background img
banner
banner

Μ. Σκανδάμης: Θέλουν να κλείσουν και τα δικαστήρια του Αιγίου;

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και πρώην Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τα δικαστήρια του Αιγίου, καταγγέλλοντας την κυβερνητική αναλγησία.

Όλη η δήλωση :

«Έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε οι δικαστικοί υπάλληλοι του Αιγίου προχώρησαν σε διαδοχικές στάσεις για την υποβάθμιση των δικαστηρίων, εκπέμποντας κραυγή αγωνίας.
Δυστυχώς, από την κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει το ελάχιστο ίχνος ευαισθησίας ή της παραμικρής ανταπόκρισης για να επιλυθεί το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης.
Το μεν Υπουργείο Δικαιοσύνης αδιαφορεί προκλητικά, οι δε τοπικοί βουλευτές της ΝΔ έχουν άλλες αγωνίες.

Έτσι, το Πρωτοδικείο βρίσκεται στο κόκκινο, δεδομένου ότι στις 15 οργανικές θέσεις που υπάρχουν υπηρετούν μόλις 8 υπάλληλοι, ενώ αναμένονται και αρκετές συνταξιοδοτήσεις το επόμενο διάστημα.

Όμως και η κατάσταση στην Εισαγγελία και τις λοιπές υπηρεσίες έχει παρόμοια χαρακτηριστικά υποστελέχωσης.

Αποτέλεσμα αυτής της μαύρης υπηρεσιακής κατάστασης είναι να καταταλαιπωρούνται οι πολίτες, να εξαντλείται το προσωπικό και να αυξάνεται υπέρμετρα ο εργασιακός φόρτος.
Απορεί κανείς αν όλα αυτά οφείλονται στην ανικανότητα του Υπουργείου ή αν τελικά υπηρετείται ένα κυβερνητικό σχέδιο για την πλήρη απαξίωση κάθε κρατικής δομής και παραγωγικής διαδικασίας στην Αιγιάλεια.

Διότι αυτό έγινε με το κλείσιμο του ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, αυτό εξελίσσεται με την πλήρη απαξίωση των ΕΑΣ (ΕΒΟ), αλλά και ακόμη, με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και τον πόλεμο στην ΠΕΣ, τους συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς.

Ως εδώ. Ας ξεχάσουν κάθε σκέψη να συντρίψουν την Αιγιάλεια. Ας ξεχάσουν κάθε σκέψη για να κλείσουν τα δικαστήρια. Θα μας βρουν απέναντί τους.
Ως ΠΑΣΟΚ, δεν συμπαριστάμεθα απλά στους υπαλλήλους των δικαστηρίων και τους δικηγόρους του Αιγίου που επιτελούν το έργο τους σε οριακές καταστάσεις, αλλά διεκδικούμε το αυτονόητο, την καλά στελεχωμένη και άρτια λειτουργούσα υπηρεσία των δικαστηρίων μας. Και αυτή τη μάχη την δίνουμε μαζί».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr