background img
banner
banner

Συνεχίζεται με δυνατές αναμετρήσεις το “3ο Lykoi Tennis cup” στις εγκαταστάσεις της Αβύθου

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΙΚΤΟ!

Το 2021 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, άντεξε… στον covid 19 και φέτος διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στα γήπεδα αντισφαίρισης της Αβύθου από τους Λύκους Αιγιάλειας. Ο λόγος για το “Lykoi Tennis cup”, το «μαραθώνιο» Τουρνουά τέννις (μονό και μικτό) με πλήθος συμμετοχών που έφτασαν μέχρι τώρα περίπου τις 50 και αναμένεται ο αριθμός ακόμη και να διπλασιαστεί αφού οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει συμμετοχή όσο βρίσκεται σε εξέλιξη. Το τουρνουά βρίσκεται στην πρώτη φάση με τη δεύτερη να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει περίπου στα τέλη Αυγούστου. O 1ος και ο 2ος νικητής θα κερδίσουν πλούσια δώρα, ενώ αναμνηστικά και δώρα θα μοιραστούν και σε αρκετούς ακόμη συμμετέχοντες που θα διακριθούν.

Οι αγώνες κρίνονται στα 2 νικηφόρα σετ και σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1 sets) παίζεται tie-break στους 10 πόντους για το 3ο νικητήριο σετ. Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των 8 πρώτων της 1ης φάσης.

Το τμήμα αντισφαίρισης των Λύκων λειτουργεί τα έξι τελευταία χρόνια, σήμερα απαριθμεί περίπου 100 άτομα και έχει ως έδρα τα δημοτικά γήπεδα τέννις στην Άκολη.

Eμπνευστής αλλά και κύριος υπεύθυνος του τουρνουά είναι ο προπονητής του τμήματος αντισφαίρισης των Λύκων Αιγιάλειας, Απόστολος Σκαρτσίλας. Ο 44χρονος προπονητής είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο τένις και το σκι και βρίσκεται στο σύλλογο από το 2018. Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και μεταξύ άλλων έχει εργαστεί από το 2008 έως το 2012 στη Ρόδο και άλλα τέσσερα χρόνια στο κέντρο αντισφαίρισης του Μαρκόπουλου Αττικής, που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και στα δύο αθλήματα. Παλαιότερα εργάστηκε – με την ιδιότητα του προπονητή σκι – και στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Οι νικητές στα δύο πρώτα τουρνουά

Πέρυσι οι συμμετοχές έφτασαν τις 56 (51 άνδρες – 5 γυναίκες) και το ζευγάρι του τελικού αποτέλεσαν οι Ηλίας Τσαρπαλής και Νίκος Καραμάνος. Παρουσία και του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου (που έκανε και τις απονομές) ο τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη και βρήκε νικητή τον Ηλία Τσαρπαλή με 2-0 σετ μέσα σε χειροκροτήματα και για τους δυο φιναλίστ. O 1ος και ο 2ος νικητής κέρδισαν Δωροεπιταγές από τα κρεοπωλεία “Τσινούκας” ενώ δώρα μοιράστηκαν και σε αρκετούς ακόμη συμμετέχοντες.

Το 2021, στο 1ο τουρνουά , στον τελικό μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ο Γιάννης Φαρμακόπουλος επικράτησε με 2-1 σετ του Άγγελου Αργυρόπουλου. O 1ος νικητής κέρδισε μια Δωροεπιταγή 200€ από το TennisShot και ο 2ος ένα backpack Βabolat, ενώ δώρα μοιράστηκαν και σε αρκετούς ακόμη συμμετέχοντες που διακρίθηκαν. Και την πρώτη χρονιά έδωσε το “παρών” ο δήμαρχος Αιγιάλειας με μέλη της δημοτικής αρχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr