background img
banner
banner

Σε “τροχιά ανάπτυξης” η περιοχή μέσω… Συλλόγων

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ COVID ΕΠΟΧΗ

Με μεγάλη όρεξη και το απόλυτο πνεύμα αισιοδοξίας πορεύεται η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας στην μετά covid εποχή που ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες. Το “restart”… έδωσε ο πρόεδρος Σταύρος Καραδημητρόπουλος ήδη, ο οποίος θα έχει όπως πάντα μαζί του τα μέλη των συλλόγων – μελών, ζώντας μαζί τους μία περίοδο εκτεταμένης κινητικότητας και νέων δραστηριοτήτων.

Ο διπλός “σκοπός” της Ο.Σ.Α για το φετινό καλοκαίρι είναι αφενός οι επικείμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στο επόμενο τετράμηνο και αφετέρου αυτές να “αναγκάζουν” χιλιάδες κόσμου που δεν ξέρουν την Αιγιάλεια, να έρθουν να γνωρίσουν τις ομορφιές, να δουν τα προϊόντα και την ιστορία της, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά της.
Ταυτόχρονα, η ίδια η Ομοσπονδία Συλλόγων “δουλεύει” και προετοιμάζει ένα καινούριο πρότζεκτ αυτό το διάστημα, το οποίο θεωρητικά υπάρχει αρκετούς μήνες, αλλά πρακτικά τώρα έχει αρχίσει να δρομολογείται, μια “καθυστέρηση” απολύτως λογική και αναμενόμενη καθώς η πανδημία και οι μεταλλάξεις του ιού covid δεν άφηναν και πολλά περιθώρια ελεύθερης προετοιμασίας για δραστηριότητες που αφορούν… συνωστισμό.

Το νέο αυτό πλάνο που προετοιμάζει η Ομοσπονδία, θα φέρει την “υπογραφή” και την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα αφορά μια κοινή προσπάθεια των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φόρουμ που διεξαχθεί μέσα στο καλοκαίρι που έρχεται, θα έχει διάρκεια τρεις ημέρες περίπου και θα αφορά κυρίως την ανάδειξη του σύγχρονου Πολιτισμού των τριών νομών, μέσα από διαλέξεις ομιλητών πανελλήνιας εμβέλειας και παρουσιάσεις προϊόντων και ατόμων, ενώ δεν αποκλείεται να διευρυνθεί η γκάμα της θεματολογίας του πρότζεκτ, ανάλογα με το συνολικό κόστος, τις διαθέσιμες ημερομηνίες και τις τελικές προτάσεις που θα είναι εφικτές σε γενικό πλαίσιο. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, εκτός απροόπτου θα διεξαχθεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Και στην τηλεόραση…

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Συλλόγων είναι στην τελική διαδικασία να αποφασίσει και να επικυρώσει όλες τις δραστηριότητες που θα κάνουν τα μέλη της και που θα διεξαχθούν μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Έτσι, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ανακοινωθούν δεκάδες δράσεις των συλλόγων – μελών ανά την Αιγιάλεια. Κύριο μέλημα είναι αφενός η έγκαιρη ενημέρωση του κοινού για τις καινούριες δραστηριότητες που ετοιμάζονται, αφετέρου αυτές οι ίδιες οι εκδηλώσεις να έχουν όλες τις σωστές συνθήκες, ώστε να στεφθούν όλες με την απόλυτη επιτυχία. Μία από τις αξιόλογες αυτές δράσεις που ετοιμάζονται, είναι και η… επίσκεψη της τηλεοπτικής εκπομπής “Από τόπο σε τόπο” της κρατικής τηλεόρασης του δημοσιογράφου Κ. Μυλωνά, μία εκπομπή που περιγράφει από κοντά τα ήθη και έθιμα των τοποθεσιών που επισκέπτεται, προκειμένου να το δει όλη η χώρα.

Η ψυχαγωγική εκπομπή πρόκειται να έρθει στην Αιγιάλεια μέσα στο καλοκαίρι για γυρίσματα, διάρκειας τριών ημερών και πρόκειται να προβάλλει την τοπική κληρονομιά της περιοχής, τα προϊόντα που παράγει, την ιστορικότητα και την προσφορά των ενεργών συλλόγων στην διάδοση του τοπικού τουρισμού και της κουλτούρας της.

Η τετραμελής επιτροπή της Ομοσπονδίας Συλλόγων

Είναι μια νέα “πατέντα” που εμπνεύστηκε και οργανώθηκε από τα ίδια τα μέλη των Συλλόγων που μετέχουν ως ενεργά, στην Ομοσπονδία.
Η επιτροπή που θα έχει πολύπλευρο ρόλο, αποτελείται από τους Αντρέα Ρεκούτη (Σύλλογος Βοστίτσα 1821), Ολυμπία Ρούβαλη (Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγγελισμός) Γεωργία Νικολοπούλου (Πολιτιστικός Σύλλογος Αραγόζενων) και Χάρης Γιαννόπουλος (Πολιτιστικός Όμιλος Αβύθου).

Ο κύριος στόχος της επιτροπής που υφίσταται ήδη τους τελευταίους μήνες, θα είναι να προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες, η πρόταση ιδεών για διάφορες μελλοντικές εκδηλώσεις και να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που εκπροσωπούν ενδιαφέροντα προγράμματα και “πολυφωνικές” δραστηριότητες, προκειμένου να γίνουν οι δράσεις αυτές προτεινόμενες στις συναντήσεις του Δ.Σ. για επικύρωση ή όχι, προς υλοποίηση.

Η επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό ρόλο και την δυνατότητα να παρουσιάζει ιδέες για εκδηλώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις η τετραμελής επιτροπή θα “τρέχει” και θα διοργανώνει κάποιες από αυτές, που θα αφορούν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, παρουσιάσεις μαγειρικής, καλλιτεχνικές δημιουργίες ή δράσεις τοπικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

«Άνοιγμα» προς όλους

Τέλος, να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες και για αρκετό διάστημα ακόμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων θα κάνει ένα “άνοιγμα” προς όλους ανεξαιρέτως τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Αιγιάλεια, είτε πρόκειται για περιπτώσεις πολυπληθών ομάδων είτε μικρών συλλόγων, προκειμένου να ενσωματωθούν στο Μητρώο Πολιτισμού.
Όσοι σύλλογοι θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εγγραφούν σε αυτή την ιδιαίτερη προσπάθεια, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Ρόζο, για περισσότερες πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι μία απόφαση που πάρθηκε από το Δ.Σ και αφορά όλους τους συλλόγους, είτε είναι είτε όχι μέλη της Ομοσπονδίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των γενικών εκδηλώσεων που έχουν δρομολογηθεί και πρόκειται να οριστικοποιηθούν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr