background img
banner
banner

Επισπεύδει το ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια, αποφασίζει για Σολωμού – Σκανδάμη ή…

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Μια πρώτη προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την συγκρότηση και στήριξη των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους μεγάλους δήμους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται μόνο η Πάτρα σε επίπεδο Αχαΐας, αναμένεται να κάνει ο επικεφαλής της Επιτροπής για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στις 8:00 το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων με συμμετέχοντες τους βουλευτές της Περιφέρειας και τα τρία Νομαρχιακά όργανα, Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νιας.

Τα δεδομένα είναι συγκριμένα, το κόμμα είναι αποφασισμένο να στηρίξει ανεξάρτητα ψηφοδέλτια με επικεφαλής στέλεχος «πρώτης γραμμής» σε Δυτική Ελλάδα, Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο με τον Κώστα Σκανδαλίδη να καλείται να κάνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα, επιλέγοντας προτάσεις οι οποίες θα εξασφαλίζουν τον όρο της ενότητας και κοινής έκφρασης του κόμματος και το στόχο να είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο β’ γύρο σε Περιφέρεια και μεγάλους δήμους.

Οι εισηγήσεις που έχει δεχτεί το κόμμα είναι διαφορετικές ανά νομό και θα πρέπει μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει εστιαστεί η συζήτηση σε πρόσωπα που θα αποτρέψουν πιθανή διάσπαση και αποτυχία εκλογής στην κάλπη της 8/10/2023.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν πέσει στο τραπέζι επιλαχόντες στις πρόσφατες εκλογές με βασικούς τους Κατερίνα Σολωμού και Μαρίνο Σκανδάμη από την Αχαΐα και τον πρώην βουλευτή Αιτ/νιας Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Στους κ. Σολωμού και Μ. Σκανδάμη ασκούνται πιέσεις να τεθούν στην διάθεση του Κ. Σκαναδαλίδη και της Επιτροπής για τα αυτοδιοικητικά ως αντίπαλοι του Νεκτάριου Φαρμάκη. Τη διαθεσιμότητά του στο κόμμα έχει θέσει και το τρίτος επιλαχόν στην Αχαΐα στις πρόσφατες βουλευτικές Δημήτρης Κατσικόπουλος. Αξιολογούνται και άλλα ονόματα όπως του τ. Προέδρου του Περιφερειακού Παραρτήματος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Θανάση Πετρόπουλου. Το θέμα αναμένεται να έχει κλείσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενώ το πρόσωπο που θα ανακοινωθεί από τη Χαρ. Τρικούπη θα αναλάβει επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Για το Δήμο Πατρέων η απόφαση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναμένεται να πάρει χρόνο! Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή συναντά αντιδράσεις καθώς ήδη έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πέραν του κ.Αϊβαλή όμως δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές! Ο Απόστολος Κατσιφάρας έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του για το δήμο Πατρέων ενώ «μουδιασμένα» από τις αποφάσεις του πρώην Περιφερειάρχη φέρονται να είναι μια σειρά στελέχη που τον παρότρυναν από καιρό να ασχοληθεί. Δεν αποκλείεται κάποιος από αυτούς (Αλέξης Σκαρμέας-Αντώνης Χαροκόπος) να διεκδικήσουν και να λάβουν τελικά το χρίσμα, αντί του κ.Αϊβαλή, με το χρόνο όμως να μετρά αντίστροφα και να περιορίζει τις φιλοδοξίες τους!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr