background img
banner
banner

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αιγίου σε Κινητικότητα Εκπαιδευτικών στο Άμστερνταμ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ “GAMIFICATION”

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αιγίου, σε συνέχεια της υλοποίησης του Προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ122 «Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και κατόπιν έγκρισης χρηματοδότησης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ), πραγματοποίησε για πρώτη φορά για το σχολείο, Κινητικότητα Εκπαιδευτικών στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από τις 19 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Τέσσερις καθηγητές συμμετείχαν στην Επιμόρφωση με τίτλο “Ensuring More Permanent Learning for Students with Special Needs Through GAMIFICATION” με κωδικό 2022-1-EL01-KA122-VET-000072151.

Στόχος του Προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να γνωρίσουν την ευρέως διαδεδομένη σήμερα μέθοδο του “Gamification”. Μία μέθοδος που στοχεύει στην αύξηση της εμπλοκής και της επίδοσης των μαθητών αξιοποιώντας τα στοιχεία του σχεδιασμού και των αρχών παιχνιδιού σε περιβάλλοντα εκτός παιχνιδιού. Με λίγα λόγια η μέθοδος ¨Gamification¨ αφορά τη μετατροπή της μαθησιακής διαδικασίας στο σύνολό της σε παιχνίδι. Έτσι, οι μαθητές εμπλέκονται σε διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων καλούμενοι να χρησιμοποιήσουν τεχνικές και τρόπους σκέψης που εφαρμόζονται στα παιχνίδια.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος που διοργάνωσε ο Οργανισμός Global Education Center B.V, συζητήθηκαν θέματα όπως το εκπαιδευτικό σύστημα της Ολλανδίας, η θεωρία της ανεστραμμένης τάξης, το θεωρητικό πλαίσιο της Παιχνιδοποίησης, τα απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή της τάξης καθώς και η προσαρμογή της θεωρίας της Παιχνιδοποίησης πάνω στους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Κι άλλες δραστηριότητες

Παράλληλα με την επιμόρφωση, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Άμστερνταμ και να επισκεφτούν τα μουσεία και τα αξιοθέατα της πόλης.
Σε γενικότερο πλαίσιο, η παραπάνω Κινητικότητα αποτέλεσε μια εμπειρία πολύτιμη για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα, εκτός από το να διευρύνουν τους ορίζοντές τους βελτιώνοντας την εκπαιδευτική τους πρακτική, να γνωρίσουν την κουλτούρα, τις συνήθειες και το εκπαιδευτικό σύστημα ενός άλλου λαού.
Με το τέλος του προγράμματος θα ακολουθήσει διάχυση των γνώσεων και των εμπειριών που αποκτήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην Κινητικότητα στο Σύλλογο Διδασκόντων, στην μαθητική κοινότητα του σχολείου και σε άλλα σχολεία μέσω της συμμετοχής του σχολείου σε Ημερίδες Erasmus +.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr