 γυναίκες με τον μέσο όρο ηλικίας τους να είναι τα 31 έτη.

Να επισημανθεί ότι την περασμένη Παρασκευή 25 του μήνα και λόγω της εθνικής εορτής δεν έγιναν ανάλογα τεστ, ενώ την περασμένη Πέμπτη 24 Μαρτίου, προσήλθαν 107 άτομα για Rapid Tests και βρέθηκαν 28 νέα ενεργά κρούσματα (26% των εξεταζόμενων δηλαδή) όπου αφορούσαν 16 άνδρες και 12 γυναίκες με διάμεση ηλικία περίπου τα 38 έτη. Τέλος, την Τρίτη 29 Μαρτίου στην αίθουσα “Μάνα και Παιδί” διεξήχθησαν συνολικά 68 Rapid Tests εκ των οποίων τα 12 ήταν τα καινούρια ενεργά και με τον μέσο όρο ηλικιακής θετικότητας να είναι τα 38 έτη.

Κοίλιας: “Εποχική γρίπη και κορωνοϊός έχουν τρομερή έξαρση και πανομοιότυπα συμπτώματα’’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας και σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων, τόνισε: “Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε και παρακολουθούμε, τα περιστατικά συνεχίζουν με αμείωτη ένταση και ίσως, να αυξάνονται κιόλας κατά τόπους. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε πετύχει κάποιον μεγάλο “στόχο” όπως πραγματικά θα θέλαμε για την εξάλειψη των περιστατικών. Ίσως να βιάστηκαν κιόλας οι ειδικοί επιστήμονες να δώσουν το “πράσινο φως” για την πλήρη άρση των μέτρων σε κάθε κλάδο, επίπεδο και τομέα της κοινωνικής ζωής”, επισήμανε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α. ο οποίος μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αυξημένα περιστατικά της εποχικής γρίπης που αυτή τη στιγμή είναι σε έξαρση και πολλές φορές ο κόσμος… μπερδεύεται, καθώς το 80% των συμπτωμάτων των δύο ιώσεων, είναι κοινά συμπτώματα και πανομοιότυπα.

“Οσοι δεν έχουν πειστεί να εμβολιασθούν δεν θα το πράξουν ποτέ “

Σε άλλη ερώτηση του protionline.gr  και όσον αφορά το τι εκτιμά για το επόμενο διάστημα σε τοπικό επίπεδο σε σχέση με τα νέα ενεργά κρούσματα που είναι σε αυξητική τάση, ο κ. Κοίλιας, απάντησε: “Ελπίζουμε ότι με τον καιρό που “ανοίγει” πλέον και όλο και περισσότερος κόσμος θα αποφεύγει τους κλειστούς χώρους, τα πράγματα να καλυτερέψουν. Η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη, ειδικά στην τελευταία μετάλλαξη του ιού και δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι θα υποχωρήσει το επιδημιολογικό “κύμα” που επικρατεί. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους και να αποφεύγονται οι μεγάλες συναθροίσεις” τόνισε ο γιατρός, ο οποίος επισήμανε ότι σε τοπικό επίπεδο για τους εμβολιασμούς, ισχύει ό,τι και σε γενικότερο πλαίσιο, δηλαδή όσοι δεν έχουν πειστεί να προβούν σε εμβολιασμό covid μέχρι στιγμής, δεν θα το πράξουν και ποτέ μάλλον. Σημείωσε δε, ότι παρ’ όλο που τα όποια περιστατικά νοσούν με ήπια μορφής συμπτώματα, εν τούτοις πολλοί άνθρωποι άνω των 60 ετών έχουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr