background img
banner
banner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: «Το δημογραφικό, διαρκής προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας»

Στη σημασία του δημογραφικού και στο συνεχές έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα εστιάζει στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας η υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η 15η Ιουνίου κάθε έτους τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, αναγνωρίζοντας το μείζον κοινωνικό ζήτημα της υπογονιμότητας, το οποίο σύμφωνα με κάποιες έρευνες απασχολεί περίπου 1 στα 6 ζευγάρια σε όλον τον κόσμο. Το πρόβλημα αυτό καθίσταται ακόμα κρισιμότερο στις χώρες που μαστίζονται από το δημογραφικό, όπως η Ελλάδα και τα περισσότερα προηγμένα κράτη. Ως κυβέρνηση, την τετραετία 2019-2023 εργαστήκαμε συστηματικά σε αυτόν τον τομέα, για τον οποίο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επανειλημμένως ενδιαφερθεί, στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Μεταξύ άλλων, σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, καταρτίσαμε και ψηφίσαμε στη Βουλή έναν πρωτοποριακό νόμο για τον εκσυγχρονισμό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προς στήριξη των ζευγαριών που για οικονομικούς λόγους δεν μπορούσαν μέχρι τότε να την αξιοποιήσουν.

Ο νόμος αυτός είναι ένα μόνο από τα μέτρα που έλαβε η Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, κατά την προηγούμενη τετραετία. Προχωρήσαμε επίσης στη δημιουργία νέου υφυπουργείου για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, στην ενίσχυση της προσχολικής αγωγής, στην καθιέρωση αδειών πατρότητας και μητρότητας, καθώς και στη θέσπιση επιδόματος γέννησης €2.000 ανά παιδί. Για την επόμενη τετραετία προγραμματίζουμε, επιπλέον, την ίδρυση νέου υπουργείου με τομέα αρμοδιότητας το δημογραφικό και την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, εφόσον μας εμπιστευτεί ξανά ο ελληνικός λαός στις 25 Ιουνίου».

«Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θα ήθελα να πω, σε όλα τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και αντιμετωπίζουν ζήτημα υπογονιμότητας, ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους και ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους αυτή, η οποία εύχομαι να ευοδωθεί σύντομα. Η πατρίδα μας και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη τις γεννήσεις παιδιών, όχι μόνο λόγω δημογραφικού, αλλά και για την προσωπική και συλλογική ευημερία όλων μας», καταλήγει η κ. Αλεξοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr