background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Με την Καστοριά στη Γ΄ Εθνική ο Λευτέρης Ιατρόπουλος

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ/ΑΧΙΛΛΕΑ

Μετά τον υποβιβασμό του Ήφαιστου/Αχιλλέα από τη Γ΄ Εθνική και με την επιστροφή του στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, το σύνολο των παικτών που αποτέλεσαν το περυσινό ρόστερ αποχώρησαν από τη ομάδα. Ανάμεσά τους και ο Αιγιώτης φόργουορντ, Λευτέρης Ιατρόπουλος, ο οποίος θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στη Γ΄ Εθνική, αυτή τη φορά με τον Α.Σ. Καστοριάς, στο οποίο έχει αγωνιστεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν. Μεγαλωμένος σε παραδοσιακή αθλητική οικογένεια του Αιγίου, με πατέρα τον Γιάννη Ιατρόπουλο, πρώην ποδοσφαιριστή της ιστορικής ομάδας του Εθνικού Αιγίου, αλλά και με θείους που διέπρεψαν σε αθλήματα του στίβου, ήταν δεδομένο πως ο αθλητισμός θα ήταν μέρος της καθημερινότητάς του.

Ο Λευτέρης μαζί με τον έναν από τους τρεις αδερφούς του, τον Σπύρο, ακολούθησαν το σπορ με την πορτοκαλί μπάλα και ξεκίνησε το μπάσκετ φορώντας τη φανέλα του Ήφαιστου/Αχιλλέα Αιγιάλειας, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Ο 22χρονος φόργουορντ (1,93 μ.) παράλληλα όμως με το μπάσκετ δεν αμέλησε τα μαθητικά του καθήκοντα, τα συνδύασε και τα δύο με απόλυτη επιτυχία, με επιστέγασμα την είσοδό του, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων του 2018, στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Καστοριάς.

Σπουδές και μπάσκετ στην ακριτική πόλη

Με την εγκατάστασή του στην Καστοριά δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από το αγαπημένο του άθλημα και άμεσα βρήκε μπασκετική στέγη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Άργους Ορεστικού τη σεζόν 2018-19 (Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ).Στο Άργος έμεινε για μία μόλις χρονιά, καθώς την αγωνιστική περίοδο 2019-20 εντάχθηκε στο ρόστερ των «γουναράδων» έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, όντας 2ος σκόρερ της ομάδας, στην πρωταθληματική πορεία του Α.Σ Καστοριάς που πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ και παράλληλα ο ίδιος την ανανέωση της παρουσίας του στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης». Η διακοπή όμως του πρωταθλήματος (2020-21) μετά το πέρας της πρεμιέρας και η περίοδος της καραντίνας τον έφερε ξανά στα πάτρια εδάφη και στον Ήφαιστο/Αχιλλέα, ο οποίος κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία του στις Εθνικές κατηγορίες.

Από τους πιο σταθερούς παίκτες

Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Λευτέρη Ιατρόπουλο να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε ως εναλλακτική λύση αλλά σιγά σιγά όχι μόνο αύξησε τον χρόνο συμμετοχής του, αλλά – στον δεύτερο γύρο κυρίως – ήταν βασικό στέλεχος της αιγιώτικης ομάδας και από τους συντελεστές της πορείας της που την έφερε μία ανάσα από την παραμονή. Ο πικρός τρόπος με τον οποίο ήλθε τελικά ο υποβιβασμός (με τρίποντο στην εκπνοή του εκτός έδρας αγώνα με τον Δίωνα Κυπαρισσίας) δεν αλλάζει την εικόνα του Λευτέρη μέσα στο παρκέ και την αλματώδη εξέλιξη που είχε μέσα στη χρονιά. Την οποία εξαργύρωσε με την επιστροφή του στην ομάδα της Καστοριάς, συνεχίζοντας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνική με μεγαλύτερες εμπειρίες και παραστάσεις που αποκόμισε από την περυσινή χρονιά. Η Καστοριά με την παρακάτω ανακοίνωση έκανε γνωστή την επιστροφή του Αιγιώτη αθλητή στην ομάδα:

“Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Λευτέρη Ιατρόπουλου στην ομάδα. Την προηγούμενη χρονιά ο Λευτέρης, αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική με την ομάδα του Κεραυνού Αιγίου. Αποτελεί πολύ σημαντική προσθήκη και η παρουσία του θα δώσει δύναμη κάτω από το καλάθι, καθώς αγωνίζεται με επιτυχία τόσο στη θέση 4 όσο και στη θέση 5. Καλώς ορίζουμε τον Λευτέρη και πάλι στην ομάδα, και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες”.

Η ομάδα του Δημήτρη Διαμαντίδη

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καστοριάς ιδρύθηκε το 1980 και έχει ως έδρα το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς «Δημήτρης Διαμαντίδης», απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο σπουδαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής. Το ανδρικό τμήμα, ξεκινώντας από το τοπικό Πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να ανεβεί 3 κατηγορίες. Την αθλητική περίοδο 2016-2017 όντας το μεγάλο φαβορί εξ΄ αρχής, κατέκτησε το πρωτάθλημα Β Εθνικής κατηγορίας και κέρδισε πανάξια για πρώτη φορά την άνοδο στην Α2. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα και πλέον συνεχίζει ξανά την ανοδική του πορεία στις Εθνικές κατηγορίες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr