background img
banner
banner

Διακόσιες μέχρι στιγμής οι συνδέσεις με την αποχέτευση

«ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ενημέρωση γύρω από το εν εξελίξει έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, ζήτησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος. Απαντώντας του, ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος είπε έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 200 συνδέσεις.

΄΄Οι συνδέσεις της αποχέτευσης προχωρούν τώρα ειδικά με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι λίγο καιρό πριν και δεν έχει φανεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ήδη έχουν γίνει πολλές συνδέσεις παρότι έχουμε δώσει περίοδο προσαρμογής έξι μήνες. Έχουν γίνει πάνω από 200 συνδέσεις σπιτιών. Υπάρχουν κάποια μικροτεχνικά προβλήματα κυρίως λόγω του μικρού όγκου των λυμάτων, όμως αυτά δεν καθυστερούν το έργο΄΄, σημείωσε ο δήμαρχος.

Εγκρίθηκε η διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για Τέμενη, Διγελιώτικα και Βαλιμίτικα Αιγίου

Εν τω μεταξύ, στην έγκριση διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο της κατασκευής εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων των παραλιακών κοινοτήτων Τέμενης, Διγελιωτίκων και Βαλιμιτίκων Αιγίου, προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας. Πρόκειται για ένα έργο-ορόσημο για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών αποχέτευσης σε όλη την έκταση του δήμου, καθώς πρόσφατα εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Κατά μήκος του έργου κατασκευάζονται πέντε προκατασκευασμένα αντλιοστάσια εξοπλισμένα με κατάλληλες αντλίες, σύστημα αυτοματισμού, ελέγχου και καταγραφής λειτουργίας των αντλιών καθώς και κατάλληλο σύστημα απόσμησης και πυρόσβεσης. Επιπλέον στο έργο περιλαμβάνεται πλήρες κεντρικό σύστημα αυτοματισμού, ελέγχων και λειτουργικής τηλεμετρίας των αντλιοστασίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός δημοπράτησης της σύμβασης ανέρχεται στα 5.225.000,00€ (χωρίς ΦΠΑ) και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ κ. Καλογερόπουλος μιλά για δικαίωση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής, που θα κάνουν πραγματικότητα έναν στόχο δεκαετιών για τους κατοίκους των κοινοτήτων Τέμενης, Διγελιωτίκων και Βαλιμιτίκων, με ένα αναπτυξιακό έργο που θα ωφελήσει οικονομικά και περιβαλλοντικά την τοπική κοινωνία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr