background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ήττα στον πόντο για την Ακράτα από το Βαρθολομιό (70-71)

ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α2 ΕΣΚΑ-Η

“Στοπ” στην ανοδική της πορεία των τελευταίων αγωνιστικών έβαλε στην Ακράτα η ΑΕ Βαρθολομιού στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας έχασε με 70-71 στο κλειστό γυμναστήριο “Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος” και υποχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο παραμένει στο κόλπο της ανόδου. To παιχνίδι είχε πάθος, ένταση και παλμό στην κερκίδα θυμίζοντας τις καλές εποχές της ομάδας στη Γ΄ Εθνική. Το Βαρθολομιό είναι ίσως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο με μόλις μια ήτα σε επτά αγωνιστικές ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Ακράτα ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε ακόμη και με 14 πόντους στο πρώτο 20λεπτο, όμως το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε καθοριστικό για τη μετέπειτα εξέλιξη του αγώνα. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι “έτρεξαν” ένα 9-19 εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη αστοχία των γηπεδούχων που “κόλλησαν” στην επίθεση. Η αντεπίθεση της Ακράτας στην τελευταία περίοδο δεν ολοκληρώθηκε και έχασε ένα ματς στο οποίο ήταν καλύτερη για τρία δεκάλεπτα.

Η ομάδα του Βαρθολομιού με τον Σάκη Καρύδα στον πάγκο της (σπουδαίος, κυρίως ως παίχτης με μεγάλες διακρίσεις) άσκησε μεγάλη πίεση προς τον Κατωπόδη αλλά παρόλα αυτά ο έμπειρος γκαρντ ήταν ξανά ο κορυφαίος της Ακράτας μαζί με τον Σπυράκο, έχοντας οι δυό τους εξαιρετικές συνεργασίες. Ο πρώτος πέτυχε νταμπλ -νταμπλ σε πόντους και ασίστ, όπως και o δεύτερος με 23(!) ριμπάουντς.

Στα highlights της βραδιάς ήταν δύο εντυπωσιακά καρφώματα του Σπυράκου με τον πίνακα να σβήνει (και τις δύο φορές) με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή για λίγα λεπτά!
Η Ακράτα είχε να αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα με ιώσεις βασικών παικτών αλλά και τον Γρατσινόπουλο να παίζει με πρόβλημα στον προσαγωγό, με αποτέλεσμα να παίξουν αρκετά παίχτες που δεν έκαναν καθόλου προπόνηση μέσα στην εβδομάδα. Ο “ενορχηστρωτής” Δημήτρης Κατωπόδης για άλλη μια βραδιά έδειξε την ποιότητα του και το ήθος του σαν παίχτης αλλά και σαν προπονητής, όντας η πρώτη του προπονητική χρονιά σε αντρική ομάδα αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Παράπονα για τη διαιτησία

Στην Ακράτα εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία θεωρώντας πως δεν εκπλήρωσε σωστά το έργο της. Μεταξύ άλλων, σφύριξαν δύο λάθος φάουλ που έκριναν το παιχνίδι στο τέλος. “Αυτά είναι ντροπή για το άθλημα και τον ιδρώτα που ρίχνουμε όλοι αλλά και τα χρήματα και τον χρόνο που σπαταλούν διοικήσεις και αθλητές. Είναι πρωτόγνωρα. Όλοι είδαμε τι έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα”, έλεγαν οι άνθρωποι της ομάδας.

Διαιτητές: Μαρινάκης-Μπολάνο. Τα 10λεπτα: 24-13, 38-34 (ημ.), 47-53, 70-71.

ΑΚΡΑΤΑ: Βασιλάτος 6 (2), Κρίκος, Κατωπόδης 19, Κατούφας, Πετρόπουλος, Γρατσινόπουλος 14 (2), Χριστόπουλος 3 (1), Σπυράκος 20, Παρίσης 8 (1).
ΑΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ: Αγραπιδάκης, Κατοχιανός 3, Μήλεσης 2, Θεοδωρόπουλος 6 (1), Περδίκης 16 (3), Χριστοφόρου, Χαλικιάς 6 (1), Ρούνης 20 (2), Καστελιώτης 3, Χριστοφοράτος 15.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr