background img
banner
banner

Oι “Ίωνες” βράβευσαν τους Ολυμπιονίκες Δημοσθένη Ταμπάκο και Κατερίνα Θάνου

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 17ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ίωνες Ελίκης”… πιστός στο ετήσιο ραντεβού του διοργάνωσε και φέτος για 17η χρονιά το παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και μια σειρά ακόμη παράλληλων εκδηλώσεων που έφεραν στο επίκεντρο την Αιγιάλεια προσελκύοντας εκατοντάδες θεατές.

Ανάμεσα στις βραβεύσεις που έγιναν, ξεχωρίζουν ασφαλώς εκείνες προς τους δύο Ολυμπιονίκες μας, Δημοσθένη Ταμπάκο και Κατερίνα Θάνου που έγιναν το πρωί του Σαββάτου στο “3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λαογραφίας και Ολυμπισμού” στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο “17ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών” στο υπαίθριο θέατρο “Γεώργιος Παππάς”.

“Στην Αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη για να υποδεχθούν τους Ολυμπιονίκες. Εμείς, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτή η τιμητική βράβευση προς δύο μεγάλους αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο”, τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Ασημάκης Σταυρόπουλος.

Από την πλευρά τους οι δύο Ολυμπιονίκες ευχαρίστησαν τους “Ίωνες” και τον κ. Σταυρόπουλο για την τιμή που τους έκαναν, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο παράσημο για αυτούς αποτελεί η αποδοχή και η αναγνώριση του κόσμου ακόμη και σήμερα, παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που σταμάτησαν τον αθλητισμό.

Δύο θρύλοι της γυμναστικής και των σπριντ

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος γεννήθηκε στις 12 Noεμβρίου του 1976 στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και έχει ύψος 1,63μ. Είναι αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιάδα και δη σε αυτήν του Σίδνεϊ το 2000, μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα κατέκτησε το πρώτο του ολυμπιακό αργυρό μετάλλιο. Το 2003 φτάνει στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενώ τις χρονιές 2000 και 2004 πρώτος και στο Ευρωπαϊκό. Η πιο σημαντική διάκριση για τον ίδιο ήταν το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας. Έχει κατακτήσει συνολικά 13 Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες

Η Κατερίνα Θάνου είναι γεννημένη 1 Φεβρουαρίου 1975 στην Αθήνα και έχει ύψος 1.65. αγωνιζόταν στους δρόμους ταχύτητας και έχει κατακτήσει συνολικά 10 μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις σε 100 και 60μ. . Με χρόνο 10.87 πέτυχε πανελλήνια επίδοση στους πανευρωπαϊκούς αγώνες του 1998 και κατέκτησε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κλειστού στίβου το Μάρτιο του 1999 στους αγώνες του Μαεμπάσι της Ιαπωνίας. Στις 22 Αυγούστου 1999 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σεβίλλης πετυχαίνοντας χρόνο 10.84.

Υπήρξε αθλήτρια του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και αργότερα του Ολυμπιακού και προπονούνταν με το Χρήστο Τζέκο. Σπουδαία επιτυχία στην καριέρα της αποτέλεσε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2000 στο Σίδνευ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr