background img
banner
banner

Παρέδωσαν… μαθήματα για το πώς θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΕΜΕΝΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Ένα ιδιαιτέρως καλαίσθητο όσο και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα είχε η θέληση των παιδιών για δημιουργία σε συνδυασμό με την καλή διάθεση των εκπαιδευτικών τους. Τις προηγούμενες ημέρες, οι μαθητές των Γ’ και ΣΤ’ τάξεων με τους εκπαιδευτικούς τους, υλοποίησαν τη δράση «Ομορφαίνω τον τόπο που ζω», δίνοντας χρώμα και φως στη μικρή πλατεία της Τέμενης…

Οι εκπαιδευτικοί τους που τους κατεύθυναν είναι οι Κάντζαρη Μαρία, Μεταξά Μαρία, Σουλάνη Αλεξάνδρα εκπαιδευτικός Αγγλικών, Λύτου Ελένη εκπαιδευτικός Εικαστικών και ο διευθυντή του σχολείου Κώστας Μεσάζος και η δράση έγινε στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της εβδομάδας Περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνει ο διευθυντής, «όλα ξεκίνησαν από μια αθώα ερώτηση μαθητή της Γ’ τάξης στη δασκάλα του… – Κυρία, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο; – Όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια… Μη φοβάστε! Όλα θα πάνε καλά! είπε κάποτε ο σπουδαίος Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης…

«Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τα λόγια μου», αναφέρει η κ. Κάντζαρη και τα μάτια των παιδιών φωτίστηκαν… “– Ας ομορφύνουμε τον τόπο μας, κυρία… – Ναι, ας αρχίσουμε από εκεί! Το ένα συμπλήρωνε το άλλο και δε χρειάστηκε πολύ η φαντασία να ταξιδέψει σε λιβάδια, λουλούδια, παιδιά, ήλιους… Όλα με χρώμα, όπως τα όνειρά τους».

Και προσθέτει: «Αυτή η συζήτηση ήταν το έναυσμα για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης: » Ομορφαίνω τον τόπο που ζω». Οι μαθητές της Γ’ και της ΣΤ ‘ τάξης του Σχολείου μας, με τις εκπαιδευτικούς των τάξεών τους, τις εκπαιδευτικούς των Εικαστικών και Αγγλικών και τον διευθυντή του Σχολείου μας, γέμισαν χρώμα τους μέχρι τότε ψυχρούς τοίχους της μικρής πλατείας του χωριού φωτίζοντάς την και δίνοντάς της λίγη από την ομορφιά της παιδικής ψυχής και φαντασίας τους, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα σε όλους εμάς τους ενήλικες: ΄΄Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας ομορφότερο, αρκεί να το θέλουμε΄΄».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr