background img
banner
banner

Με αέρα αυτοδυναμίας…

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΑΠΟ TH ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την Δευτέρα 19 Ιουνίου από την Πάτρα μετά… βαΐων το πρόγραμμα των περιοδειών του στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και αυτό που τα στελέχη της Πειραιώς θέλουν να περάσουν ως μήνυμα «την Κυριακή ψηφίζουμε και την Δευτέρα 26 του μηνός η νέα κυβέρνηση ορκίζεται και πιάνει δουλειά!»

Μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 21/5/2023 το μεγαλύτερο μέρος της… εκκρεμότητας μοιάζει λήξαν ενώ επιλογή του κ. Μητσοτάκη στην τελευταία αυτή στροφή, φαίνεται ότι είναι να αναμετρηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκλειστικά στο πεδίο των προγραμμάτων.

Συσπείρωση για συμμέτοχη

Πρώτη προτεραιότητα κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην Αγίου Νικολάου στον πεζόδρομο και στο ύψος της Ρήγα Φεραίου, ήταν η συσπείρωση για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις κάλπες.

Γι αυτό και τη μεγαλύτερη ένταση κατά τη διάρκεια της ομιλίας, η οποία καθυστέρησε ενώ ήδη η ζέστη ήταν αρκετή στο κέντρο της Πάτρας- είχε ο τρόπος με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της 25ης Ιουνίου: Ζητώντας εντολή για ασφαλή πλειοψηφία την οποία ο ίδιος οριοθετεί κοντά στο επίπεδο των 160 βουλευτών.
«Είχαμε βάλει ένα στοίχημα να κάνουμε την Αχαΐα και τον Δήμο Πάτρας γαλάζια. Το πετύχαμε.

Την 25η Ιουνίου η ευθύνη περνάει σε όλους σας» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας: «Να μην αφήσουμε καμία δυνητική ψήφο να πάει χαμένη».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις ήδη γνωστές προτεραιότητες της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, αυξήσεις στους μισθούς, «οικοδόμηση ενός νέου εθνικού συστήματος Υγείας με προσλήψεις 10.000 υγειονομικών και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους του συμπολίτες μας», παράλληλα με την επέκταση της ψηφιοποίησης του κράτους.

Χωρίς το κέντρο….

Καμία αναφορά κατά την διάρκεια αυτής της ομιλίας στην Πάτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με την πρόσφατη προεκλογική ομιλία προ της κάλπης της 21ης Μαΐου.

Αναμενόμενο βέβαια καθώς η πόλη βάφτηκε γαλάζια αλλά κανείς δεν θέλει αυτή την ώρα να πει κάτι σε σχέση με τις δημοκρατικές ευαισθησίες της.

Άλλωστε και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και οι πρόσφατες εκλογές βεβαιώνουν ότ5ι η ΝΔ έχει κυριολεκτικά εδραιωθεί στο κέντρο και την κεντροδεξιά.

Στελέχη του κόμματος (ο πρόεδρος και μέλη της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ) μετέφεραν χθες έκκληση να σταματήσουν να κυκλοφορούν σενάρια για υπουργοποίησες και δη πρώην «ΠΑΣΟΚογενών» κρίνοντας ότι η συζήτηση είναι πρόωρη και μπορεί να περιορίσει τις φιλοδοξίες νέων στελεχών που έχουν μπει στη… δουλειά με τα μούτρα και σε αυτούς βασίζεται το 50% του στόχου της αυτοδυναμίας.

Λίγο πριν την επαφή με τον κόσμο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης, οι βουλευτές Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσονας Φωτήλας και τα μέλη του ψηφοδελτίου Άγγελος Τσιγκρής, Έφη Γιαννιά, Ανδρέας Τσώκος, Γιώργος Τσίρης, Αθηνά Τραχήλη, Κατερίνα Καραφωτιά και Γιάννης Κουκουβέλας.

«Η Αχαΐα θα ξαναγίνει γαλάζια στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Oι πολίτες, με την παρουσία θα τιμήσουν τη σκληρή δουλειά, η οποία έγινε τα τέσσερα τελευταία χρόνια και με τη ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές, θα επιβραβεύσουν την κυβέρνηση που κράτησε την κοινωνία όρθια σε πολύ μεγάλες δυσκολίες, στήριξε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στα χρόνια της πανδημίας και ξανάβαλε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης» ανέφερε υποδεχόμενός τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 12.30 το μεσημέρι στο Εκλογικό Κέντρο, θα βρεθεί στην Πάτρα ο πρώην Υπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί από το πρωί περιοδεία του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά σε Καλάβρυτα, Αιγιαλεία και Πάτρα το βράδυ της ίδιας μέρας.

Ανδρουλάκης – Τσίπρας σήμερα και αύριο στην Πάτρα…

Σε διαφορετική ρότα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε από χθες στην πιο δύσκολη ίσως εβδομάδα της πολιτικής του πορείας από το 2012 και μετά. Καλείται την Τετάρτη κατά την ομιλία του στην Πάτρα να… συγκρατήσει το κόμμα από νέα πτώση ποσοστών, καταθέτοντας μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσθέσει και δόσεις αυτοκριτικής στον πολιτικό του λόγο το τελευταίο διάστημα καθώς το… κάζο με την απλή αναλογική απειλεί να αφαιρέσει δια παντός το όραμα για την κυβερνώσα αριστερά.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά την Τετάρτη στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Μια μέρα νωρίτερα, σήμερα στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Αγίου Ανδρέου στο ύψος της πλατείας Τριών Συμμάχων, στην Πάτρα θα βρεθεί για να μιλήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι σαφώς βελτιωμένο ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο στελέχη του κόμματος περιόδευσαν στην Αχαΐα απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην ομιλία του προέδρου που θα είναι κεντρική για όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούπας μίλησε σε συγκέντρωση 1.500 μελών και φίλων του κόμματος στην πλατεία Τριών Συμμάχων ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ταξιδεύει στην Πάτρα την Τρίτη, 20 Ιουνίου καθώς στη 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα συνομιλήσει με τους πολίτες στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr