background img
banner
banner

H Αννα Μαστοράκου κοντά στους πυροσβέστες

Λίγες μόλις ημέρες πριν ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αιγιάλεια η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, Αννα Μαστοράκου είχε επισκεφτεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία και την ετοιμότητα ενόψει της θερινής περιόδου.

Στη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας ενημερώθηκε από τον διοικητή Πύραρχο Αργύριο Φαλίδα, στην Πυροσβεστική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον Αρχιπύραχο Χριστόφορο Μπόκα και τέλος από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου Υποστράτηγο Νίκο Ρουμελιώτη.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες είναι καλύτερα προετοιμασμένες από κάθε άλλη φορά, με επάρκεια επίγειων και εναερίων μέσων.

Τα κενά προσωπικού που υπάρχουν καλύπτονται από τους εθελοντές πυροσβέστες, καθώς επίσης και από τις εθελοντικές ομάδες πυροσβεστών του Δήμου. Αγκάθι είναι ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών που ελπίζεται ότι θα βελτιωθεί με τις αναμενόμενες προσλήψεις προσωπικού.

Παράλληλα, κρίνεται αναγκαία η δημιουργία και 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού για να καλυφθούν καλύτερα οι ανάγκες στο βόρειο και αρκτικό τμήμα της Πάτρας.

Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ψηφιοποιήσει τα μέσα που διαθέτει και έτσι γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα μέσα. Βοηθητικό στο έργο της ήταν η δωρεά από το εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» 15 δεξαμενών που τοποθετήθηκαν σε επίκαιρες θέσεις για τη διευκόλυνση των ρίψεων. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδράμει τα μέγιστα με προμήθεια οχημάτων, drones για επιτήρηση κλπ και στο νέο ΕΣΠΑ, αλλά και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ανοίγονται νέες προοπτικές για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του μέλλοντος.

Μελανό σημάδι είναι το κτηριακό, μιας και στην Πάτρα το μόνο κτήριο που στεγάζει τον1ο Πυροσβεστικό Σταθμό είναι ιδιόκτητο, ενώ τα υπόλοιπα είναι παλαιά και μισθωμένα.

Η ΑνναΜαστοράκου ευχήθηκε καλή δύναμη για τη νέα πυροσβεστική περίοδο και δήλωσε τον θαυμασμό της για το έργο των γυναικών και των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, με αφορμή τη διπλή επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο στη γέφυρα που κατέρρευσε στην Περιμετρική, όσο και στη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αιγιάλεια, η Αννα Μαστοράκου εκφράζει τη στήριξή της, αλλά και τα συγχαρητήριά τηςσε όλο το προσωπικό της ΠΥ, καθώς επίσης και στην 6ηΕΜΑΚ, την Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό και όλους τους εθελοντές που κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr