background img
banner
banner

Σε πλήρη εγρήγορση τα εκλογικά συνεργεία της ΠΔΕ στην Αχαΐα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Ξεκίνησαν ήδη τα εκλογικά συνεργεία της ΠΔΕ να εργάζονται για την ταξινόμηση του εκλογικού υλικού που θα χρησιμοποιηθούν για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η συνδρομή των υπαλλήλων της Περιφέρειας είναι να εξοπλίσουν όλους τους σάκους των εκλογικών αντιπροσώπων με το απαραίτητο εκλογικό υλικό.

Παράλληλα, φροντίζουν να σταλούν στα 639 εκλογικά τμήματα καθώς και στα 10 ειδικά Τμήμα ετεροδημοτών, τα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών συνδυασμών, ώστε να διεξαχθούν ομαλά και χωρίς ελλείψεις οι εκλογές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες τη Περιφερειακής μας ενότητας να εξασφαλίσουμε τη διάφανη και αδιάβλητη έκφραση της βούλησής τους. Την ημέρα της γιορτής της δημοκρατίας οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τη δουλειά των συνεργατών μας στην περιφέρεια θα έχουν όλο το απαραίτητο υλικό, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλα τα εκλογικά τμήματα».

Αλλαγές σε εκλογικά τμήματα

Στην ΠΕ Αχαΐας οι εκλογείς θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά καταστήματα με αυτές της 21ης Μαΐου 2023 με εξαίρεση:

α) όσους ψήφισαν στα εκλογικά τμήματα 415 – 420 του 4ου εκλογικού διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων οι οποίοι είχαν ψηφίσει στο 1ο Γυμνάσιο & το 6ο Γυμνάσιο Πατρών (Έλληνος Στρατιώτου & Αγίας Σοφίας) οι οποίοι πλέον θα ψηφίσουν στο 2ο ΕΠΑΛ Πατρών (Τέρμα Αγίας Σοφίας) και β) όσους ψήφισαν στα εκλογικά τμήματα 490 – 494 του 8ου εκλογικού διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων οι οποίοι είχαν ψηφίσει στο Μουσικό Σχολείο Πατρών (Πάροδος ΕΒ 30)  οι οποίοι πλέον θα ψηφίσουν στο 12ο Λύκειο Πατρών (Ελ. Βενιζέλου 196).

Οι αλλαγές κατέστησαν αναγκαίες διότι, οι δυο σχολικές μονάδες που αλλάζουν είναι εντεταλμένες για χρήση διαδικασιών των πανελλαδικών εξετάσεων και πρέπει να εξαιρεθούν από τους καταλόγους των εκλογικών κέντρων στις επικείμενες εκλογές.

Υπάρχουν επίσης 1.232 πολίτες – εκλογείς άλλων εκλογικών περιφερειών (ετεροδημότες) που θα ψηφίσουν σε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους των δικών τους εκλογικών περιφερειών.

Για τον σκοπό αυτό έχουν στο Δήμο Πατρέων 10 ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, στα οποία θα ψηφίσουν οι ως άνω ετεροδημότες εκλογείς οι οποίοι προέρχονται από τις κάτωθι εκλογικές περιφέρειες: Αιτωλοακαρνανίας, Α΄ Αθηνών, Α΄ Ανατολικής Αττικής, Α΄ Θεσσαλονίκης, Α΄ Πειραιώς, Β΄ Πειραιώς, Β΄1 Αθηνών (Βορείου Τομέα), Β΄2 Αθηνών (Δυτικού Τομέα), Β΄3 Αθηνών (Νοτίου Τομέα), Αρκαδίας, Άρτης, Ηλείας,Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Ιωαννίνων, Μεσσηνίας και Πρεβέζης.

Οι εκλογείς αυτοί θα ψηφίσουν στο 4ο ΕΠΑΛ – 9ο Γενικό Λύκειο  Πατρών (Αυστραλίας  62 και Κανελλοπούλου).


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr