background img
banner
banner

Στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών η Αννα Μαστοράκου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕΡΠΑΝΟ

Επίσκεψη-ενημέρωση στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών από τον καθηγητή Βασίλη Λουκόπουλο είχε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αννα Μαστοράκου.

Στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, είναι εγκατεστημένες 45 εταιρείες που ασχολούνται κυρίως με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας το εξειδικευμένο προσωπικό της περιοχής. Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες, όπως και η ζήτηση εγκατάστασης κι άλλων εταιρειών, όμως υπάρχει στενότητα χώρου. Σχεδιάζεται η επέκταση των 5.000 τ.μ. σε 18.000 τ.μ. περίπου, προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζει 3 ερευνητικά ινστιτούτα για την περιοχή που θα μεγαλώσουν τη ζήτηση για εγκατάσταση.

Ο πρόεδρος Βασίλης Λουκόπουλος με χαρά ανακοίνωσε στην Αννα Μαστοράκου ότι απασχολούνται στις εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στο Πάρκο, αρκετοί νέοι που την περίοδο της κρίσης είχαν φύγει στο εξωτερικό και τώρα αρχίζουν να επιστρέφουν, πράγμα αρκετά παρήγορο και αισιόδοξο για το μέλλον.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κτηριακό και το ότι το Πάρκο δεν έχει χρηματοδότηση γιατί είναι Α.Ε. με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΤΥΕ

Παράλληλα, η Αννα Μαστοράκου επισκέφθηκε και το ΙΤΥΕ, έχοντας ενημέρωση από τον πρόεδρό του Δημήτρη Σερπάνο. Το ΙΤΥΕ είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο και εποπτεύεται από τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης. Ασχολείται με στοχευμένη έρευνα για την εκπαίδευση, αναπτύσσοντας λογισμικό για χρήση του Υπουργείου Παιδείας. Εχει αναπτύξει το «MySchool» για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (πανδημία) και υπάρχουν διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή όλα τα βιβλία που εξέδιδε παλαιά ο ΟΕΔΒ και μάλιστα με μειωμένο κόστος κατά 50% περίπου.

Παράλληλα, το ΙΤΥΕ κάνει προσπάθεια μέσω συνεδρίων να γίνει γνωστό το έργο του στην περιοχή γιατί σχεδόν αγνοείται. Η συμβολή του στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής είναι πολύ σημαντική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr