background img
banner
banner

Πλημμύρισε με νεολαία η πλατεία Αγ. Λαύρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 5.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ – ΞΕΦΑΝΤΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ JOSEPHIN ΚΑΙ ΤΟΥ IVAN GRECO

Με την πολυπληθέστερη συναυλία των νεότερων χρόνων για το Αίγιο, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου η πλατεία Αγίας Λαύρας, που παραδόθηκε προς χρήση στους δημότες, με τη νέα της μορφή. Οι καλλιτέχνες Josephin και Ivan Greco αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλείς για τη νεολαία που κατέκλυσε κάθε γωνιά της πλατείας και των γύρω δρόμων και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι στην πλατεία βρέθηκαν χθες βράδυ, περισσότερα από 5.000 άτομα!

Κάθε σημείο, κάθε «γωνιά» ήταν κατειλημμένα από πολύ νωρίς από νέους ανθρώπους και κυρίως παιδιά έως 18 ετών, ενώ ο χώρος μπροστά από την εξέδρα της οδού Ευθυμίου Γάτου είχε… κλείσει από νωρίς, προκειμένου οι θαυμαστές να είναι κοντά στους καλλιτέχνες. Ακόμη και τη στιγμή που υπήρξε μιας δυσπιστία ως προς την πραγματοποίηση της συναυλίας, καθώς στα μηχανήματα κατέφθασαν οι πρώτες στάλες της βροχής, η προσέλευση ήταν τεράστια. Ίσως αυτό το μουσικό σχήμα ήρθε να επιβεβαιώσει τη δυναμική της νεολαίας και ακόμη κι αν όλοι οι «επίσημοι» που βρέθηκαν στη συναυλία, μπορεί να μην ήταν θαυμαστές του, άπαντες μοιράστηκαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό των νέων.

Δήμαρχος και Περιφερειάρχης στη σκηνή

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος πάντως έδειχνε περιχαρής για την ολοκλήρωση του έργου και την ανταπόκριση του κόσμου κι αυτό εκδήλωσε από τη σκηνή, μιλώντας στον κόσμο και έχοντας δίπλα του τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Όπως είπε, ΄΄παραδίδουμε σήμερα προς χρήση ένα έργο που πέρασε από πολλά κύματα, ξεπέρασε όμως τα εμπόδια χάρη στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Διαχειριστικής αρχής και όλων σας. Και να σήμερα, που έχουμε την πλατεία μας! Είμαστε ενωμένοι και είμαστε εδώ. Θέλω πάντα να είμαστε ενωμένοι, γιατί η πλατεία Αγίας Λαύρας είναι η συνάντηση όλων μας και το σύμβολο κάθε δημότη. Ας χαρούμε αυτή τη στιγμή, ας χαρούμε αυτό το μεγάλο έργο και να είσαστε πάντα καλά΄΄.

Και ο κ. Φαρμάκης επισήμανε σε κλίμα ενθουσιασμού: ΄΄Απόψε το βράδυ δεν είστε εδώ για να ακούσετε εμάς να μιλάμε και να λέμε λόγια, αλλά για να γιορτάσουμε. Είστε εδώ για να διασκεδάσετε να χαρείτε μαζί μας και να τιμήσουμε όλοι μαζί το μεγάλο έργο που ολοκληρώθηκε. Το έργο της πλατείας το περιμέναμε αρκετό καιρό, είναι ένα συμβολικό σημείο του Αιγίου και η εικόνα που ζούμε σήμερα και αντικρίζουν τα μάτια μας, είναι αναμενόμενη και δίκαιη. Επιτέλους η πλατεία είναι γεμάτη νιάτα, είναι γεμάτη ζωή. Το μόνο που έχουμε να πούμε και να υποσχεθούμε, είναι ότι θα είμαστε στο πλευρό σας για να προσπαθούμε κατά το μέτρο του δυνατού, για όλους τους δημότες και για τη νεολαία. Μακάρι αυτό το σημείο να είναι πάντα γεμάτο, γεμάτο με χαμόγελα όπως είναι αυτή τη στιγμή από τις εκατοντάδες κόσμου. Καλή διασκέδαση και σας ευχαριστούμε πολύ!΄΄.

Να σημειωθεί ότι εκτός από σύσσωμη τη δημοτική αρχή, τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, παρόντες ήταν και οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος και Τάκης Παπαδόπουλος, με τους συνεργάτες τους, ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Χρήστος Μπούνιας κ.ά.

Φώτα, πυροτεχνήματα, μουσικές και ξεφάντωμα

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο δήμαρχος έδωσε το πρόσταγμα να ανάψουν τα φώτα στην πλατεία, την ώρα που τα πυροτεχνήματα έκαναν εκρήξεις χαράς στον ουρανό.

Πρώτος ανέβηκε στη σκηνή ο trapper Ivan Greco που ξεσήκωσε το κοινό, με τη νεολαία να τραγουδά ρυθμικά όλους τους στίχους του, προς έκπληξη μάλιστα και κάποιων γονιών που συνόδευαν. Το απόλυτο… πανδαιμόνιο όμως δημιουργήθηκε όταν έκανε την εμφάνισή της η εκρηκτική τραγουδίστρια Josephin με την κίνησή της να… κόβει την ανάσα και το καλλίγραμμο κορμί της να τραβά τα βλέμματα. Εξίσου εντυπωσιακό και το μπαλέτο που την πλαισίωνε.

Η συναυλία συνεχιζόταν μέχρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Όσο για το συμπέρασμα; Το κέντρο του Αιγίου αναμορφώνεται, η πόλη, έτσι ή αλλιώς μπαίνει στη νέα εποχή και όλοι οφείλουμε να την ακολουθήσουμε. Επιλέγοντας βέβαια τον κατάλληλο βηματισμό.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr