background img
banner
banner

Στήριξη για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές

ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ – ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αίτημα συμπόρευσης στον λαό της Αιγιάλειας ώστε με τη στήριξή του, η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και την ενεργειακή κρίση αλλά και όλες τις προκλήσεις, υπέβαλε το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου, από το Αίγιο, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά τη μεγαλειώδη πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Εξήρε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης εν συγκρίσει με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η Ν.Δ. θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Λιόπετρο» στη Φωνησκαριά και πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη μετά από πολύ καιρό λόγω των περιοριστικών μέτρων του covid. Παρευρέθη πλήθος κόσμου που με ενθουσιασμό χειροκρότησαν τους ομιλητές. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, εκτός του προσκεκλημένου κ. Βορίδη, ο Αχαιός υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ο πρόεδρος της ΔΕΠ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Γεωργάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος, Βασίλης Χριστόπουλος, Στράτος Βαρδάκης, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιοβάς, Πάνος Γιαννούλης, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και Βασίλης Θ. Χριστόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρης Τηλιγάδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΣ Νίκος Μιχαλόπουλος, και βέβαια ο πρόεδρος Βασίλης Σταθακάρος και τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Αιγιαλείας που διοργάνωσαν την εκδήλωση.

Αναφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση από τον περιφερειάρχη

Ο κ. Φαρμάκης, στον χαιρετισμό του, μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον κ. Βορίδη ως αρμόδιο υπουργό για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ αναφέρθηκε και στην Περιφέρεια, λέγοντας πως είναι ένας βραχίονας της πολιτείας που έρχεται κοντά στον πολίτη. ΄΄Είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης που βρισκόμαστε όταν σκάει το πρόβλημα. Δεν λιγοψυχούμε μπροστά σε αυτά. Αντιθέτως δεν διστάζουμε ακόμη και να συγκρουστούμε με ένα και μόνο κριτήριο αυτό του συμφέροντος των πολιτών΄΄, σημείωσε, προσθέτοντας: ΄΄Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι εδώ για την καθημερινότητα, τα μικρά και μεγάλα προβλήματα και συνεργάζεται με όλους. Αυτή η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα. Μόλις πριν λίγη ώρα εγκρίθηκε και υπεγράφη η ένταξη στο «Αντ. Τρίτσης», έργου 23 εκατ. ευρώ που θα μας δώσει τη δυνατότητα να μπορέσουμε να ακουμπήσουμε με μικρές αναπλάσεις, περίπου 180 χωριά΄΄.

Θέματα της Αιγιάλειας από τους βουλευτές

Θέματα που αφορούν την Αιγιάλεια μετέφεραν οι βουλευτές στις τοποθετήσεις τους, συγχαίροντας τον πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης τόσο για την εκδήλωση όσο και για το έργο που επιτελούν. Ο κ. Τσιγκρής ανέφερε ζητήματα στα οποία πρέπει να δώσει βαρύτητα η κυβέρνηση όπως είναι η ίδρυση σχολής αμπέλου και οίνου, ενώ ο Ιάσονας Φωτήλας είπε πως ο κ. Βορίδης ανταποκρίνεται πάντα στα καλέσματα της τοπικής κοινωνίας, εκφράζοντας την ευχή να έμενε περισσότερο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες της κι ακόμη περισσότερα αφού κυβερνά εν μέσω πολλαπλών «χτυπημάτων». Η κ. Αλεξοπούλου τόνισε πως υπάρχει καθημερινή επαφή της κυβέρνησης με τους Αιγιαλείς, χαρακτηρίζοντας τον κ. Βορίδη ως δυνατό συναγωνιστή και φίλο. Ο κ. Κατσανιώτης συνεχάρη τον πρόεδρο της Τοπικής, αναμένοντας με ενδιαφέρον τον κ. Βορίδη που όπως είπε έχει πάντα καθαρό πολιτικό λόγο, να δώσει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων ενώ βρισκόμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία που αλλάζει τον κόσμο από τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Να μην υπάρχουν «γαλάζια» στελέχη σε άλλους συνδυασμούς ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΕΠ

Ο πρόεδρος ΔΕΠ κ. Κουνάβης μίλησε με λόγια καρδιάς καθώς ήταν η πρώτη παρουσία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αιγιάλεια ευχαριστώντας τους Αιγιαλείς νεοδημοκράτες για τη στήριξη και τονίζοντας: ΄΄Θα είμαι πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε στις επόμενες εκλογές η ΝΔ να είναι η πρώτη δύναμη και στην Αχαΐα. μπορούμε με τις αστείρευτες δυνάμεις μας να κάνουμε την Αχαΐα γαλάζια΄΄. Αναφέρθηκε ακόμη και στους αυτοδιοικητικούς συσχετισμούς λέγοντας πως δεν νοείται να υπάρχουν «γαλάζια» στελέχη σε άλλους δημοτικούς συνδυασμούς πέραν αυτού που στηρίζει η Ν.Δ. καλώντας όλους να πορευτούν ενωμένοι σαν μια γροθιά και στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Συστράτευση, δυναμικότητα και αίσθημα ευθύνης προέταξε ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης

Ο κ. Σταθακάρος, μεταξύ άλλων τόνισε: ΄΄η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την μοναδική ρεαλιστική λύση για τον τόπο. Ένα σημαντικό κομμάτι της λύσης αυτής, εκφράζεται στην Αιγιάλεια και γενικότερα στην Αχαΐα. Ευχαριστούμε τον υπουργό που παρ’ όλο το βεβαρημένο πρόγραμμά του, αποδέχτηκε την πρόταση μας. Σε τρεις μήνες από τώρα συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο ελληνικός λαός έδειξε εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Με την ρητή εντολή του, είπε ναι στην σοβαρότητα και στην συνέπεια. Η Ν.Δ. έχει σημαδέψει τα τελευταία 50 χρόνια την πολιτική σκηνή της χώρας και ήταν εκεί, σε όλες τις ιστορικές αλλαγές αυτού του τόπου. Η παράταξή μας έρχεται από τα βάθη των χρόνων και πρόκειται να πάει πολύ μακριά και δεν δίστασε να αναλάβει μεγάλες ευθύνες και να δηλώσει “παρών” σε ιστορικά γεγονότα. Βρισκόμασταν πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Είμαστε η μοναδική μεγάλη παράταξη που επιβίωσε στην χώρα και δυναμώνει ακόμα μέρα με τη μέρα. Το πετύχαμε γιατί είμαστε βαθιά “ζυμωμένοι” στις καθημερινές ανάγκες, γιατί μπορούμε να ακολουθήσουμε τον εκσυγχρονισμό των καιρών. Θυμόμαστε τις μεγάλες προσωπικότητες αυτής της παράταξης με δέος και θαυμασμό και κοιτάμε μόνο μπροστά. Έχουμε ξεκάθαρες πολιτικές και θα προχωρήσουμε στις όποιες μεταρρυθμίσεις, με συστράτευση και δυναμικότητα, με αίσθημα ευθύνης΄΄.

Πρόσθεσε ακόμη τα ακόλουθα: ΄΄Ο στόχος της παράταξης είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν του ίδιου του πρωθυπουργού: Η επιτυχία σε κάθε τομέα στο τρέχον έτος και να γίνουν νέες θέσεις εργασίας, να μειωθούν οι φόροι από την πλάτη των Ελλήνων. Οι στόχοι μας είναι εφικτοί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ικανός για να τους κατακτήσει. Η εμπιστοσύνη σας είναι η δύναμή μας. η δύναμη αυτής της παράταξης είσαστε εσείς οι απλοί νεοδημοκράτες. Σε εσάς ανήκει αυτή η γιορτή και το χειροκρότημα. Ελάτε να κάνουμε τη Ν.Δ. ακόμη πιο δυνατή, ακόμη πιο μεγάλη, ακόμη πιο αποτελεσματική πάντα πρωταγωνίστρια των εξελίξεων. Δεσμευόμαστε το καλοκαίρι για μία μεγάλη γαλάζια βραδιά που θα χωράει όλους τους νεοδημοκράτες της Αιγιάλειας΄΄.

Απολογισμός με αναφορές στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης από τον υπουργό

Στην ομιλία του, ο κ. Βορίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους βουλευτές, χαιρέτισε ξεχωριστά τον Περιφερειάρχη, συνεχάρη τον πρόεδρο της Τοπικής Βασίλη Σταθακάρο και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί βρέθηκε ξανά με κόσμο μετά από τόσα χρόνια. Κάλεσε δε τους παριστάμενους να μοιραστούν μαζί του τι έχει γίνει αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. και να συγκρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης με τους χειρισμούς της προηγούμενης. Ανέλυσε έτσι τα επιμέρους θέματα αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της λαθρομεταναστευτικής ροής στον Έβρο που όπως είπε, σταμάτησε με πολιτική απόφαση. Τόνισε ότι τα νησιά έχουν αδειάσει από μετανάστες και φυλάσσονται αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας πάρει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. ΄΄Με αυτή την πολιτική διαφυλάξαμε την κυριαρχία μας και ελαχιστοποίησε το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης΄΄, είπε. Μίλησε επίσης για τη σταθερότητα και το κύρος που κατάφερε η κυβέρνηση σε συνάρτηση με την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας πως σήμερα μιλάμε για μία διαφορετική χώρα.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πώς αντιμετώπιση η κυβέρνηση των θέμα των καταλήψεων στα Εξάρχεια, στα Πανεπιστήμια και στο πώς καταπολέμησε την πολιτική βία ενώ απαρίθμησε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης για την οικονομία, λέγοντας: ΄΄Είχαμε δεσμευτεί για μείωση της φορολογίας και στον τρίτο χρόνο έχουμε υλοποιήσει όλες μας τις δεσμεύσεις, μειώσαμε 32% τον ΕΝΦΙΑ, μειώνουμε τον φόρο των επιχειρήσεων, τον φόρο εισοδήματος, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και τώρα και στον δημόσιο τομέα. Πριν ήταν η πολιτική των ατελείωτων φόρων αυτή που γονάτισε τη μεσαία τάξη. Σήμερα όχι΄΄. Ο υπουργός μίλησε για τη στήριξη της οικονομίας με 40 δις ως μέτρα για τον covid, λέγοντας πως τα χρήματα δεν προήλθαν από τα λεφτόδεντρα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από μία ορθή οικονομική πολιτική που δημιούργησε αποθέματα.

Είπε πως έχουμε εκτίναξη όλων των μεγεθών ανάπτυξης, ιστορικά χαμηλό δωδεκαετίας στην ανεργία και ιστορικά υψηλό 15ετίας στις επενδύσεις. ΄΄Έχουμε αυξήσει τις καταθέσεις των ιδιωτών στις τράπεζες κατά 40 δις. Αυτό είναι μία άλλη Ελλάδα στον κόσμο, στην οικονομία, τα εισοδήματα, ως μέρισμα κοινωνικό για τον λαό. Κι αυτό το επιτύχαμε μέσα στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση. Το κάνει η παράταξη που εκφράζει τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Είμαστε η πιο φιλοαγροτική κυβέρνηση της τελευταίας 15ετίας. Στήριξε τον αγρότη, τον ενίσχυσε και βρήκε τους κατάλληλους τρόπους και εργαλεία, αξιοποίησε ευρωπαϊκούς πόρους. Ξανάφτιαξε τον νόμο για τους συνεταιρισμούς, αποφασιστικά χτύπησε όλους εκείνους που νόθευαν τα προϊόντα μας. Στις καταστροφές δώσαμε πρόσθετους πόρους΄΄, σημείωσε.

Ο κ. Βορίδης είπε ακόμη πως ΄΄για την τοπική αυτοδιοίκηση, το σημαντικότερο που καταφέραμε και τους απολυτρώσαμε από τον εφιάλτη των συνεπειών της απλής αναλογικής. Η καινούρια Ελλάδα χτίστηκε εν μέσω αντιξοοτήτων. Επετεύχθη γιατί επικρατούν διαφορετικές ιδέες, όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας διαφορετικής ιδεολογικής τοποθέτησης΄΄.

Η στάση της κυβέρνησης στο ουκρανικό και ο τρόπος αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης

Αιτιολόγησε τη στάση της κυβέρνησης να αποστείλει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, λέγοντας πως ΄΄η Ελλάδα έχει αποκτήσει κύρος και υπόσταση γιατί συντάχθηκε με τη σωστή πλευρά κι αυτό έγινε γιατί υπήρξε η δική μας κυβέρνηση. Αν ήταν η άλλοι δεν θα είχαμε πάρει θέση με το σωστό και το δίκαιο σε αυτή την κοσμοϊστορική σύγκρουση που αλλάζει τον κόσμο΄΄. Υπογράμμισε ακόμη τα εξής: ΄΄Η ενεργειακή κρίση είναι πρόβλημα, υπάρχει πληθωρισμός, επιβαρύνει την οικονομία. Ποια πρέπει να είναι η ηθική και πολιτική μας στάση; Έχουμε ήδη δαπανήσει 4 δις για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις. Στηρίζουμε αδύναμα νοικοκυριά θα δώσουμε το 80% του κόστους των ανατιμήσεων στους αγρότες μας, στηρίζουμε τις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε την κρίση γιατί θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός. Περάσαμε μαζί με τον ελληνικό λαό όλες αυτές τις δυσκολίες όχι μόνο για την ικανότητα του πρωθυπουργού μας και των στελεχών μας αλλά γιατί οι ιδέες μας δουλεύουν κι έτσι θα αντιμετωπίσουμε και τη δυσκολία της ενεργειακής κρίσης. Για μας η υποστήριξή σας η ολόψυχη συμπαράταξή σας μαζί μας σε όλους αυτούς τους αγώνες να ξέρετε ότι είναι πολύ κρίσιμα. Αυτή η κυβέρνηση θα διαχειριστεί κι αυτή την κρίση μαζί με τους πολίτες θα βγούμε πιο δυνατοί αρκεί να ξέρουμε ότι σας έχουμε δίπλα μας για να μπορέσουμε΄΄.

Εκλογές… στην ώρα τους

Τέλος, είπε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους είτε κοντά στη λήξη της συνταγματικής θητείας και πως δεν πρόκειται να αλλαχθεί ο εκλογικός νόμος, καλώντας τον λαό να στηρίξει τη Ν.Δ. ώστε να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, όποτε αυτές διεξαχθούν. ΄΄Οι πρώτες εκλογές θα καθορίσουν τους συσχετισμούς. Στις δεύτερες εκλογές ο ελληνικός λαός θα απαντήσει και θα δώσει νέα εντολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. για άλλα τέσσερα χρόνια. Δεν υπερασπιζόμαστε απλώς μια κυβερνητική πολιτική, ένα πρόγραμμα, ούτε καν τα στελέχη μας. Σε αυτό τον αγώνα υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας, τις αρχές μας, την παράταξή μας, τους αρχηγούς μας, τους πολίτες αυτής της χώρας΄΄, κατέληξε ο υπουργός.

Αμέσως μετά, ο κ. Σταθακάρος του δώρισε ένα κομπολόι με πέτρες που ονομάζονται «μάτια της γάτας» όπως τόνισε αλληγορικά. Ακολούθησε συνεστίαση με εκλεκτό μενού που περιελάμβανε σουφλέ ζυμαρικών, μανιταρόπιτα και για κυρίως πιάτο, γιουβέτσι θαλασσινών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr