background img
banner
banner

Ο Απόλλων Αιγίου κλείνει 22 χρόνια επιτυχημένης πορείας

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Με το καλωσόρισμα από το μέλος της διοίκησης και προπονητή Γιάννη Παλαιολογόπουλο ξεκίνησε η τελετή λήξης των τμημάτων ακαδημίας στο «Δερβενάκι» o Απόλλων Αιγίου. Τόνισε τον μεγάλο ρόλο της οικογένειας στην διαδρομή και εξέλιξη του παιδιού με οτιδήποτε είναι αυτό που ασχολείται. Θεώρησε απαραίτητο από τους γονείς το ενδιαφέρον και τη συνέπεια στην ενασχόληση του νεαρού αθλητή με την ομάδα που απασχολείται. Που πάει, τι μαθαίνει, πως εξελίσσεται, θα πρέπει να είναι από κοντά και να ενημερώνονται τακτικά.

22 χρόνια στα γήπεδα

Για την πολύχρονη παρουσία στα πρωταθλήματα ΕΠΣ Αχαΐας στάθηκε επίσης ο Γιάννης Παλαιολογόπουλος, τονίζοντας: «Μετά από 22 χρόνια δηλώνουμε ευχαριστημένοι για αυτά που καταφέρνουμε στην μεγάλη ομάδα, αλλά και την ακαδημία, που σταθερά αναπτύσσεται και όλο ενισχύει την μεγάλη ομάδα. Είμαστε εγγεγραμμένοι στην Γ.Γ.Α., ενώ και οι προπονητές διαθέτουντα απαραίτητα έγγραφα, κάτι που δεν είναι εύκολο, ούτε και τυχαίο.
Με νόμιμες διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές μας την Τετάρτη».

Η φιλοσοφία μέσα από τα «φίλτρα» της επιστήμης

Στόχοι κάθε ακαδημίας είναι πρώτα η χαρά και διασκέδαση, να ευχαριστιέται ο αθλητής με το σπορ που επέλεξε και από εκεί και ύστερα έρχεται η εξέλιξή του στον χώρο. Συνέχισε ο Γιάννης Παλαιολογόπουλος αναφέροντας: «Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Απόλλωνα είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση δεξιοτήτων, αντίληψη, απόφαση, εκτέλεση, γρήγορη σκέψη, συνεργασία, ομαδικότητα, συνέπεια, προσπάθεια, πειθαρχία, σεβασμός και κάποια άλλα κομμάτια του ποδοσφαιρικού χώρου, που πλέον έχει περάσει στην επιστήμη. Είναι σίγουρο ότι το κάθε παιδί διαπλάττει χαρακτήρα με τα αμέτρητα εφόδια που θα εισπράξει μέσα από τον αθλητισμό».

Καλή η συμπεριφορά των γονέων

Από την πλευρά της και μέσω του Γιάννη Παλαιολογόπουλου, η διοίκηση συγχάρηκε τους γονείς των παιδιών για την άψογη συμπεριφορά τους στα γήπεδα. Το κακό παράδειγμα που βλέπουμε σε άλλες περιοχές και πρόσφατα στην Πάτρα με το ξύλο ανάμεσα σε γονείς, δυστυχώ φανατίζει και δηλητηριάζει τα παιδιά, αφού ο αυτοσκοπός στην ακαδημία δεν είναι η νίκη, αλλά ο σεβασμός σε διαιτητές, αντιπάλους, φιλάθλους.

Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις

Πέρα από την απαραίτητη ειλικρίνεια μεταξύ ομάδας, εμπιστοσύνης μεταξύ ημών και των γονέων, χρειάζεται και το λειτουργικό περιβάλλον σε προοδευτικές γηπεδικές εγκαταστάσεις, είπε ο Γιάννης Παλαιολογόπουλος και συνέχισε: «Με ικανοποίησή μας είδαμε στο γήπεδο 5Χ5 του Διακοπτού να αποκτά φωτισμό και νέο συνθετικό χλοοτάπητα. Καλό θα ήταν να είχαμε και τα ανάλογα εφόδια στο γήπεδο της Ροδιάς.»
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ακούστηκαν κάποια παράπονα από τους παριστάμενους, αφού πληρώνονται χρήματα στον Δήμο Αιγιάλειας, χωρίς όμως να τηρούνται οι απαραίτητες εργασίες.

Νικολέττα Ράπτη: «Σταθερός στόχος η βελτίωση και εξέλιξη των παιδιών»

Την πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε στην ομάδα, την διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους γονεις τόνισε η προπονήτρια Νικολέττα Ράπτη. Μίλησε για τα έξι τμήματα που κατέβασε η ομάδα στα παιδικά πρωταθλήματα (Μπαμπίνο, Κ10, Κ12, Κ14, Κ16, Κ18) τα οποία και ολοκλήρωσαν με συνέπεια τα πρωταθλήματα, αντίθετα με άλλα σωματεία που εγκατέλειπαν στα μισά της διαδρομής.

«Βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει η βελτίωση των παιδιών σε όλες τις ηλικίες» είπε μεταξύ άλλων η Νικολέττα. «Είχαμε μια γεμάτη χρονιά από προπονήσεις και αγώνες, που ολοκληρώθηκαν με την πολύ καλή μας παρουσία στο Θουκιδείδιο τουρνουά.»

Θανάσης Σπυρόπουλος: «Χωρίς την ακαδημία δεν θα υπήρχε ομάδα»

Στον μέγιστο αγαθό του Απόλλωνα στάθηκε ο πρόεδρος Θανάσης Σπυρόπουλος, τονίζοντας: «Αν δεν υπήρχε ακαδημία δεν θα υπήρχε ομάδα. Μας δίνει οξυγόνο, κουράγιο κι ελπίδα να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Και φέτος δόθηκαν πολλές ευκαιρίες σε παιδιά τα οποία κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαμε για να φτάσουμε στην άνοδο στην Β΄ κατηγορία
Αυτοί σήκωσαν την ομάδα έχοντας συμπαραστάτες τον Γιάννη Παλαιολογόπουλο και την Νικολέττα Ράπτη, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα και τους παραχωρώ τις ευθύνες του εν λευκώ.»
Ακόμα ο πρόεδρος του Απόλλωνα στάθηκε στην περυσινή χρονιά που ήταν μια από τις καλύτερες, με πολλά από τα νεαρά παιδιά να πρωταγωνιστούν και να σηκώνουν το βάρος του πρωταθλητισμού.

Στο τέλος αναφέρθηκε και στις εκλογές της Τετάρτης στις οποίες η πόρτα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να βοηθήσει από οποιοδήποτε πόστο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr