background img
banner
banner

Προώθηση του αιτήματος του δήμου για κήρυξη έκτακτης ανάγκης στον Ελαιώνα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο αίτημα του δήμου Αιγιαλείας για κήρυξη της Κοινότητας Ελαιώνα σε έκτακτη ανάγκη, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν την Κυριακή, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Με τη σειρά της, η Περιφέρεια απέστειλε σχετικό αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε οι πληγέντες να τύχουν κάποιων μέτρων ελάφρυνσης ή και στήριξης.

Στο αίτημα του δήμου Αιγιαλείας προς την Περιφέρεια, αναφέρεται: ΄΄Δεδομένου ότι τις μεσημβρινές ώρες της 25ης Ιουνίου, στην Τ.Κ. Ελαιώνα Δ. Αιγιαλείας, σημειώθηκαν έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα (υψηλή βροχόπτωση σε συνδυασμό με σφοδρής ταχύτητας ανέμους, ανεμοστρόβιλος) είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση δέντρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της κοινότητας, προκαλώντας τόσο η πτώση των δέντρων όσο και η δύναμη του ανέμου, υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα (πτώση στεγάστρων, σπάσιμο ομπρελών, κ.ά.). Παρακαλούμε για τις όλες απαραίτητες από μέρους σας ενέργειες για την κύρυξη της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα της Δ.Ε. Διακοπτού του δήμου Αιγιαλείας, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης΄΄.

Επισυνάπτοντας το έγγραφο του δήμου, η Περιφέρεια ανέφερε στο αίτημά της προς την Πολιτική Προστασία: ΄΄Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους συνηγορούμε στην Κήρυξη της ως άνω κοινότητας του δήμου Αιγιαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διότι απαιτείται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων πέρα των διατιθεμένων υπό κανονικές συνθήκες εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο σχετικό αίτημα και το εν λόγω θέμα εμπίπτει στις αναφερόμενες κατηγορίες καταστροφών της προσθήκης 1 του παραρτήματος Α΄ της Υ.Α. 1299/2003 «Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr