background img
banner
banner

ΤΕΠ Νοσοκομείου Αιγίου και αξιοποίηση πρώην κλινικής Καλαμπόκα, στα πλάνα | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΟΦΕΛΟΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Εποικοδομητική επίσκεψη στο Αίγιο πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, προκειμένου να μάθει από πρώτο… “χέρι”, αφενός για το χρονοδιάγραμμα και αφετέρου για τις όποιες εργασίες πρέπει να τελεσθούν, προκειμένου να γίνει η σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων που ενέκρινε πρόσφατα το υπουργείο για τη δημιουργία ανεξάρτητου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Αιγίου. Λίγη ώρα μετά, ο κ. Καρβέλης μαζί με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, βρέθηκαν στο εγκαταλελειμμένο ακίνητο της πρώην κλινικής Καλαμπόκα – ιδιοκτησίας του ΓΝΑΑ – προκειμένου να μπουν τα πλάνα για την μελλοντική αξιοποίηση του χώρου!

Η επίσκεψη στην κλινική Καλαμπόκα

Γιάννης Καρβέλης και Θανάσης Γεωργάκης μίλησαν για την ανακατασκευή του κτιρίου της οδού 1ης Μάη, μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επιπλέον έβαλαν σαν στόχο την ανάπτυξη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δηλαδή κλινικές για ψυχικά ασθενείς ή για άτομα με Αλτσχάιμερ, αλλά και τμήματος παιδιών με αυτισμό. Η επίσκεψη των δύο διοικητών στο εγκαταλελειμμένο ακίνητο, ήταν στα πλαίσια αυτοψίας και συζήτησης, για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά αυτό το σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ιατρικές δομές του νομού.

Το συγκεκριμένο κτίριο, μπορεί να ενταχθεί στον φάκελο έργων που προωθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αναβαθμιστούν τα παλαιά ακίνητα που υπάγονται στη διαχείριση των κατά τόπους νοσοκομείων και που αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα, πολλά από αυτά είναι ανενεργά εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα τριώροφο οίκημα με πολύ μεγάλους και οργανικούς χώρους, ικανό να φιλοξενήσει με άνεση τις δομές που σκέφτονται οι δύο διοικητές να προωθήσουν και να υλοποιηθεί. Να επισημανθεί ότι, ανάλογες τέτοιες κλινικές, για άτομα που πάσχουν από μορφές Αλτσχάιμερ, για περιπτώσεις παιδιών με αυτισμό και νοητική καθυστέρηση ή ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα, δεν υπάρχει πουθενά στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.

Γ. Καρβέλης: «Το Νοσοκομείο Αιγίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο του οδικού άξονα της χώρας και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα»

Μιλώντας στo protionline.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης και παραθέτοντας τα συμπεράσματά του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε με “διπλό” σκοπό, στο Αίγιο, τόνισε μεταξύ άλλων: “Επισκέφθηκα σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου για δύο σοβαρούς λόγους και η συνάντηση μου με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου, ήταν όπως πάντα, μέσα στα πλαίσια της άψογης συνεργασίας που έχουμε. Έκανα μια επίσκεψη στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑΑ και συνομίλησα τόσο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και με τον διοικητή κ. Γεωργάκη, προκειμένου να έχουμε μία αυξημένη ετοιμότητα για την μεγάλη εισροή του κόσμου που περιμένουμε το επόμενο τριήμερο, από την μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων από την Αττική κυρίως προς την περιοχή, λόγω των εθνικών εκλογών. Το νοσοκομείο του Αιγίου βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο του οδικού άξονα της χώρας και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Ταυτόχρονα με τον διοικητή, συνομιλήσαμε αρκετή ώρα για το κονδύλι που εγκρίθηκε για την ανακατασκευή του ΤΕΠ. Όπως είναι ήδη γνωστό, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν εγκριθεί 2.000.000 ευρώ, τα οποία το υπουργείο Υγείας τα ενέταξε στο επόμενο Πλαίσιο Αναβαθμίσεων των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών. Στο ποσό αυτό, θα συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, ενώ το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα στεγάζεται στο εξής στις αίθουσες των διοικητικών γραφείων που λειτουργούν με μέχρι στιγμής. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το υπουργείο και προσωπικά τον κ. Πλεύρη, αλλά βεβαίως και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα, για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον της” ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

Άψογη η συνεργασία μεταξύ των δύο ανδρών

Αμέσως μετά, ο διοικητής επισήμανε την άψογη συνεργασία που έχει σε κάθε επίπεδο με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου, αναφέροντας ότι τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο του Αιγαίου έχει αναβαθμιστεί πλήρως με την δράση των δύο πλευρών. Ο κ. Καρβέλης επισήμανε την αποτελεσματικότητα του ΓΝΑΑ Αιγίου σε όλα τα τμήματα και τα επίπεδα του και επιπλέον για την ικανοποίησή του της έγκρισης του φακέλου της χρηματοδότησης, καθώς πρόκειται να γίνουν επεμβάσεις σε δύο επίπεδα.

Θ. Γεωργάκης: «Το νέο ΤΕΠ θα πληροί όλες τις προδιαγραφές»

Μιλώντας στo protionline.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου Αιγίου Θανάσης Γεωργάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η αναβάθμιση έχει διπλό χαρακτήρα και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι για την για το χρηματικό ποσό. Για μας είναι πολύ μεγάλη βοήθεια το γεγονός ότι τα αρχικό πόσο των 800 χιλιάδων ευρώ που είχαν εγκριθεί, έγιναν πλέον 2.000.000, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε με ακόμα πιο σύγχρονα, τεχνολογικά μέσα και ιατρικά εργαλεία τις δομές. Ο τεχνικός φάκελος, με αυτά τα χρήματα ενισχύθηκε αρκετά και πλέον, νομίζω ότι η μεταφορά του ΤΕΠ στον καινούριο ισόγειο χώρο του ΓΝΑΑ, θα είναι ένα τμήμα που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που χρειάζονται. Θέλουμε να έχουμε νέα και σύγχρονα τμήματα για επείγοντα περιστατικά, εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους τους δημότες του σήμερα αλλά και τις επόμενες γενιές“.

Άμεσα αξιοποιήσιμη η πρώην κλινική Καλαμπόκα

Τέλος να σημειωθεί ότι, οι δύο διοικητές επισκέφτηκαν το εγκαταλελειμμένο κτίριο της “ηρωικής” κλινικής Καλαμπόκα, που εδώ και δυόμισι δεκαετίες είναι σφραγισμένο και περιηγήθηκαν αρκετή ώρα. Το συγκεκριμένο οίκημα είναι ένα πολύ μεγάλο περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στο ΓΝΑΑ και ο διοικητής κ. Γεωργάκης, θα είναι κατά πως φαίνεται ο τυχερός που στα χέρια του θα αρχίσει η αξιοποίηση αυτού του συμβολικού κτιρίου: “Σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα για το πώς ακριβώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πλήρως και θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην ψυχική υγεία. Αφού “ωριμάσουν” κάποιες μελέτες και ορισμένα σχέδια που έχουμε από κοινού με τον κ. Καρβέλη αλλά και με το αρμόδιο υπουργείο, θα προβούμε άμεσα στις ενέργειες της πλήρους αξιοποίησής του. Ένα πολύ σημαντικό επιπλέον πλεονέκτημα, είναι και η θέση της κλινικής είναι ιδανική και το ότι διαθέτει πολύ μεγάλους χώρους για κάθε είδους ιατρική λειτουργικότητα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την αξιοποίηση της κλινικής Καλαμπόκα, ο οποίος ανέφερε από τον χώρο της αυτοψίας: “Το συγκεκριμένο κτίριο είναι άμεσα αξιοποιήσιμο. Θα φροντίσω με άμεσες ενέργειες να ενταχθεί σε κάποιο από τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή. Μία πρώτη σκέψη που κάνω, είναι ότι πιθανόν θα μπορούσε να μπει και αυτό σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα δούμε ταυτόχρονα και εάν μπορεί να αξιοποιηθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης, τα οποία έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε σημείο της χώρας. Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει και να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση” τόνισε ο κ. Καρβέλης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr