background img
banner
banner

Κάλεσμα του Ε.Κ.Α. για τη γενική απεργία της Πρωτομαγιάς

ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, τη Δευτέρα 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο στις 10:30 το πρωί στην Τρίγωνη Πλατεία, συμμετέχοντας στην παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

Και σημειώνει: ΄΄Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους εδώ και χρόνια δυσβάστακτα βάρη. Μετά τη σχεδόν 13ετή κρίση, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη.
Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστων νέα παιδιά, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Οι νεκροί συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, με το θάνατό τους αποκαλύπτουν όλα όσα επιμελώς κάποιοι απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των Κυβερνήσεων.
Η Αιγιάλεια βρίσκεται σήμερα λαβωμένη από τη σταφιδική κρίση που σε συνδυασμό με την υποβάθμιση της ΕΒΟ, τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα και την απομάκρυνση του ΤΕΙ, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα ανέχειας και ανασφάλειας.

Οι διεκδικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων΄΄.

Επιπλέον, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, προσθέτει: ΄΄ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Αγωνιζόμαστε για: ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. -Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. -Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. – Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς. -Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. -Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. -Επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων και όχι με νόμο.- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. -Προστασία της πρώτης κατοικίας των εργατικών, λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. -Όχι στην εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση του νερού. -Εγγυημένες τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων και μείωση του κόστους παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών. ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr