background img
banner
banner

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ισχύουν μόνο γεωγραφικά κριτήρια

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 12 ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΙΟΥ

Το σχέδιο να μπουν στον πρώτο όμιλο οι ομάδες της Δυτικής Αχαΐας (Πανμοβριακός, Ριόλου, Αχαΐκή, Δόξα Νιφορεΐκων και Ατρόμητος Λάππα), και στο δεύτερο η Αιγείρα / Ακράτα, η Θύελλα Αιγίου και η ΑΕ Καλαβρύτων, θα προχωρήσει ούτως ή άλλως, απλώς δεν θα εφαρμοστεί η περίπτωση να μοιραστούν οι Πατρινές ομάδες στους δυο ομίλους, με έναν τρόπο που θα επιφέρει κάποια ισοδυναμία από όμιλο σε όμιλο.

Αυτή εγκαταλείφθηκε και τα σωματεία θα χωριστούν αποκλειστικά και μόνο με γεωγραφικά κριτήρια.
Έτσι θα αποφύγουμε τυχόν παράπονα στην περίπτωση που η κλήρωση έφερνε στον όμιλο Αιγίου για παράδειγμα τον Διαγόρα Βραχνεΐκων.

Αλλάζει σίγουρα φέτος ο τρόπος διεξαγωγής των play off

Στην προηγούμενη σεζόν είδαμε τους δυο πρωτοπόρους των δυο ομίλων (Αρης Π., Παναιγιάλειος και Θύελλα Π., Πανμοβριακός) να παίζουν σε διπλούς αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλητή Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Αχαΐας.

Στο πρωτάθλημα που έρχεται η διεκδίκηση του τίτλου θα γίνει διαφορετικά. Συγκεκριμένα οι 4 πρώτοι των δυο ομίλων θα σχηματίσουν μια 8άδα.

Δεν θα παίξουν σε διπλά παιχνίδια, αλλά σε 7 μονά, όπως για παράδειγμα έπαιξε στα playoff για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική ο Παναιγιάλειος.

Εκτός από το βαθμολογικό μπόνους που θα …κουβαλούν τα οκτώ σωματεία από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα υπάρχει ακόμα ένα πλεονέκτημα. Δηλαδή, οι δυο πρώτοι των ομίλων, θα παίξουν από τα εφτά παιχνίδια τα τέσσερα εντός έδρας και τα τρία εκτός. Το αντίθετο θα συμβεί με τα σωματεία που κατέλλαβαν την 3η και 4η θέση στο πρωτάθλημα.

Πως θα σχηματιστεί ο 2ος όμιλος

Στον λεγόμενο όμιλο Αιγίου, έχουμε τους τρεις εκπροσώπους από Αιγιάλεια Αιγείρα /Ακράτα και Θύελλα Αιγίου, από Καλάβρυτα την ΑΕ Καλαβρύτων.
Οι ομάδες της περιοχής μας θα περιστοιχιστούν από Άρη Π., Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, Εθνικό Π., Νίκη Προαστείου, Πήγασο, Αετό Π., Αναγέννηση Ψαθοπύργου, ΑΠΣ Πάτραι.
Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο Αχαϊκός θα είναι το σωματείο που θα συμπληρώσει την 12άδα στον 2ο όμιλο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr