background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Brevet Αιγίου 200 Km

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 4 ΕΠΟΧΩΝ ΓΙΑ 17 ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Για το προηγούμενο Σάββατο, 22 Απριλίου, όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις έδειχναν από το μεσημέρι και μετά άστατο καιρό με έντονες βροχοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα ορεινά της Ανατολικής Αιγιαλείας. Παρόλα αυτά, δεκαεπτά τολμηροί ποδηλάτες, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες, έλαβαν μέρος στην γραμμή εκκίνησης στις 8 το πρωί με χρονικό περιορισμό τερματισμού τις 13 ώρες και 30 λεπτά για να ζήσουν μία ακόμη ποδηλατική εμπειρία 200 km που θα τους έμενε να μείνει αξέχαστη.

Εντυπωσιακή εναλλαγή του καιρού

Από την πρώτη κιόλας μεγάλη ανάβαση και λίγο πριν το Μέγα Σπήλαιο (77 km), η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα και με τον υδράργυρο να δείχνει λίγο κάτω από τους δέκα βαθμούς, “άνοιξαν” οι ουρανοί και ακολούθησε μία ισχυρή χαλαζόπτωση συνολικής διάρκειας δεκαπέντε λεπτών περίπου.

Η εναλλαγή του καιρού από ισχυρή χαλαζόπτωση σε έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία και τους πλημμυρισμένους δρόμους συνεχίστηκε σε όλο το μήκος της ποδηλατικής διαδρομής και μέχρι το 175 km – Πλατανιώτισσα.

Χωρίς κανένα απολύτως απρόοπτο συμβάν ολοκληρώθηκε η όλη εκδήλωση γεγονός που καταδεικνύει την άρτια οδηγική κατάρτιση των συμμετεχόντων ειδικά στις κατηφόρες με μεγάλες κλίσεις.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς: απαγορεύεται η μεταφορά ημερομηνίας διεξαγωγής του brevet όπως και η ματαίωση του, εκτός εάν δεν συμμετάσχει κανείς ποδηλάτης.

Αναμνηστικά δώρα και τοπικά εδέσματα στον τερματισμό

Στον τερματισμό στα Υψηλά Αλώνια του Αιγίου είχε στηθεί ένας μίνι μπουφές με τοπικά εδέσματα προς αναπλήρωση της “χαμένης” ενέργειας των αθλητών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Αιγιώτης Randonneurs και εμπνευστής του Brevet Αιγίου “Βοστίτσα-Το μπαλκόνι του Κορινθιακού” Τσολάκης Λοίζος κατά την αποχώρηση των αθλητών πρόσφερε σε κάθε συμμετέχοντα ένα μικρό αναμνηστικό δώρο με προϊόντα της Αιγιαλείας που είναι συνυφασμένα με την πολιτιστική ιστορία και γαστρονομία της περιοχής, όπως ελαιόλαδο, σταφίδα, κρασί, ελιές και ροδοζάχαρη.

Ευχαριστίες σε όσους στηρίζουν την προσπάθεια

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Μανουηλίδη για τις υπέροχες φωτογραφίες και σε όλους εσάς που στηρίζετε την προσπάθεια μου για να αναδείξουμε την πανέμορφη Αιγιάλεια μέσω του ποδηλατικού τουρισμού”, δήλωσε ο Λοϊζος Τσολάκης, ενώ ο Γιάννης Σμαραγδάκης, από τους συμμετέχοντες στον αγώνα, πρόσθεσε: “Σε ένα “δύσκολο” μπρεβε όταν έχεις να αντιμετωπίσεις και τις τέσσερις εποχές του χρόνου την ίδια μέρα τότε χρειάζεται γερό στομάχι! Παρά τα πολλά απρόοπτα από την πρώτη ώρα η παρέα έδειξε χαρακτήρα και τα ξεπέρασε σε λίγο χρόνο. Ευχαριστώ πολύ την παρέα μου, Στέλλα Τερζάκη και Γιάννη Μπαξεβάνη και ένα μεγάλο μπράβο στη διοργάνωση και φυσικά στον Λοϊζο Τσολάκη που κάθε χρόνο κάνει τα πάντα για να μην μας λείψει τίποτα”.

Οι διοργανωτές Greek Randonneurs και Λοϊζος Τσολάκης θέλουν να εκφράσουν τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλους τους παρακάτω χορηγούς για την πολύτιμη συνεισφορά τους:
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, “ΚΡΙΝΟΣ” Ι. Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΣ, ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΒΑΛΗΣ, TRIPSAS S.A. OLIVE COMPANY, Ο Κόμης των Καλαβρύτων – ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, Ροδοζάχαρη Ιεράς Μονής Καλαβρύτων – ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, Celateria-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΛΙΓΑΔΗ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ-ΘΕΜΗΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ, Χίλιες και μία γεύσεις-ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

Φωτογραφίες: Βασίλης Μανουηλίδης


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr