background img
banner
banner

ΘΩΜΑΪΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗ: Μία Αιγιώτισσα “Αμαζόνα” στην Εθνική ομάδα Cheerleading

 “AΓΓΙΞΕ” ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, η Εθνική ομάδα του αθλήματος, έχοντας στη σύνθεσή της μια νεαρή Αιγιώτισσα, που πήρε μέρος για πρώτη φορά στους αγώνες. Ο λόγος, για τη Θωμαϊδα Χρηστίδη, η οποία αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες του αγωνίσματος. Η Θωμαϊς συμμετείχε στους αγώνες με τον σύλλογό της, τις Αμαζόνες Βάρης, που λίγες ημέρες νωρίτερα κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα και έτσι εκπροσώπησε την Ελλάδα ως Εθνική ομάδα στο πανευρωπαϊκό. Με την 17χρονη Αιγιώτισσα στη σύνθεσή της, η Εθνική ομάδα άγγιξε το μετάλλιο στο “χιπ χοπ” καταλαμβάνοντας τελικά τη 4η θέση, ενώ στο “ΠΟΜ” , αγώνισμα που δεν πήρε μέρος η Θωμαϊς, κατέλαβε την 10η θέση.

Η Ελλάδα πέρυσι εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (ξανά με τις Αμαζόνες Βάρης) όπου πέτυχε σημαντικές διακρίσεις καταλαμβάνοντας την 7η θέση αποδεικνύοντας ότι συγκαταλέγεται πλέον στις υπολογίσιμες δυνάμεις του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την ενόργανη στο Cheerleading

Η Θωμαίς Χρηστίδη γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 2005 και είναι κόρη του Γιώργου Χρηστίδη (προέδρου της ομάδας μπάσκετ του Αστέρα Τέμενης) και της Μαρίας Σουλιμιώτη. Έχει έναν μικρότερο αδελφό, τον 11χρονο Αργύρη. Η πρώτη επαφή της με τον αθλητισμό έγινε στην 3η δημοτικού όταν γράφτηκε στο τμήμα ενόργανης γυμναστικής της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου. “Ήταν το άθλημα που μου έδωσε τις βάσεις για την μετέπειτα πορεία μου. Έμαθα πολλά από την κυρία Σιμόνα στα περίπου έξι χρόνια που έμεινα στον σύλλογο”, μας λέει η νεαρή πρωταθλήτρια και συμπληρώνει: “ Το Cheerleading όμως πάντα με γοήτευε γιατί συνδυάζει την άθληση με το χορό και στα 13 μου χρόνια πήρα την απόφαση να μεταπηδήσω στις τσιρλίντερς του Αιγίου, τις “Μωβ Κινήσεις”, της κυρίας Τατιάνας Λατάνη. Η ίδια υπήρξε αθλήτρια σε υψηλό επίπεδο και σπουδαία δασκάλα για μένα και όλα τα κορίτσια, έχοντας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια παράδοση στο άθλημα για την περιοχή μας”.

Από τις Αμαζόνες Ηλιούπολης στις Αμαζόνες Βάρης

Το ταλέντο της Θωμαϊδας δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και το 2020 αποφάσισε να ανοίξει περισσότερο τα “φτερά” της. Ο πρώτος της σύλλογος εκτός Αιγιάλειας ήταν οι Αμαζόνες Ηλιούπολης και λίγους μήνες μετά μεταπήδησε στις Αμαζόνες Βάρης, που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στο άθλημα. “Δεν ήταν εύκολα στη αρχή και χρειάστηκε να προσαρμοστώ στις νέες μεγάλες απαιτήσεις. Τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, κάνω δύο φορές την εβδομάδα τη διαδρομή Αίγιο – Αθήνα, ενώ όταν πλησιάζουν οι μεγάλοι αγώνες οι προπονήσεις είναι καθημερινές. Όταν όμως αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, ξεπερνάς όλα τα εμπόδια”, τονίζει.

ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το Cheerleading

H Θωμαίς τη νέα μαθητική σεζόν θα πάει στην Γ΄ Λυκείου και το ερχόμενο καλοκαίρι θα ολοκληρώσει τη μαθητική της ζωή. Ποια είναι τα σχέδιά της για τη συνέχεια; “Φυσικά θα συνεχίσω και τις επόμενες χρονιές στο άθλημα και το μέλλον μου το βλέπω πάντα μέσα στο Cheerleading, αλλά από διαφορετικό πόστο. Θέλω να σπουδάσω στα ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα την προπονητική σε ένα άθλημα που βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία στη χώρα μας και αναμένεται να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο”.

Με τον πατέρα της Γιώργο Χρηστίδη

Ολυμπιακό άθλημα από πέρυσι

Το άθλημα του cheerleading πέρυσι έλαβε την σημαντικότερη αναγνώριση από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την πλήρη Ολυμπιακή αναγνώριση! Κατά την 138η συνεδρίαση της Ολυμπιακής Επιτροπής, που πραγματοποιείται 20-21 Ιουλίου 2021 στο Τόκιο, το άθλημα του cheerleading μαζί με άλλα 5 αθλήματα αναγνωρίστηκαν πλήρως ως Ολυμπιακά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης (φωτό), σχετικά με την Πλήρη Ολυμπιακή Αναγνώριση ανέφερε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την πλήρη Ολυμπιακή Αναγνώριση. Χάρη στη πολυετή προσπάθεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Cheerleading, της Ευρωπαϊκής και των Ομοσπονδιών σε κάθε χώρα, ένας από τους σημαντικότερους στόχους, για το μέλλον του αθλήματος, επετεύχθη. Από την μεριά μας σαν Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading Αθλητικού Ομαδικού Χορού, δεσμευόμαστε να προασπίζουμε το “ευ αγωνίζεσθαι” και τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr