background img
banner
banner

Πλημμύρισαν οι δρόμοι με κατασκευές, παιδικές φωνές, κόσμο και αγάπη! | ΦΩΤΟ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΜΠΑΖΑΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 

Και έτσι απλά… ήταν όλοι τους εκεί! Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ως μία δράση, που ανέβασε κατακόρυφα το αίσθημα κάθε συμμετέχοντα για αλληλεγγύη και όμορφη διάθεση, αλλά ταυτόχρονα να επιτύχει σε κάθε επίπεδο και τον πλουραλισμό στο συναίσθημα της προσφοράς και της καλλιτεχνικής δημιουργίας! Ο δήμος Αιγιάλειας και οι διοργανωτές – φορείς, κατάφεραν να κάνουν “Το Πασχαλινό Παζάρι για Καλό Σκοπό” μία… περιπέτεια δράσης, που όχι μόνο “μετέδωσε” και μοίρασε απίστευτο παλμό και δημιουργικό ρυθμό στην κεντρική αγορά του Αιγίου, αλλά πέτυχε βεβαίως και τον πιο σημαντικό σκοπό: Την αλληλεγγύη και της στήριξη προς το συνάνθρωπο!

Η σύμπραξη και η θετική ενέργεια φέρνουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα

Ήταν τελικά μία από τις λίγες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, που ενώ δεν είναι (ακόμα…) θεσμός, είχε τόση δυναμική και παλμό, και από πλευράς δραστηριοτήτων αλλά και από συμμετέχοντες! Και ποιος δεν ήταν εκεί! Η εκδήλωση, κατάφερε να σκορπίσει στις καρδιές όλων το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου και για 5 περίπου ώρες, την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνουν αποδεδειγμένα οι Αιγιαλείς, σε τέτοιες ανάλογες δραστηριότητες, με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο: Την αγάπη! Ο κόσμος ήταν πολύς και ο σκοπός της δράσης σημαντικός, άρα ήταν αναμενόμενο οι οδοί Ευθυμίου Γάτου, Πετμεζά και Ανδρέου Λόντου, να γεμίσουν χαμόγελα και εύθυμες μελωδίες, απίστευτες χειροτεχνίες, πολύχρωμες εικόνες και δεκάδες μικρά και μεγάλα παιδιά!

Η τεράστια σε συμμετοχή και επιτυχία δράση, ήταν μία πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Παιδείας Προνοίας και Κοινωνικής Προστασίας, η οποία κατάφερε με τη βοήθεια των Σχολικών Επιτροπών του δήμου, αλλά και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, να πραγματοποιήσει ένα bazaar που θα θυμούνται για πολύ καιρό, όχι μόνο τα παιδιά που συμμετείχαν με όλη τους την αγάπη και τον ενθουσιασμό, αλλά και όλοι όσοι βρέθηκαν, περπάτησαν, αγόρασαν και “πίστεψαν” στο πνεύμα της ιδιαιτερότητας κου είχε και πρέσβευε αυτή η προσπάθεια. Οι εκατοντάδες χειροτεχνίες και κατασκευές που ετοίμασαν οι μικροί μαθητές των 15 σχολικών μονάδων που συμμετείχαν, έγιναν… ανάρπαστες, ενώ η συμμετοχή – ήταν τουλάχιστον 300 μαθητές.. – ήταν κυριολεκτικά καταιγιστική. Εκτιμάται δε, ότι σε διάστημα πέντε ωρών περίπου που διήρκεσε η όλη εκδήλωση, πέρασαν πάνω από 1.000 άτομα για να απολαύσουν, να δουν και να αγοράσουν τις όμορφες δημιουργίες. Τελικοί αποδέκτες της όλης “επιχείρησης” εκτός από την… συγκίνηση που χάριζε ο κόσμος στα παιδιά των σχολείων, ήταν η οικονομική στήριξη του “Χαμόγελου του Παιδιού” αλλά και του ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Αιγίου, καθώς όλα τα έσοδα των πωλήσεων, θα πάνε εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση τους, εν όψει του Πάσχα.

Με θετική ενέργεια, όλοι οι συμμετέχοντες

Το “Πασχαλινό Παζάρι” της αγάπης, εκτός από τις πολύχρωμες κατασκευές και την απίστευτα μεγάλη προσέλευση του κόσμου, είχε επιπλέον και τρία μουσικά σύνολα σχολείων, τα οποία κατά τη διάρκεια της γιορτής έδωσαν την δική τους “νότα” στους δρόμους της εκδήλωσης, καθώς για περίπου μισή ώρα η κάθε ορχήστρα, ερμήνευσε διάφορα τραγούδια “μαγνητίζοντας” τα βλέμματα όλων όσων περνούσαν από το σημείο. Έτσι, ο υπεύθυνος του ήχου Νίκος Μανέτας, άνοιξε τα μικρόφωνα και η Παιδική Νεανική Χορωδία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, η ορχήστρα του 2ου ΓΕΛ Αιγίου και η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, καταχειροκροτήθηκαν και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Σημείο αναφοράς, βεβαίως, έγινε και ο… πρώτος πολίτης του δήμου καθώς όχι μόνο συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων όσων βρέθηκαν στο σημείο.

Ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, συνομίλησε με όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, είδε τις κατασκευές τους και έκανε… “ζντο” με πολλά από αυτά, ενώ κατάφερε να μεταδώσει τον ίδιο παλμό και στους αντιδημάρχους ή τους αιρετούς που τον συνόδευαν. Η μεγάλη γιορτή διοργανώθηκε μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουν, η αντιδήμαρχος Διαμάντω Καρτσωνάκη – Βασιλακόπουλου και οι υπόλοιποι συνδιοργανωτές, να γίνει οικονομική ενίσχυση στους δύο φορείς της πόλης που ασχολούνται και εργάζονται με παιδιά, έχοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οικονομικά όσο γίνεται περισσότερο, στο πνεύμα της χριστιανοσύνης των ημερών. Θα ήταν… μάταιο μέσω του ρεπορτάζ του Protionline.gr να καταγραφούν ποιοί παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, γιατί παραβρέθηκαν…. όλοι!

 

Έστω και για λίγα λεπτά της ώρας πέρασαν από το σημείο εκατοντάδες, χάρηκαν τις διάφορες εκδηλώσεις, είδαν τους πάγκους των παιδιών, αγόρασαν και θαύμασαν την δημιουργική φαντασία τους, ξέροντας ότι η ίδια η εκδήλωση βάζει πλέον υποθήκη, στο να γίνει από του χρόνου ακόμα πιο όμορφη σημαντική και γεμάτη αλληλεγγύη και αγάπη. Να σημειωθεί ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε και θα διατεθεί στους δύο φορείς ανέρχεται περίπου στα 4.000 ευρώ!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr