background img
banner
banner

Ζητούν το πόρισμα του ελέγχου στο ΝΠΔΔ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 55.000 ΕΥΡΩ

Η πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 για το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία» δήμου Αιγιαλείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας με τις «λευκές» ψήφους της αντιπολίτευσης, πλην όμως αυτό που δημιούργησε αίσθηση ήταν η γνωστοποίηση από πλευράς συμβούλων της αντιπολίτευσης, της επιβολής προστίμου στον φορέα.

Δεκατρία σημεία…

Όπως επισήμανε στο protionline.gr ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ΄΄αυτό που επισημάναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η πληροφορία που έχουμε για επιβολή προστίμου ύψους 55.000 ευρώ στο ΝΠΔΔ του δήμου, καθώς ο έλεγχος που του διενεργήθηκε εντόπισε 13 σημεία με αντίστοιχο αριθμό παρατυπιών που προέρχονται από τους χειρισμούς του έτους 2021. Από εκεί και πέρα, έχω υποβάλει αίτηση στο ΝΠΔΔ να μας δώσει το πόρισμα της ελεγκτικής αρχής ώστε να ενημερωθούμε κι εμείς για τους λόγους επιβολής του προστίμου, προκειμένου να ενημερωθούν και οι πολίτες. Ενώ ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος είπε αρχικά πως είναι εμπιστευτικό το πόρισμα, ο δήμαρχος στη συνέχεια, στην ίδια συνεδρίαση ανέφερε πως θα μας γνωστοποιηθεί το περιεχόμενό του και αναμένουμε΄΄.

Ζητήθηκαν απαντήσεις

Μάλιστα, το γεγονός που καταγγέλθηκε προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γούτου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στον δήμαρχο γιατί δεν είχε ενημερωθεί το σώμα γι’ αυτό το τόσο σοβαρό γεγονός, με τον κ. Καλογερόπουλο να επισημαίνει και μέσω της ιδιότητάς του ότι δεν επρόκειτο για παρατυπία αλλά για έναν συνήθη έλεγχο που μπορεί να «σκαλώσει» σε τυπικότητες.

Να σημειωθεί ότι αίτηση ώστε να του γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο του πορίσματος έχει υποβάλει και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γούτου, πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος.

Τυπικοί οι λόγοι, απάντησε ο δήμαρχος

Απαντώντας στον κ. Γούτο στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ζήτησε να μάθει γιατί δεν ενημερώθηκε για το γεγονός, ο δήμαρχος είπε: ΄΄Το ότι ήρθε ένας έλεγχος δεν σημαίνει ότι είναι μείζον γεγονός. Έλεγχοι γίνονται σωρηδόν σε όλη την Ελλάδα σε όλες τις υπηρεσίες και πάντα κατά τον έλεγχο μπορεί να υπάρξουν πολλές παρατηρήσεις διότι είναι θέμα τυπικότητας. Έλεγχοι έγιναν και επί της δικής σας θητείας και πάντα γίνονται παρατηρήσεις, δεν αποτελεί ένδειξη κακοδιαχείρισης. Για παράδειγμα όταν λέει πρέπει να πληρώνουν τρεις υπάλληλοι κι όχι ένας, μας αναγκάζει να αποσπάσουμε άτομα για να έχουμε το τυπικό της υπόθεσης΄΄. Αναφορικά με το εάν έχει επιβληθεί πρόστιμο, ο δήμαρχος είπε πως ΄΄εάν πράγματι έχει επιβληθεί θα προβούμε σε ένσταση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr