background img
banner
banner

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΗΣ “Ο ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”: ‘’Αιγιάλεια: Ήλιος και θάλασσα’’

Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής, μετά την περσινή επιτυχημένη εκδήλωση, διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό – Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “Αιγιάλεια: Ήλιος και Θάλασσα!!!”, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με την Υποστήριξη του Ι.Ν.Ο.Α. και της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Υπό την Αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας.

Ο σκοπός του διαγωνισμού

΄΄Είναι μια ευκαιρία να εκθέσουμε τη ματιά μας σε ένα ονειρικό περιβάλλον, της ευρύτερης παραλιακής ζώνης του Δήμου Αιγιαλείας. Επιθυμούμε να μεταδώσουμε τη θετική μας ενέργεια, και να εκτιμήσουμε ξανά, ζωτικής σημασίας, ομορφιές, μεταφέροντας στους επισκέπτες της έκθεσης την αγάπη μας για τον τόπο. Μια ευκαιρία να αναδείξουμε το φυσικό κάλλος, να ευαισθητοποιήσουμε για τον σεβασμό που επιβάλλεται να έχουμε στην φύση και να διευρύνουμε τον ορίζοντα όπου η τέχνη αλληλεπιδρά με το κοινό της. Οι τρεις καλύτερες θα βραβευτούν, αφού αξιολογηθούν από επιτροπή εξαίρετων μελών που είναι γνώστες του αντικειμένου της φωτογραφίας΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Στην έκθεση μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) πολίτες άνω των 18 ετών. Τα θέματα μπορούν να απεικονιστούν από οποιοδήποτε μέσον. Μία φωτογραφική μηχανή ή ένα smartphone ή ένα drone κλπ.

Προθεσμία Υποβολής συμμετοχής

Η έναρξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα είναι από την ανάρτηση της προκήρυξης αυτής και η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις (3) έγχρωμες ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες στις προδιαγραφές που ορίζονται.
Η επικοινωνία και η καθοδήγηση για την υποβολή συμμετοχής θα γίνεται στο email [email protected] στέλνοντας την συμμετοχή ενδιαφέροντος σας και επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6936938511 για περισσότερες πληροφορίες.

Ημερομηνία έκθεσης

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στον χώρο της Έκθεσης που θα διοργανώσει ο Σύλλογος, την Δευτέρα 7 Αυγούστου στην Μαρίνα Ι.Ν.Ο.Α. στην παραλία Αιγίου Αγίου Νικολάου από ώρα 17:00 έως και ώρα 22:00 όπου και θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των καλύτερων φωτογραφιών.

Όροι συμμετοχής στην έκθεση

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι πολίτες άνω των δεκαοκτώ (18) ετών. Θέμα του διαγωνισμού είναι το παιχνίδισμα του ήλιου πάνω από της ακτές της Αιγιάλειας. Οι φωτογραφίες και τα πνευματικά δικαιώματα αυτών, πρέπει να ανήκουν στον φωτογράφο, να μην παραβαίνουν διατάξεις της νομοθεσίας και να μην είναι προσβλητικές ή ανήθικου περιεχομένου. Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό δεν πρέπει να έχουν δημοσιευτεί σε κάποιον άλλο δημόσιο διαγωνισμό.

Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματός του και της φωτογραφίας του, άνευ οποιουδήποτε χρηματικού ανταλλάγματος στα πλαίσια διενέργειας του παρόντος διαγωνισμού. Όλες οι φωτογραφίες γίνονται δεκτές στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως τύπου ή μέσου (κινητού ή φωτογραφικής μηχανής) εφόσον είναι εντός θέματος. Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί μεγέθους 15χ21 Εκατοστά, να ΜΗΝ αναγράφουν ονοματεπώνυμο, καλλιτεχνικό όνομα, αριθμό ή λογότυπο και να παραδοθούν αυτοπροσώπως στα γραφεία του Συλλόγου μας, στο Πολύκεντρο Μυρτιάς έναντι παλαιού Λιμένα Αιγίου κάθε Τετάρτη 8 – 9 το απόγευμα ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του διοργανωτή Συλλόγου κ. Νίκο Παπαδόπουλο στο τηλέφωνο 6936938511.

Η κριτική επιτροπή θα είναι τριμελής από καταξιωμένους και έμπειρους στο είδος πολίτες. Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική και δεν απαιτεί αιτιολογία. Διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται το χρονικό διάστημα από την δημοσίευση της παρούσης, έως και την Παρασκευή 4 Αυγούστου. Διευκρινίζεται ρητά ότι μετά την λήξη του διαγωνισμού, οι συμμετοχές είναι αυτοδικαίως άκυρες.
Η βράβευση των φωτογραφιών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση – έκθεση την Δευτέρα 7 Αυγούστου, στην Μαρίνα Ι.Ν.Ο.Α. παραλίας Αιγίου. Φωτογραφίες που ΔΕΝ θα πληρούν τους παραπάνω όρους θα απορριφθούν από τον διαγωνισμό αλλά θα εκτεθούν σε ξεχωριστό χώρο, χωρίς κανέναν δικαίωμα επί του διαγωνισμού ως σύνολο έκθεσης φωτογραφιών, αφού η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη, τον Διαγωνισμό φωτογραφιών και την Έκθεση φωτογραφιών.

Από τον Διαγωνισμό φωτογραφίας εξαιρούνται τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του διοργανωτή Συλλόγου και οι συγγενείς τους πρώτου και δεύτερου βαθμού καθώς και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλοι οι Αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr