background img
banner
banner

Φωτιά σε δεντροπερίβολο στα Σταφιδάλωνα

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΠΡΟΤΟΥ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ

Φωτιά ξέσπασε στις 4.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουλίου, στην περιοχή των Σταφιδαλώνων και συγκεκριμένα σε δεντροπερίβολο που βρίσκεται μετά τον ιερό ναό Αγίου Αλεξίου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ευτυχώς, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε προτού προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει τον οικισμό.

Η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου έσπευσε στο σημείο. Συνολικά, στο έργο της κατάσβεσης, υπό τον συντονισμό του διοικητή Γιώργου Κολοκοτσά αλλά και με τη συμμετοχή του υποδιοικητή, πήραν μέρος 4 οχήματα με 11 άνδρες, αλλά και μία υδροφόρα του δήμου Αιγιαλείας, όπως επίσης και άνδρες της Εθελοντικής Ομάδας «Αχαιός».

Το κτήμα είχε χαμηλή βλάστηση περίπου τεσσάρων στρεμμάτων με απώλειες για τον ιδιοκτήτη σε ελιές, λεμονιές και πορτοκαλιές. Στο σημείο παρέμειναν προληπτικά δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να αποκλείσουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς ερευνώνται από την Π.Υ. Αιγίου, η άμεση επέμβαση της οποίας και σε αυτή την περίπτωση, θεωρείται σωτήρια…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr