background img
banner
banner

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία η διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος 10.000 μέτρων

ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ

Η “αφρόκρεμα” των κορυφαίων ανδρών και γυναικών της χώρας στην απόσταση των 10.000 μέτρων έδωσε το “παρών” το απόγευμα του Σαββάτου (22/4) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των 10.000 μέτρων που έγινε για πρώτη φορά στο δημοτικό στάδιο Αιγίου. Η πόλη και η Αιγιάλεια μπήκαν στη “χρυσή” βίβλο του αγωνίσματος όπως και ο Αθηνόδωρος “ο Αιγιεύς” που ήταν βασικός διοργανωτής της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας του κλασικού αθλητισμού και μεταδόθηκε “ζωντανά” από το επίσημο κανάλι του ΣΕΓΑΣ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 10.000 Μ. 2023 (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)

Νικητής για 4η συνεχόμενη φορά ο Αναγνώστου!

Ο Μάριος Αναγνώστου της Αναγέννηση Λαμίας ήταν ο μεγάλος νικητής καθώς πέτυχε στην τέταρτη διαδοχική του νίκη στην απόσταση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μέτρων, διανύοντας την απόσταση σε 29.38.88 δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσει μέσα στη σεζόν μία επίδοση καλύτερη από το ατομικό του 29.15.92. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αθλητές που ακολούθησαν. Ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) ανέβηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στο βάθρο των νικητών και για δεύτερη στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Τερμάτισε σε 29.57.49 πλησιάζοντας το ατομικό του ρεκόρ (29.54.45) στην απόσταση. Τον εαυτό του ξεπέρασε ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 30.01.74, που έδειξε πως πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να μπει στο κλαμπ των αθλητών που έσπασαν το φράγμα των 30.00. Ο Νίκος Σταμούλης ήταν νικητής και στους Άνδρες Κ23, με τον Παναγιώτη Πετρουλάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) να τερματίζει τέταρτος στη γενική κατάταξη και δεύτερος στους Άνδρες Κ23 με 30.13.46, που είναι ατομικό του ρεκόρ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Γιαννάτης (ΝΓΣ Ηρακλής) με 31.04.22.

 

Πλήθος επισήμων στο στάδιο αλλά λίγος ο κόσμος

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ παρόντες ήταν σύσσωμη η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Αιγιαλείας, βουλευτές και πολιτευτές του νομού, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος,  η ειδική γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και οργανωτική εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση, Βούλα Παχατουρίδου και το μέλος του συμβουλίου, Πέτρος Μαντάς, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου.

Η παρουσία του κόσμου πάντως δεν ήταν ανάλογη της μεγάλης σημασίας και εμβέλειας των αγώνων, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς. Από τη μία ο βροχερός καιρός και το τσουχτερό (για την εποχή) κρύο και από την άλλη, η παράλληλη διεξαγωγή τριών ακόμη αθλητικών εκδηλώσεων (!) σίγουρα απέτρεψαν αρκετούς που θα ήθελαν να δώσουν το “παρών”. Θυμίζουμε ότι σχεδόν την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη ο ποδηλατικός αγώνας “Το μπαλκόνι του Κορινθιακού”, η γιορτή του βόλεϊ από τον ΑΟ Αιγιαλέων και το ράλι σπριντ Αιγίου από την ΑΛΜΑ!

Τι δήλωσε ο πρώτος νικητής

“Είδα στην αρχή τον αέρα κι αποφάσισα να μείνω πίσω. Μέχρι τα μισά κάναμε με τον Κώστα Σταμούλη μια πολύ ωραία κούρσα, την οποία ελπίζω να ευχαριστήθηκαν και οι φίλοι στις εξέδρες. Ηταν μια ωραία διοργάνωση. Συνεχίζω για τους αγώνες που έχω που έχω μπροστά μου με την εθνική ομάδα“, είπε ο Μάριος Αναγνώστου μετά τη νίκη του. Η επίδοσή του είναι η 14η όλων των εποχών, ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ παραμένει από το 1987(!) του σπουδαίου Σπύρου Ανδριόπουλου με 28.07.17.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 10.000 Μ. 2023 (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)

Πρώτη η Μαρία Κάσσου στις γυναίκες

Στις γυναίκες πρώτευσε η Μαρία Κάσσου του Παναξιακού με χρόνο 33.53.72, ακολούθησε στη 2η θέση η Ειρήνη Τσουπάκη του ΓΣ Αμαρουσίου με 34.55. 01 και τρίτη τερμάτισε η Γκλόρια Τζιοβάν Πριβιλέτζιο του ΓΣ Γλυφάδας με 35.54. 08. Η 20χρονη Κάσσου παρά την αγωνιστική της απειρία – στην απόσταση – και το νεαρό της ηλικίας της επικράτησε στο μόλις δεύτερο 10άρι της καριέρας της και κατάφερε να δείξει πως μπορεί να σκέφτεται τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Από την αρχή της κούρσας επέλεξε να μπει μπροστά να επιβάλει το ρυθμό της και να διασπαστεί σταδιακά από τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Χαρακτηριστικό είναι πως λίγες στροφές πριν από το τέλος κατάφερε να κλείσει στροφή ακόμη και στο γκρουπ των τριών αθλητριών που διεκδικούσαν την τρίτη θέση.Η αθλήτρια επιβεβαίωσε και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση για την οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αγωνιστεί στα 10.000 μ. ή στα 5.000 μ., που είναι και το βασικό της αγώνισμα.

Ξεχώρισαν οι Παπακωνσταντίνου – Σαπίου

Εξαιρετική εμφάνιση από τον ΑΘΗΝΟΔΩΡΟ πραγματοποίησε η Βηθλεέμ Σαπίου που τερμάτισε 10η στις γυναίκες με χρόνο 40.35.64, όπως και ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου που ήταν 9ος με 31.50.07. Ακολούθησαν ο Σπύρος Ιατρόπουλος με 33.13.68 και ο Νίκος Γεωργίου με 37.08.33.

Πριν τα 10.000 έγιναν αγώνες μικρότερων ηλικιών με δεκάδες συμμετοχές στις κατηγορίες Κ14, Κ16 και Κ18, κυρίως από σωματεία του νομού και πολύ καλές επιδόσεις από νεαρούς Αιγιώτες αθλητές, ενώ τη δική τους ξεχωριστή νότα έδωσαν οι τσιρλίντερς του Αιγίου της Κατιάνας Λατάνη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr