background img
banner
banner

Συγκέντρωσε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΩΝ «ΆΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Μία χρονιά γεμάτη δράσεις και πολιτιστική ποιότητα έφτασε στο τέλος της για το Τμήμα Χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Διγελιωτίκων “Άγιος Ανδρέας”. Η τελετή λήξης που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου που στεγάζει τον Σύλλογο την Κυριακή 9 Ιουλίου, μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα όχι μόνο επιτυχημένη αλλά πρωτίστως δημιουργική και ουσιαστική. Την μεγάλη αποδοχή, πιστοποίησαν όχι μόνο τα 170 και πλέον άτομα που βρέθηκαν στην ιδιαίτερη γιορτή αλλά και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, που λειτούργησε ως μία μεγάλη επιβράβευση για τις προσπάθειες των μελών του Χορευτικού Τμήματος αλλά και τον υπευθύνων της όλης αξιόλογης εκδήλωσης.

Ο υπαίθριος χώρος γέμιζε τμηματικά από κόσμο και φίλους του Συλλόγου και λίγο μετά τις 9.15 το βράδυ, ξεκίνησε η ετήσια τελετή με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασίλη Ανδριόπουλο να απευθυνθεί έναν εγκάρδιο χαιρετισμό και να ευχαριστεί θερμά τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Ανδριόπουλος, ο οποίος μόλις έκλεισε έναν χρόνο στο “τιμόνι” του Δ.Σ., τόνισε τις σημαντικές προσπάθειες των ανθρώπων του Χορευτικού Τμήματος, λέγοντας ότι οι κόποι τους απέδωσαν καρπούς και πως η φετινή χρονιά έκλεισε με σαφώς καλύτερο πρόσημο από το περσινό.

Απευθυνόμενος στους επίσημους προσκεκλημένους, ανέφερε: “Είναι τιμή που συμμετείχατε με την παρουσία σας στην τελετή λήξης της φετινής χρονιάς και ευχαριστούμε και τους φίλους μας, αλλά και τους πολιτικούς εκπροσώπους του τόπου και των διαφόρων φορέων, που στηρίζουν τέτοιες ανάλογες προσπάθειες όπως η αποψινή”.

Ο Σύλλογος προάγει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου

Ο πρόεδρος, λίγο πριν παραδώσει το βήμα στον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο να απευθύνει και εκείνος τον δικό του χαιρετισμό, τόνισε μεταξύ άλλων: “Πολλά συγχαρητήρια στον δάσκαλο του Χορευτικού Τμήματος Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος μαζί με την 20μελή του ομάδα, καταφέρνει πάντα να μας χαρίζει όμορφες εκδηλώσεις και ξεχωριστές στιγμές. Συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές και τους εθελοντές του Συλλόγου, που βοήθησαν να διεξαχθεί η φετινή γιορτή μας”.

Αμέσως μετά, ο κ. Καλογερόπουλος, δηλώνοντας το πόσο σημαντικό ρόλο κατέχει η κοινωνική προσφορά του Συλλόγου στο πολιτιστικό ήθος του τόπου, επισήμανε: “Τέτοιες ανάλογες δράσεις από σωματεία όπως αυτό των Διγελιωτίκων, προάγουν πάντα την πολιτιστική κληρονομιά και κουλτούρα της περιοχής και πρωτοστατούν. Συγχαρητήρια για αυτή την κοινωνική προσφορά. Η δημοτική αρχή βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό κάθε πολιτιστικού συλλόγου του δήμου. Εδώ τελείται ένα σημαντικό και αποδοτικό έργο. Συγχαρητήρια για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση και καλό καλοκαίρι σε όλους!”.

Κέφι ως το πρωί!

Λίγο αργότερα τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος πήραν τη θέση τους στην πίστα, αποδίδοντας όμορφες χορογραφίες που είχε επιμεληθεί ο χοροδιδάσκαλος του Τμήματος, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των παρευρισκομένων και λαμβάνοντας το πιο δυνατό και ζεστό χειροκρότημα. Τη «σκυτάλη» πήρε η μουσική επένδυση της βραδιάς, με το γλέντι να κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν χορευτική διάθεση, γεγονός που συνετέλεσε τα μέγιστα στο να «εδραιωθεί» το κέφι. Να σημειωθεί ότι, υπήρχαν φαγητά, εδέσματα, γλυκίσματα και αναψυκτικά, όλα προσφορά του Συλλόγου,τα οποία πλαισίωσαν άψογα την επιτυχημένη γιορτή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σπηλιόπουλος,οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος και Νίκος Καραΐσκος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Ντάτσικα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας Σταύρος Καραδημητρόπουλος αλλά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΑ, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, πρόεδροι κοινοτήτων και βεβαίως, αρκετός κόσμος από το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr