background img
banner
banner

Η αθλητική… επανάσταση των Καλαβρύτων

Ο ΤΑΚΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Σε κιτρινόμαυρο φόντο βλέπει κανείς τον σημερινό 61χρονο πρόεδρο της ΑΕ Καλαβρύτων Τάκη Βαρβιτσιώτη, ύστερα από την πολύχρονη αφοσίωσή του στο σωματείο της ορεινής περιοχής, προσφέροντας ανοιχτόκαρδα και «ανοιχτόχερα» από οποιοδήποτε πόστο υπηρετούσε.

Ο ίδιος έχει τις πρώτες παιδικές ευχάριστες μνήμες με την ομάδα, όταν μικρός μάζευε την μπάλα πίσω από τα τέρματα. Σαν ποδοσφαιριστές καθιερώθηκε και παρέμεινε βασικός στην ομάδα έχοντας προπονητή τον Κυριάκο Μπούα από την Ιθάκη.

Στο πόστο του προπονητή βρέθηκε όταν αντικατέστησε τον Π. Σκάρπα, ο οποίος ανέλαβε τότε αποκλειστικά την ακαδημία. Έμεινε εκεί για 10 χρόνια, προσφέροντας παράλληλα και διοικητικές υπηρεσίες, μέχρι την περίοδο 2005-06, μια εποχή που η Β΄ κατηγορία περιλάμβανε στις τάξεις της ιστορικές ομάδες.

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ ο Τάκης Βαρβιτσιώτης μας λέει: «Ύστερα από χρόνια και αποδεχόμενος έντονες προσκλήσεις από ντόπιους ανθρώπους, αφού η ομάδα διασυρόταν στην Γ΄ κατηγορία και δεν ήταν σε θέση να συμπληρώσει 11άδα, επανήλθα σαν αντιπρόεδρος. Συνέβαλλα στην ανασυγκρότηση από το μηδέν και τον ίδιο χρόνο πήραμε την άνοδο στην Β΄ κατηγορία».

Με την κόρη του Ιωάννα που αγωνίζεται στην γυναικεία ομάδα του Άρη Πατρών

Στα καλύτερα η γυναικεία ομάδα και η άνοδος στην Α΄ κατηγορία

Επίσης ο πρόεδρος της ΑΕΚ φέρνει στο μυαλό του παλιές μνήμες από την πολύχρονη παρουσία σου στην ομάδα: «Πολλά τα χρόνια που υπηρετώ την ομάδα των Καλαβρύτων πολλές και οι μνήμες, θα σταθώ σε δυο περιπτώσεις. Η μία είναι η δημιουργία της Γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου για τρία συνεχόμενα έτη στην Γ΄ Εθνική στην οποία αγωνιζόταν και η κόρη μου Ιωάννα, που τώρα παίζει στον Αρη Πατρών. Φυσικά η άλλη ήταν η άνοδος της ΑΕΚ στην Α΄ κατηγορία (2019) για πρώτη φορά από την ίδρυσή της”.

Τότε που είχε ραγίσει το …γυαλί

Για τον λόγο που είχε πάψει να υπηρετεί την ΑΕ Καλαβρύτων, ο Τάκης Βαρβιτσιώτης υποστηρίζει: «Στις τότε εκλογές του 2006 οι άνθρωποι που ήρθαν στην διοίκηση της ομάδας δεν είχαν σχέση, αλλά παράλληλα την ενέπλεξαν σε πολιτικά θέματα και με τις δημοτικές εκλογές. Για μένα ο σύλλογος είναι μια μεγάλη αγάπη και η ζωή μου, δεν ήθελα να προεκταθεί σε πολιτικά θέματα».

Με Τάκη Βαρβιτσιώτη η ΑΕΚ στην ελίτ  του Αχαΐκού ποδοσφαίρου

Για την επιστροφή στην Α΄ κατηγορία μίλησε στo Protionline.gr ο πρόεδρος της ΑΕ Καλαβρύτων: «Η επιστροφή μου στην ομάδα συνοδεύτηκε με τεράστιες επιτυχίες. Είχαμε την επαναλειτουργία της ακαδημίας, ανεβάσαμε την ομάδα στην Β΄ κατηγορία και ύστερα από δυο χρόνια στην Α΄, στην ελίτ του Αχαϊκού ποδοσφαίρου. Ανέβηκε έτσι το όνομα, το πρεστίζ της ομάδας και παράλληλα ο αθλητικός τουρισμός».

Μπήκε το πείσμα κόντρα στην αδικία

Πέρυσι στη Β΄ τώρα στην Α΄ μια παρένθεση που αναλύει ο επικεφαλής της ΑΕΚ: «Είχαμε τρία χρόνια στην Α΄, υποβιβαστήκαμε στη Β΄ επειδή κάποιοι έτσι το ήθελαν, αφού οι ομάδες της Πάτρας είναι πολλές και οι παράγοντες πίνουν μαζί καφέ, σχεδιάζοντας πράγματα ειδικά όταν υπάρχει ειδικός λόγος. Το πείσμα από κάθε πόστο μας οδήγησε σε έναν ακόμα άθλο και πάλι στην μεγάλη κατηγορία. Θα είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, στόχος μας είναι η παραμονή, στο πλάνος μας είναι να βρεθούμε ανταγωνιστικοί. Να προωθήσουμε και παιδιά από την ακαδημία, γνωρίζοντας το ρίσκο που περιλαμβάνει αυτό στην Α΄ κατηγορία».

7η συνεχόμενη σεζόν ο προπονητής Κωστής Βλάχος

Μια επταετία συμπληρώνει στον πάγκο των Καλαβρύτων ο Κωστής Βλάχος, έχοντας σαν δίδυμο τον Νίκο Παπαχριστόπουλο. «Θα προσπαθήσω να μην σπάσει το ρεκόρ μου, όταν ήμουν προπονητής στην ΑΕΚ για 10 συνεχόμενα χρόνια», αστειεύεται ο Τάκης Βαρβιτσιώτης. «Ο Κωστής κάνει και σοβαρή δουλειά στην ακαδημία δίπλα στον Ν. Παπαχριστόπουλο και τον Σταύρο Τσαβαλά με συντονιστή τον τεχνικό και οικονομικό διευθυντή Αλέκο Χουλιάρα. Στη νέα σεζόν θα αυξήσουμε τα παιδικά μας τμήματα με τα παιδιά της περιοχής με συνοδεία πάντα την εμπιστοσύνη των γονιών».

…Αγκάθι οι μετακινήσεις

«Σας μιλώ σοβαρά. Αν δεν είχαμε αυτό το τεράστιο θέμα των μετακινήσεων σε αγώνες και προπονήσεις τα πράγματα θα ήσαν τελείως διαφορετικά» λέει με παράπονο ο επικεφαλής της ΑΕΚ. «Προσπαθούμε να ισοσκελίσουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν …θυσίες, διατηρώντας παράλληλα καλό κλίμα σε ένα σωματείο μας που θα το χαρακτήριζα πρότυπο. Επίσης οι φίλαθλοι δημιουργούν μια φανατική ατμόσφαιρα, δίνουν μεγάλη ώθηση στους ποδοσφαιριστές και απόδειξη ότι είμαστε το μοναδικό σωματείο που είχαμε πέρυσι μόνο νίκες (13Χ13) εντός έδρας».

Επαναφορά της γυναικείας ομάδας;

«Είναι μέσα στον μελλοντικό προγραμματισμό μας η επαναφορά της γυναικείας ομάδας στα πρωταθλήματα». Μας λέει ο Τάκης Βαρβιτσιώτης. «Υπάρχει για τα κορίτσια και το δέλεαρ του βόλευ, το οποίο απαριθμεί 40 μέλη σε τρία τμήματα και έχουμε τη σκέψη να κατεβάσουμε ομάδα βόλευ σε επίσημα πρωταθλήματα, κάτι που θα είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή μας και τα κορίτσια μας.»

Η αποτίμηση των τελευταίων χρόνων στον αθλητισμό

Ολοκληρώνοντας ο Τάκης Βαρβιτσιώτης έκανε μια μίνι αναφορά στην αθλητική πρόοδο της ΑΕ Καλαβρύτων και της περιοχής: «Με πολύ μεράκι, κόπο, έξοδα και με καθημερινούς αγώνες 365 μέρες τον χρόνο, έγιναν μεγάλα πράγματα και πρωτόγνωρα στον τοπικό μας αθλητισμό. Για τον λόγο αυτό αξίζουν προσοχής και στήριξης από όλους τους φορείς (αθλητικούς, τοπικούς, πολιτικούς κ.λ.π.), αλλά και από τους γονείς των παιδιών (με τη συμμετοχή τους και στο ΔΣ) για να υπάρξει συνέχεια σε αυτή την αθλητική …επανάσταση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό του Δήμου Καλαβρύτων. Εγώ θα είμαι παρόν ώστε να εξασφαλίσω την μετάβαση χωρίς να διαταραχθεί, αυτό που με τεράστια προσπάθεια έχτισα τα τελευταία χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μου».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr