background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Αρχίζουν τα πλέι άουτ στη Γ΄ Εθνική, αγωνία για αρκετές ομάδες της ΕΣΚΑ-Η

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ

Η κανονική περίοδος στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ ολοκληρώθηκε και ξεκινάει η διαδικασία των πλέι αουτ που εμπλέκει και αρκετές ομάδες σε όλες τις κατηγορίες της ΕΣΚΑ-Η αναφορικά με την άνοδο και την παραμονή. Και αυτό, γιατί ο αριθμός των ομάδων που θα ανέβουν ή θα πέσουν, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό εκείνων που θα υποβιβαστούν από τη Γ΄ Εθνική. Ανάμεσα στους “ενδιαφερόμενους” είναι και δύο της Αιγιάλειας, ο Ήφαιστος/Αχιλλέας στην Α1 και – κυρίως – η Φιλαθλητική Λέσχη που συμμετέχει στα πλέι οφ ανόδου της Β΄ ΕΣΚΑ-Η.

Βέβαια, ο Ήφαιστος θα πρέπει να “αυτοκτονήσει” για να μην τερματίσει τουλάχιστον 9ος και να αποφύγει τα πλέι άουτ. Θα πρέπει να χάσει την μεθεπόμενη αγωνιστική στην Πάτρα από την Απολλωνιάδα αλλά και τα δύο τελευταία ματς με ΕΑ Παραλίας (εντός) και ΑΟ Δύμης (εκτός) και η ομάδα της Απολλωνιάδας να κάνει το “τρία στα τρία” για να τον ξεπεράσει και να τερματίσει αυτή στην 9η θέση, η οποία εξασφαλίζει την παραμονή.

Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον η Παναχαϊκή, με τη νίκη της την τελευταία αγωνιστική στον πρώτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής επί του Δίωνα Κυπαρισσίας θα συμμετάσχει στα πλέι οφ εξασφαλίζοντας την παραμονή. Έτσι, οι ομάδες της Ένωσης που θα αγωνιστούν στα πλέι αουτ είναι τρεις. Ο Γλαύκος/Έσπερος, ο Προμηθέας 2014 και η Γαλήνη. Με δεδομένο ότι από τις 8 συνολικά ομάδες που θα παίξουν στα πλέι άουτ θα υποβιβαστούν οι έξι, μπορεί, στη χειρότερη περίπτωση να πέσουν και οι τρεις παραπάνω ομάδες και στην καλύτερη μόνο μία, με τη Γαλήνη να φαίνεται πως είναι η επικρατέστερη.

– Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι άουτ στη Γ΄ Εθνική (σε παρένθεση οι μεταξύ τους νίκες στην κανονική περίοδο)

Α’ Φάση
Δίων Κυπαρισσίας – Πήγασος Θυρέας (2-0)
Γλαύκος /Έσπερος – Γαλήνη (2-0)
Καλαμάτα ΣΚ – Ερμιονίδα (2-0)
Καλαμάτα 1980 – Προμηθέας 2014 (1-1)

Β΄ ΕΣΚΑ-Η: Ήττα στις λεπτομέρειες για τη Φιλαθλητική με 43-41

Λίγο έλλειψε να πετύχει μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του πρωτοπόρου Πήγασου η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου των πλει οφ. Τελικά γνώρισε την ήττα με 43-41 σε ένα κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και την επόμενη αγωνιστική θα παίξει το τελευταίο της “χαρτί” στο Αίγιο με τον Αιγέα, όπου μόνο με νίκη θα διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες ανόδου. Στα άλλα ματς της 3ης αγωνιστικής ΑΕ Προαστίου – Κρόνος 64-69 και Γαστούνη – Αιγέας 46-57.

Η βαθμολογία

Πήγασος Μπεγουλακίου 10
Κρόνος Πατρών 7
ΑΕ Προαστίου 7
Αιγέας Γαστούνης 6
Φιλαθλητική Αιγίου 5
Γαστούνη 4

Η επόμενη αγωνιστική (9/4)

Κρόνος – Πήγασος
ΑΕ Προαστίου – Γαστούνη
Φιλαθλητική – Αιγέας

2ος όμιλος
Τα αποτελέσματα
ΑΣ Ιτεών – Ήλιδα
Σκαγιοπούλειο – Κεφαλληνιακός 59-58
Φοίνικας Αγυιάς – Τρίτων 46-65

Βαθμολογία
Σκαγιοπούλειο 9
Κεφαλληνιακός 7
Τρίτων 7
Ήλιδα 6
Φοίνικας 5
ΑΣ Ιτεών 5

Επόμενη αγωνιστική (9/4)
Ήλιδα – Σκαγιοπούλειο
ΑΣ Ιτεών – Φοίνικας
Κεφαλληνιακός – Τρίτων


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr