background img
banner
banner

«Αναψε φωτιές» το ατύχημα εργαζόμενου του δήμου

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ – ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του συμβασιούχου του δήμου Αιγιαλείας που τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα εν ώρα εργασίας. Μάλιστα, το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη μεν αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση, τη δε δημοτική αρχή να υπεραμύνεται της άποψης ότι τέτοιου είδους καταστάσεις προκύπτουν συχνά και πως ο δήμος έχει λάβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για εργαζόμενο, 58 ετών, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον δήμο με σύμβαση εργασίας οκτάμηνης διάρκειας, ο οποίος την περασμένη Τρίτη προς το τέλος της βάρδιάς του κι ενώ ήταν στατικός βρισκόμενος στην αποθήκη του δήμου, χτυπήθηκε από σίδερα που παρασύρθηκαν. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί χτύπημα στο κεφάλι και θλάσεις. Υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία απ’ όπου φάνηκε πως τα τραύματά του ευτυχώς είναι αντιμετωπίσιμα. Ο εργαζόμενος ως χθες εξακολουθούσε να νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου αναρρώνοντας και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να λάβει εξιτήριο.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος όσο και δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Δημήτρης Μπούνιας χειρουργός του Νοσοκομείου, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς τη δημοτική αρχή γιατί μολονότι είχαν γίνει άλλες δύο συνεδριάσεις μέσα στην εβδομάδα, δεν ενημερώθηκαν ποτέ για το συμβάν. Μάλιστα, ο κ. Γούτος τόνισε πως ΄΄αν υπήρχε αίσθημα ευθύνης, θα έπρεπε να μας έχετε ενημερώσει΄΄ και πως ΄΄ένα εργατικό ατύχημα είναι θέμα σοβαρό και ανθρώπινο΄΄.

Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος

Από πλευράς δημάρχου πάντως τονίστηκε πως σε κάποια θέματα τίθεται και ζήτημα προσωπικών δεδομένων, ενώ ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος επισήμανε ότι ΄΄ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος΄΄.

Επιπλέον, ο κ. Καραΐσκος αναφέρθηκε στο τι έγινε τη συγκεκριμένη ημέρα όπου ο ίδιος πήγε μαζί με τον τραυματισμένο εργαζόμενο στο Νοσοκομείο ζητώντας να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία όπως και έγινε και ότι παρέμεινε για αρκετή ώρα μέχρι που οι γιατροί του κατέστησαν γνωστό ότι διέφυγε τον κίνδυνο. Επίσης, έκανε γνωστό πως στο Νοσοκομείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος και υπήρχε επικοινωνία για να ενημερώνονται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας του εργαζόμενου.

΄΄Είχαν ληφθεί τα μέτρα προστασίας΄΄

΄΄Εργατικά ατυχήματα γίνονται συνέχεια μικρότερα ή μεγαλύτερα, το θέμα είναι να λαμβάνουμε μέτρα ώστε τα ατυχήματα και να μην προκαλούνται και να μην επαναλαμβάνονται. Έτσι και οι εργαζόμενοι να είναι ασφαλείς και να γίνεται και η δουλειά μας΄΄, είπε ο κ. Καραΐσκος, προσθέτοντας: ΄΄Το 2019 που αναλάβαμε δεν υπήρχαν ούτε καν μπουφάν, ούτε μπότες για τους εργαζόμενους. Εμείς σε αυτά τα χρόνια μεριμνήσαμε ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός. Επίσης έχουμε και τεχνικό ασφαλείας που είναι μηχανικός και ό,τι προβλέπεται από τον νόμο. Δεν υπήρξε κάτι κρυφό ούτε αποκρύψαμε το παραμικρό, πήγε ο άνθρωπος στο νοσοκομείο, πήγε ο τεχνικός ασφαλείας έγιναν οι διαδικασίες. Όσο για το τι έγινε στο ατύχημα, δεν ήμουν παρών, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διερεύνηση των αιτίων από την αρμόδια επιτροπή, έχουν κληθεί οι εμπλεκόμενοι για καταθέσεις κι όταν θα έχουμε ένα συγκεκριμένο πόρισμα θα ενημερωθείτε και επίσημα. Και υπηρεσιακά και πολιτικά έχουν γίνει όλες οι ενέργειες. Κάθε εργαζόμενος συμβασιούχος ορισμένου χρόνου που προσλαμβάνεται περνά από εκπαίδευση, ενώ κρατάμε και πρωτόκολλο ασφαλείας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr