background img
banner
banner

Λιμάνι… παντός καιρού και εμπορευμάτων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΙΔΗΡΟ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ – ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ιδανικός για την εκφόρτωση κάθε είδους εμπορευμάτων αποδεικνύεται ο λιμένας Αιγίου, που χθες υποδέχθηκε ένα εμπορικό πλοίο, από το οποίο ξεφορτώνεται σίδηρος και συγκεκριμένα ρολά χάλυβα, προερχόμενα από την Κίνα. Ιδιαιτέρως θετικό κρίνεται το γεγονός ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες αρχίζουν να γνωρίζουν πλέον τη δυναμική των λιμενικών εγκαταστάσεων (παλαιών και νέων) στο Αίγιο που σε συνδυασμό με την κομβική θέση της πόλης, δημιουργούν μεγάλη προοπτική.

Το πλοίο φέρει την ονομασία «M/V CARIBOO» έχει σημαία από τα Marshall Islands, ξεκίνησε από την Κίνα, είχε ενδιάμεσο σταθμό την Αίγυπτο, ακολούθησε το Αίγιο, όπου θα παραμείνει μάλλον ως την Κυριακή το πρωί και εν συνεχεία θα «πιάσει» Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

΄΄Το καράβι κατευθύνθηκε στην περιοχή μέσω της ναυτιλιακής εταιρείας «Ionian Shipping Agency», στο πλαίσιο συνεργασίας που έχουμε. Από εκεί και πέρα, στόχος μας είναι αυτές οι αφίξεις να έχουν μία τακτικότητα και να δίνουν «ζωή» στο λιμάνι μας. Φαίνεται δε και πλέον όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν οι λιμενικές εγκαταστάσεις και το παλιό λιμάνι έχει τον εξοπλισμό και την υποδομή, τα οποία συντηρούμε και δύνανται να εξυπηρετήσουν και μεγάλα πλοία όπως είναι το συγκεκριμένο και άλλα΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον λιμένα Αιγίου ως ιδανικό για την εκφόρτωση κάθε είδους εμπορεύματος.

Αν. Πατούχας: ΄΄Θέλουμε τακτικότητα θα εξαρτηθεί από τις εταιρείες΄΄

Για τη δυναμικού του λιμανιού Αιγίου μίλησε στo protionline.gr και ο ιδιοκτήτης της «Ionian Shipping Agency», εκλεγμένος και στην Ένωσης Ναυτιλιακών Πρακτόρων Πατρών και Δυτ. Ελλάδας, Ανδρέας Πατούχας.

Όπως ανέφερε, ΄΄η «Ionian Shipping Agency» είναι ναυτιλιακό πρακτορείο και ταυτόχρονα και μεσιτικό. Ως προς τη διακίνηση των πλοίων σαν αυτό που βρίσκεται στο λιμάνι Αιγίου, είναι φορτία που έρχονται για βιομηχανίες που εδρεύουν στην πρωτεύουσα ή στην Πάτρα.

Γίνεται μία εισαγωγή από την Κίνα, με σίδερα, ρολά και αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με συμβατικά πλοία, εκτός από τις παραλαβές που έρχονται με κοντέινερ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μας φέρνει κάποιο πλοίο στο Αίγιο, έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας. Η συνεργασία μας διατηρείται σε άψογα επίπεδα και το λιμάνι, έχει όλες τις προδιαγραφές ώστε να εξυπηρετεί τέτοιες ανάλογες ανάγκες, αλλά και πλοία τέτοιου μεγέθους. Το «M/V CARIBOO» είναι ένα πλοίο 60 χιλιάδων τόνων και μήκους περίπου διακοσίων μέτρων. Άλλα λιμάνια δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοια πλοία με ανάλογο όγκο και μέγεθος κι εκεί υπερτερεί το Αίγιο΄΄.

Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το λιμάνι του Αιγίου, ο κ. Πατούχας απάντησε: ΄΄Η πρόθεσή μας είναι να υπάρξει τακτικότητα και συνέχεια, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πώς ακριβώς θα κινηθεί η παγκόσμια αγορά. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συζητήσεις που θα έχουν οι βιομηχανίες. Περίπου ενάμιση με δύο μήνες κάνει να έρθει το κάθε πλοίο, τόσος είναι ο κύκλος του ταξιδιού. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος μας είναι να έρχονται τέτοια ανάλογα πλοία με συχνότητα στο Αίγιο. Το επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι το λιμάνι του Αιγίου βρίσκεται πολύ κοντά στη Νέα Εθνική Οδό, που σημαίνει ότι ο όποιος ανεφοδιασμός γίνεται πολύ άμεσα, καθώς βολεύει πολύ και τις μεταφορικές εταιρείες. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι οι Λιμενικές και οι Τελωνειακές Αρχές είναι πολύ κοντά, υπάρχει η άμεση δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτωνο έλεγχος διαβατηρίων κ.λ.π.΄΄.

default


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr