background img
banner
banner

Εννέα Αιγιαλείς με covid σε νοσοκομεία της Πάτρας

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Μπορεί τα μέτρα ενάντια στον covid-19 να χαλάρωσαν, ωστόσο ο ιός δεν δείχνει να εγκαταλείπει. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα εννέα άτομα με έντονα συμπτώματα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και από εκεί διακομιστήκαν σε κλινικές covid στα νοσοκομεία της Πάτρας. Όσο ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει ανοδικός, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εμβόλια που έφτασαν ήδη στα εμβολιαστικά κέντρα της Αιγιάλειας.

Η… κίνηση στο Νοσοκομείο Αιγίου

Από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο Αιγίου πραγματοποιήθηκαν 380 Rapid Tests εκ των οποίων τα 68 ενεργά με ήπια συμπτώματα. Διενεργήθηκαν ωστόσο και 140 PCR tests με εννέα περιστατικά από αυτά να μεταφέρονται σε πτέρυγα covid στην Πάτρα.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς στο Γ.Ν.Α.Α., την περασμένη εβδομάδα έγιναν 48 (μόνο Pfizer) που αφορούσαν κυρίως ηλικίες από 60 ετών και πάνω. Τα Johnson and Johnson δεν έχουν ζήτηση ενώ οι παιδικοί εμβολιασμοί 5 έως 11 ετών, έχουν σταματήσει εντελώς και δεν κλείνονται πλέον ραντεβού μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής.
Ως προς τις ώρες εμβολιασμού στο Γ.Ν.Α.Α., αυτές είναι: Τρίτη: 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι και Τετάρτη και Παρασκευή: 8 το πρωί έως 8 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, κάθε Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιούνται τα νεοφερμένα εμβόλια που καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις του ιού και κάθε Πέμπτη θα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με τα παλαιά σκευάσματα. Όλα τα εμβόλια είναι τις εταιρείας Pfizer, με τους υγειονομικούς να κάνουν γνωστό πως τα μεν καινούρια έχουν μία κάποια ζήτηση αλλά για τα παλαιού τύπου εμβόλια, η συμμετοχή είναι πολύ μικρή, καθώς το σκεύασμα κατά πώς φαίνεται, έχει κάνει ήδη τον κύκλο του.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, οι γιατροί αναφέρουν «πως μία δόση με το επικαιροποιημένο αρκεί για την ώρα, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εμβολιαζόμαστε τα επόμενα χρόνια». Ταυτόχρονα, περιμένουν να εγκριθεί νέο εμβόλιο που θα περιέχει το παλιό στέλεχος και τις παραλλαγές Ο4 και Ο5, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα με τέλη Οκτώβρη.

Μάσκα συστήνουν κάποιοι επιστήμονες

Την ίδια στιγμή, σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν συνολικά 44.775, από τις 19 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα (12 με 18 του μήνα δηλαδή) ήταν 36.146.

Ορισμένοι υγειονομικοί και ιατροί, επιμένουν να γίνεται χρήση μάσκας από ανθρώπους κάθε ηλικίας και ειδικά όπου επικρατεί συγχρωτισμός και υπάρχει “κοινωνική επικινδυνότητα”, έστω και αν η χρήση της είναι εκ του υπουργείου, μη υποχρεωτική. Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, πόλεις όπως τα Χανιά, τα Ιωάννινα και γειτονική Πάτρα, είναι περιοχές που καταγράφονται αυξήσεις ιικού φορτίου έως και 25% σε σχέση με το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Στην Αιγιάλεια, η αύξηση αυτή παρατηρείται και σε ορισμένες σχολικές μονάδες, όμως με πολύ μικρή επικινδυνότητα μετάδοσης, καθώς με την επιστροφή του κόσμου σε κλειστούς χώρους, αλλά και του ανοίγματος των σχολείων, οι πιθανότητες διασποράς αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr