background img
banner
banner

Ταξίδεψαν το κοινό με τις μελωδικές φωνές τους

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ “ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ 1933” ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΙΚΗΣ

Ανάλογη της σπουδαιότητας της πρώτης εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης ήταν η εμφάνιση σε αυτή, της Χορωδίας Αιγίου 1933. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο, με τους πολυάριθμους παρευρισκόμενους που άκουσαν με προσοχή την αναδρομή της προέδρου της ΕΦΕΑΛ Ντόρας Κατσωνοπούλου, να απολαμβάνουν τις όμορφες ερμηνείες της Χορωδίας στο τέλος της εκδήλωσης και να προσφέρουν αυθόρμητα, το πιο ζεστό τους χειροκρότημα!

Άλλωστε, οι δύο οργανισμοί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι, δεδομένου ότι ο μαέστρος της Χορωδίας Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος παραμένει επί 37 συναπτά έτη, ταμίας στο Δ.Σ. της ΕΦΑΕΛ, όσα δηλαδή είναι πρόεδρος η κ. Κατσωνοπούλου. Η Χορωδία Αιγίου παρουσίασε ένα μελωδικό μουσικό πρόγραμμα, που καθήλωσε κυριολεκτικά τους παρευρισκόμενους, τιμώντας έτσι το μέλος της ΕΦΑΕΛ και αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Αιγίου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος μαζί με την μουσική του… ομάδα, κατάφερε να κερδίσει το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Τραγούδια από το ελαφρύ ελληνικό ρεπερτόριο, αλλά και ξένα

Να σημειωθεί ότι, οι επιλογές των τραγουδιών κινήθηκαν σε ένα μελωδικό ύφος με τραγούδια από το ελαφρύ ελληνικό ρεπερτόριο, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας κατάφερε να τραβήξει η διασκευασμένη επιτυχία του ξένου ρεπερτορίου, το τραγούδι της Έμμα Σάπλιν “Spente le Stelle”, το οποίο απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο η σολίστ της Χορωδίας Αγγέλα Αντωνιάδη, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της.

Επίσης μεγάλη αίσθηση έκανε ο solist Αργύρης Κούκας ο οποίος απέδωσε εξαιρετικά, ελληνικά τραγούδια γνωστών συνθετών. Τα συνολικά 33 άτομα της Χορωδίας Αιγίου είχαν μία εξαιρετικά καλή απόδοση, ενώ στο πιάνο συνόδεψαν τις φωνές, η Καθηγήτρια Χριστίνα Αποστολοπούλου και ο μουσικός Ευθύμιος Καρανικόλας. Επί μισή ώρα περίπου, οι μελωδίες μάγεψαν το κοινό με εξαιρετικές αποδόσεις και εκτελέσεις, ενώ αρχίζει να γίνεται αισθητή πλέον η… ανανέωση που υφίσταται το τελευταίο διάστημα στο κομμάτι της δυναμικής, καθώς υπάρχουν εισροές νέων μελών (μικρής ηλικίας άτομα και νέες προσθήκες) που δίνουν μία άλλη “τονικότητα” αλλά και υφή στην μέχρι τώρα εικόνα και ποιότητα της Χορωδίας.

Ανάλογο της ποιότητας της εκδήλωσης το πρόγραμμα

“Αποτελεί μεγάλη τιμή που συμμετείχαμε σε μία τέτοια, πολύ σημαντική εκδήλωση, για την συμπλήρωση των 40 χρονών ύπαρξης της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης.
Η διευθύντρια της ανασκαφής είναι μία πολύ ικανή και σοβαρή επιστήμονας και όλα αυτά τα χρόνια μπόρεσα και εγώ, ως σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου, να δω και να θαυμάσω από κοντά το αξιόλογο και απίστευτο έργο που έχει προσφέρει στην Αιγιάλεια.

Ήταν τεράστια χαρά και δική μου και των μελών της Χορωδίας Αιγίου, που συμμετείχαμε σε αυτή την εκδήλωση, αποδίδοντας ένα ελαφρύ μουσικό πρόγραμμα, το οποίο νομίζω ότι… ταίριαξε πάρα πολύ και στην ποιότητα και στη υφή της εκδήλωσης. Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση” ήταν τα λόγια του αρχιμουσικού – μαέστρου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, μιλώντας στo protionline.gr για την συμμετοχή στην εκδήλωση της περασμένης Κυριακής, για την ΕΦΑΕΛ.

Πολλές οι προσκλήσεις

Τα επόμενα “βήματα” του μουσικού συνόλου, είναι κάποια Μουσικά Φεστιβάλ που θα λάβουν χώρα σε διάφορα κράτη στο εξωτερικό, ενώ η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση που θα συμμετέχει η Χορωδία Αιγίου, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στην Κύμη της Εύβοιας.

Η Χορωδία, προσκεκλημένη ως επίσημη καλεσμένη του εκεί τοπικού δήμου, θα μετάσχει σε ένα πανευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής τεχνοτροπίας, ενώ θα συμμετάσχει και σε ανοιχτή υπαίθρια συναυλία που διοργανώνει ο δήμος Κύμης, στην κεντρική πλατεία της πόλης μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο.

Στην αποστολή της Εύβοιας, θα συμμετάσχουν και το τμήμα της Χορωδίας αλλά και το τμήμα της Φιλαρμονικής.

Παρ’ όλο που οι προσκλήσεις που λαμβάνει η Φιλαρμονική Αιγίου και η Χορωδία, για να παραστούν σε διάφορα happening και μουσικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, είναι πάρα πολλά, θα συμμετάσχει τελικά σε λίγα, ορισμένα από αυτά, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που υπάρχουν, αφού το κόστος μετακίνησης και συντήρησης της ομάδας είναι υψηλό και πολλές φορές “απαγορευτικό” ώστε να μπορέσει να εμφανιστεί.

Από πλευράς των τοπικών μουσικών συνόλων πάντως, αναφέρεται το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του δήμου Αιγιαλείας…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr