background img
banner
banner

Νέα δυναμική και εξωστρέφεια για την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας

ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΩΘΗΣΗ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση είχαν το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής 1 Ιουλίου, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας με τον υφυπουργό Εξωτερικών Αρμόδιο για Θέματα Απόδημου Ελληνισμού και βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Κατσανιώτη.

Η πρώτη συνάντηση, διήρκεσε μισή ώρα περίπου στο γραφείο του πολιτικού στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, ενώ αμέσως μετά δείπνησαν, με υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας σε γνωστή ταβέρνα της παραλιακής ζώνης, στην οποία ειπώθηκαν πολλά και… “οργανώθηκαν” ακόμα περισσότερα.

Στήριξη σε κάθε επίπεδο και δράση

Η αρχική συνάντηση είχε οριστεί στις 7.30 το απόγευμα οπότε και οι Σταύρος Καραδημητρόπουλος και Νίκος Παπαδόπουλος, δηλαδή ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας αντίστοιχα, επισκέφθηκαν τον υφυπουργό στο γραφείο του, ενημερώνοντάς τον για την Ο.Σ.Α. και για τον τρόπο λειτουργίας της στην μετά τον κορωνοϊό εποχή, με τη συζήτηση να διαρκεί περίπου 25 λεπτά. Σαν κύριο αντικείμενο είχε τη στήριξη του δευτεροβάθμιου οργάνου από το υπουργείο σε κάθε επίπεδο, την ηθική και οικονομική βοήθειά του για τις επόμενες δράσεις του και τη συμβολή στις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Επίσης συζητήθηκε η στήριξή του σε επίπεδο διεύρυνσης και αρμοδιοτήτων του, όχι μόνο στα πλαίσια του δήμου αλλά και πολύ πιο πέρα από αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση κινήθηκε όχι μόνο σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες για την τρέχουσα χρονιά σε τοπικό επίπεδο, αλλά, γιατί όχι… (με σημείο εκκίνησης το 2023) και σε χώρες του εξωτερικού ή και στα μεγαλύτερα κράτη της Ευρώπης.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τους κ. Καραδημητρόπουλο και Παπαδόπουλο, ότι θα είναι αρωγός στην κάθε προσπάθεια της Ομοσπονδίας και τους συνεχάρη για τα “άνοιγμα” που έχουν πραγματοποιήσει, όχι μόνο σε όλους ανεξαιρέτως τους συλλόγους της περιοχής, μικρούς ή μεγάλους, αλλά πολύ περισσότερο για την αεικίνητη δράση για συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες της χώρας.

Μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, ο υφυπουργός τόνισε “όταν οι σύλλογοι είναι ενωμένοι και δραστικοί, σίγουρα η πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη μιας περιοχής ανεβαίνει αμέσως επίπεδο και ισχυροποιείται σε κάθε περίπτωση”.

Ο κ. Κατσαντώνης υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα στα προβλήματα και τα ζητήματα που αφορούν και απασχολούν τον “υπερσύλλογο” και πως θα στηρίζει έμπρακτα τις φετινές δράσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Ένα δείπνο με συζητήσεις, νέες ιδέες και… γιούλμπασι

Έπειτα από την συνάντηση της οδού Γ. Παναγοπούλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού, η παρέα… μεγάλωσε και κατηφόρισε προς τη θάλασσα. Τουλάχιστον είκοσι μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων, υποδέχτηκαν τον υφυπουργό με το επιτελείο του στην κοσμική ταβέρνα “Ορέστης” της περιοχής της Αλυκής, λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ. Το κλίμα μεταξύ όσων είχαν παρευρεθεί ήταν πολύ φιλικό και ευχάριστο, ο υφυπουργός χαιρέτησε και συνομίλησε με όλα τα μέλη, έναν προς έναν, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις, ενώ είχε και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με ορισμένους από αυτούς. Η όμορφη “παρέα” υπό την συνοδεία εκλεκτών κρασιών και κρεάτων (το εξαιρετικό “γιούλμπασι” της κουζίνας του καταστήματος ήταν το κύριο μενού που επέλεξαν οι καλεσμένοι) είχε μία πολύ καλή διάθεση, ενώ ο κ. Κατσανιώτης “άλλαξε” πολλές φορές θέση, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει σχεδόν με όλα τα ενεργά μέλη της Ο.Σ.Α., να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους και να ακούσει τις μελλοντικές δραστηριότητες που ετοιμάζονται για το επόμενο εξάμηνο, αλλά και για το επόμενο νέο έτος.

Καραδημητρόπουλος: ‘‘Στήσαμε μια “γέφυρα” συνεργασίας’’

Στα πλαίσια της επικοινωνίας που έχουμε με όλους τους φορείς, έγινε μία συνάντηση με τον Αχαιό υφυπουργό Εξωτερικών, προκειμένου να γνωρίσει την ομάδα μας και τους ανθρώπους που απαρτίζουν την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας. Αυτή η επαφή θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί, όμως λόγω κορωνοϊού τους τελευταίους εικοσιτέσσερις μήνες, είχε ματαιωθεί κάθε ανάλογη δραστηριότητα. Το Δ.Σ. μας, αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, είχαν την χαρά να συνομιλήσουν με τον κ. Κατσανιώτη και να αποκτήσουμε τελικά μια “γέφυρα συνεργασίας” κάτι που έγινε και το πετύχαμε” ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας Σταύρου Καραδημητρόπουλου, όταν ρωτήθηκε από το protionline.gr ποιο ήταν το κλίμα που επικρατούσε στην συνάντηση.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας προσέφεραν κάποια αναμνηστικά δώρα στον υφυπουργό, όπως για παράδειγμα το επετειακό αφιερωματικό ημερολόγιο του τρέχοντος έτους και ένα καλαθάκι με τοπικά προϊόντα (κρασί, σταφίδα, κ.λπ). Αυτό όμως που έκανε αίσθηση, ήταν μια καρφίτσα που δόθηκε στον υφυπουργό ως αναμνηστικό δώρο, μια “μέλισσα – κονκάρδα” την οποία φιλοτέχνησε ο Σύλλογος των Μελισσίων, ένα κόσμημα που παρέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου που βρίσκεται υπό την “σκέπη” της Ομοσπονδίας.

Προτάσεις για νέες Ομοσπονδίες στην Αχαΐα

Ευχαριστούμε πολύ τον υφυπουργό εξωτερικών ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και ήταν θετικός στο να δει και να γνωρίσει τα άτομα που απαρτίζουν την όλη μας προσπάθεια. Ήταν πολύ φιλικός με όλους και απέδειξε ότι το ενδιαφέρον του δεν είναι μια “τυπική διαδικασία “ αλλά κάτι το ουσιαστικό και το σημαντικό. Κυρίως για εμάς και τα μέλη μας. Συζητήθηκαν αρκετά θέματα και οριστικοποιήθηκε ήδη μία “συνεργασία” μεταξύ μας, η οποία θα συνεχιστεί και στο απώτερο μέλλον. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια άλλη Ομοσπονδία Συλλόγων στην υπόλοιπη Αχαΐα, στο εγγύς μέλλον” τόνισε ο γραμματέας της Ο.Σ.Α. Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι επίσης ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε ικανοποιημένος με την πορεία και την δράση της, ενώ κατέληξε: ”Η σημερινή εκδήλωση θα γίνει μια αφορμή να ενεργοποιηθεί και άλλος κόσμος, να γίνουν εγγραφές νέων μελών”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, στη συγκεκριμένη συνάντηση, ένα από τα κοινά επόμενα “βήματα” που αποφάσισαν να κάνουν οι δύο πλευρές, είναι η ενεργοποίηση ακόμα περισσότερων συλλόγων της περιοχής να συμμετέχουν στην κεντρική “αρτηρία” των συλλόγων και ο ίδιος ο κ. Κατσανιώτης δεσμεύτηκε να κινητοποιήσει παράγοντες και προέδρους φορέων ή συλλόγων, προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να η Ομοσπονδία να “μεγαλώσει”, να αποκτήσει ακόμα πιο μεγάλη δύναμη, να ισχυροποιεί με νέα μέλη και να εξασφαλίσουν όλοι μαζί, νέες βοήθειες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και καινούρια ευρωπαϊκά προγράμματα που πρόκειται να εγκριθούν το επόμενο διάστημα, επικυρώνοντας έτσι την μεγάλη κοινή προσπάθεια και την σύμπνοια που επικυρώθηκε, στην όμορφη και ουσιαστική συνάντηση της περασμένης Παρασκευής.

Η “δέσμευση” του υφυπουργού απέναντι στα μέλη της Ο.Σ.Α. ήταν ότι στις τρεις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έχουν δρομολογηθεί για τον επερχόμενο Σεπτέμβριο, θα είναι όχι μόνο παρών αλλά θα δραστηριοποιηθεί όσο δύναται και ο ίδιος, ώστε να επιστρέψει άκρως “δυναμικά” και καθοριστικά στις δράσεις, έπειτα από την πανδημία του κορωνοϊού και όλα όσα δεινά κουβαλούσε…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr