background img
banner
banner

Σημαντική διάκριση για τον Δήμο Καλαβρύτων

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μια ακόμα σημαντική διάκριση του Δήμου Καλαβρύτων στο πεδίο του Τουρισμού καθώς, όπως ενημερώθηκαν την Παρασκευή ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού Λεωνίδας Βασιλόπουλος, η Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Τουρισμού αξιολόγησε θετικά την υποψηφιότητα του Δήμου Καλαβρύτων για τη συμμετοχή της περιοχής στη διεθνή Πρωτοβουλία «Best TourismVillages».

Η Πρωτοβουλία, που οργανώνεται κάθε χρόνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, έχει σκοπό να αναδείξει περιοχές του πλανήτη με δυνατότητες στον Αγροτουρισμό, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα και παραδοσιακό χαρακτήρα αλλά και με γνώμονα τη βιοποικιλότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η αίτηση του Δήμου Καλαβρύτων υπεβλήθη στο Υπουργείο Τουρισμού τον Μάϊο και την Παρασκευή η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου κ. Μαρία Κριθαριώτη ενημέρωσε ότι μετά την αξιολόγηση της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου η υποψηφιότητα του Δήμου Καλαβρύτων καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

«Με σταθερά βήματα, με στοχευμένες δράσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα υλοποιούμε στον τομέα του Τουρισμού μια πολιτική που διαρκώς αναδεικνύει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του Δήμου Καλαβρύτων. Και φέρνει οφέλη για την περιοχή μας. Οφέλη σε εισόδημα, σε θέσεις εργασίας, σε προβολή, σε παραγωγική δραστηριότητα», επισημαίνει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος. Ενώ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Λεωνίδας Βασιλόπουλος υπογραμμίζει ότι «βασική επιδίωξη μας είναι η βελτίωση όλων των τουριστικών δεικτών, με σεβασμό στη φυσιογνωμία της περιοχής. Εκεί συγκλίνουν όλες οι πρωτοβουλίες και προσπάθειες μας. Και στην διασπορά των ωφελειών απ’ τον Τουρισμό σε όλο τον Δήμο Καλαβρύτων, δώδεκα μήνες το χρόνο».

Στο μεταξύ, το υλικό για την κατάρτιση του φακέλου υποψηφιότητας στην Πρωτοβουλία «Best TourismVillages» αντλήθηκε απ’ την ψηφιακή τουριστική πύλη discoverkalavrita.gr, μ’ έμφαση στην Ιστορία, στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο και στο Χιονοδρομικό Κέντρο, στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Χελμού-Βουραϊκού, στο Σπήλαιο Λιμνών, στα φυσικά και θρησκευτικά μνημεία στους αρχαιολογικούς χώρους, στο Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», στις δραστηριότατες Αθλητισμού και Αναψυχής, στα τοπικά προϊόντα και στη γαστρονομία, στις τοπικές επιχειρήσεις κ.ά.
Το discoverkalavrita.gr είναι ο ψηφιακός τουριστικός οδηγός του Δήμου Καλαβρύτων. Όπως είναι γνωστό, σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου απ’ το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με υλικό που συλλέχθηκε και ταξινομήθηκε από στελέχη του Δήμου Καλαβρύτων, με τη συνδρομή και πολύτιμη βοήθεια φορέων και πολιτών της περιοχής.

Η δε Πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» ξεκίνησε το 2021 απ’ τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Σήμερα 70 περιοχές σε 40 χώρες σ’ όλο τον κόσμο έχουν αναγνωριστεί ως Best Tourism Villages. Φέτος το Υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει στον διαγωνισμό για τρίτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της προώθησης του ελληνικού αγροτουριστικού προϊόντος σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι 15.000 κατοίκους, με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Απολογισμός πεπραγμένων για τη δημοτική αρχή Καλαβρύτων

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο Πολυδύναμο -Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε ο απολογισμός έργου της δημοτικής αρχής όπως προβλέπεται απ’ τις διατάξεις των άρθρων 67, 68 και 69 του Ν. 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), του άρθρου 217 του Ν.3463/2006 (ΔΚΚ), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ.14 του Ν.3731/2008.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Θεόδωρος Νασιώτης, μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ο «Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ότι αφορά στην οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος Δημοτικής δράσης».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr