background img
banner
banner

Ακόμα 500 ρίζες ελιές στη Ζήρια!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FRIESLAND CAMPINA HELLAS ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΟΥΝΟΥ FAMILY

Συνεχίζονται οι προσπάθειες «επούλωσης των πληγών» της κοινότητας Ζήριας, που άνοιξε η πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου 2021, είτε από ιδιώτες είτε από κρατικούς παράγοντες, μετά και τις συνεχείς πιέσεις της τοπικής κοινότητας. Μετά τη δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, ακόμη μία παρτίδα πρόκειται να καταφτάσει σήμερα, προς ικανοποίηση των ανθρώπων της κοινότητας που θέλουν να δουν ξανά τον τόπο τους να «πρασινίζει».

Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι μεγάλες εθελοντικές δράσεις από την μεγάλη εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων “Νουνού Family” η οποία υπάγεται στην Friesland Campina Hellas, για τη χώρα. Οι άνθρωποι της ιδιωτικής επιχείρησης πρόσφεραν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, άλλα 500 δεντρίλια στην πολύπαθη περιοχή της Ζήριας, προκειμένου να “ανανεωθεί” η τοποθεσία ακόμα πιο πολύ με νέα δέντρα, που θα επαναφέρουν σιγά – σιγά το χωριό στην πρότερη κατάστασή του, δηλαδή την εικόνα που είχε πριν καταστρέψουν μεγάλο μέρος του αγροτικού και δασικού του πλούτου οι καταστροφικές φλόγες του καλοκαιριού της περσινής χρονιάς.

Αγώνας, αιτήματα και άσκηση πιέσεων

Τις 500 νέες ρίζες ελιές, παρέλαβε ο πρόεδρος της κοινότητας Ζήριας Βασίλης Γλωσσίδης, ο οποίος δήλωσε στο protionline.gr: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την προσφορά της εν λόγω εταιρείας τροφίμων. Τέτοιες εθελοντικές δράσεις όπως αυτή που αφορά την Ζήρια, αξίζουν κάθε αναγνώρισης και προβολής”. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία κατανομής των δεντριλίων, όπως ακριβώς έγινε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν η ίδια εταιρεία είχε παραχωρήσει 1000 ρίζες ελιές και 240 περίπου άλλου είδους δέντρα ακόμα.
Να σημειωθεί ότι, η “επιμονή” του ίδιου του προέδρου στο να βοηθηθεί η ευρύτερη περιοχή με προσφορές πάσης φύσεως, έχει αποφέρει σημαντικές παροχές τους τελευταίους μήνες και έχει κινητοποιήσει αρκετούς φορείς ή συλλόγους.

Αποκατάσταση του ρέματος στα «καμένα» από την Περιφέρεια

Οι προσπάθειες του τοπικού συμβουλίου ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο προς ιδιώτες. Αντιθέτως, έχει εκφραστεί επανειλημμένως από πέρυσι προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το αίτημα για την αποκατάσταση του ρέματος που ήταν μέσα στα «καμένα», έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις βροχοπτώσεις. Το αίτημα εισακούστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, με τον οποίο είχε επικοινωνία ο κ. Γλωσσίδης την περασμένη εβδομάδα και το έργο εκτελέστηκε μέσα σε διάστημα μιας μέρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, ΄΄έγινε παρέμβαση σε ένα ρέμα μέσα στα καμένα της παραλιακής ζώνης της Ζήριας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κλιμάκιο το οποίο έκανε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τις πρώτες φετινές βροχές που έρχονται από μέρα σε μέρα. Η παρέμβαση αυτή θωρακίζει το χωριό μας και μας προκαλεί ανακούφιση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr