background img
banner
banner

Αντικατάσταση μπασκέτας και εστιών στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σε παρεμβάσεις στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου προχωρά η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών. Προσφάτως ξηλώθηκαν προβληματικά όργανα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του προαυλίου με σκοπό την αντικατάστασή τους με νέα.

Η κακή κατάσταση μπασκέτας και τερμάτων και η αποκατάστασή τους αποτέλεσε αίτημα και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μεταφέροντας τον προβληματισμό των μελών του σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των μαθητών. Η αντίδραση της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής ήταν άμεση αφότου ενημερώθηκε. Μάλιστα, ο πρόεδρός της Επαμεινώνδας Δούλος, σε αυτοψία του πραγματοποίησε στο προαύλιο και παρότι τεχνικός τού ανέφερε πως για κάποια από αυτά τα όργανα υπάρχει η δυνατότητα επισκευής, έκρινε πως το καλύτερο είναι να αντικατασταθούν με νέα. Μιλώντας στο , ο κ. Δούλος, επισήμανε: ΄΄Είναι γεγονός πως υπήρχε επικινδυνότητα σε μία μπασκέτα και στις δύο εστίες του μίνι ποδοσφαίρου. Αμέσως μόλις ενημερώθηκα για τα προβλήματα, επισκέφθηκα το σχολείο μαζί με το τεχνικό. Κατ’ εκτίμησή του, η μπασκέτα, η οποία ήταν εμφανές πως ήταν σκουριασμένη, μπορούσε να αποκατασταθεί όπως και το ένα τέρμα. Θα μπορούσαμε δηλαδή να στερεώσουμε τη μπασκέτα, να φτιάξουμε το ένα τέρμα και να αντικαταστήσουμε το άλλο. Όμως με την ασφάλεια των μαθητών δεν μπορεί να «παίξει» κανείς. Έτσι κρίναμε πως όλα όσα παρουσιάζουν φθορά, θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα΄΄.

Επ. Δούλος: ΄΄Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των μαθητών΄΄

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, μέσα σε δύο ημέρες ξηλώθηκαν όλα τα προβληματικά όργανα και απομακρύνθηκαν από το προαύλιο. ΄΄Στόχος μας είναι να αντικατασταθούν άμεσα, μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά΄΄, είπε ο κ. Δούλος. Να σημειωθεί πως το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής στις 3 Απριλίου, εκεί όπου ο πρόεδρος εισηγήθηκε τη διάθεση πίστωσης ποσού έως 3.000 ευρώ, λόγω αναγκαιότητας αντικατάστασης των οργάνων. Αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση δύο μίνι εστιών ποδοσφαίρου καθώς και μίας πλήρους μπασκέτας στη σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για έγκριση του κονδυλίου ήταν ομόφωνη από το Δ.Σ. της Επιτροπής. Ως προς το πότε θα γίνει η προμήθεια, ο κ. Δούλος ανέφερε: ΄΄Βρισκόμαστε στο στάδιο της λήψης προσφορών, κατατέθηκαν τρεις, δύο από εταιρείες από τη Θεσσαλονίκη μία από την Αθήνα και αναζητούμε τις πιο φθηνές αλλά και τις πιο γρήγορες λύσεις ώστε να αντικατασταθούν μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Στη μία περίπτωση τα όργανα υπάρχουν σε διαθεσιμότητα στην άλλη θα κάνει κατασκευή. Θα εξετάσουμε τις πιο συμφέρουσες και ενδεδειγμένες λύσεις. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν κάνουμε έκπτωση στην ασφάλεια των μαθητών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr