background img
banner
banner

Αναγνώριση της συμβολής της Βάσως Ψυχράμη στην καθιέρωση των Οινοξενείων

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙ»

Η Βάσω Ψυχράμη ήταν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας όταν πήραν «σάρκα και οστά» τα Οινοξένεια, που αποτέλεσαν κοινό όραμά της με τον οινοποιό Άγγελο Ρούβαλη.

Ο επιτυχημένος και ακόμη πολλά υποσχόμενος θεσμός, συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια ζωής και η κ. Ψυχράμη δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει το φεστιβάλ, θέτοντας ακόμη στόχους για το πώς μπορεί να αυξήσει την εξωστρέφειά του, ενισχύοντας την προοπτική της Αιγιάλειας στον τομέα όχι μόνο του εγχώριου αλλά και του διεθνούς τουρισμού.

Σε κλίμα συγκίνησης

Η βραδιά έναρξης των φετινών Οινοξενείων ήταν άκρως συγκινητική για την ίδια, αφού αναγνωρίστηκε και επισήμως η προσφορά της στη θεμελίωση και έκβαση του θεσμού, όταν τιμήθηκε ως πρώην πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., για τη συμβολή της. ΄΄Ήταν η πρώτη πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. που δημιούργησε, πίστεψε τον θεσμό των Οινοξενείων και τον στήριξε με όλες της τις δυνάμεις΄΄, είπε η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, με την κ. Ψυχράμη να μιλά με τα πιο θερμά λόγια για την «ψυχή» των Οινοξενείων, τον κ. Ρούβαλη, δηλώνοντας ταυτόχρονα πεπεισμένη πως με ενότητα και κοινή προσπάθεια ο θεσμός μπορεί να οδηγήσει την Αιγιάλεια πολύ ψηλά!

Τη συνδέουν με τον Άγγελο Ρούβαλη

΄΄Από το 2011 ασχολήθηκα με τα δημοτικά και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., αγαπώ αυτό που κάνω και μου αρέσει πάρα πολύ να δουλεύω για την Αιγιάλεια΄΄, είπε η κ. Ψυχράμη όταν παρέλαβε το βραβείο της από την διευθύντρια της «Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.» Ηρώ Τσιμπρή. Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Με συγκινεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά δημόσια, ένας φίλος και συνεργάτης, ο Άγγελος Ρούβαλης αλλά και όλο το δίκτυο Οινοξένεια, αποφάσισαν να με τιμήσουν. Όταν ξεκινήσαμε τα Οινοξένεια το 2013, ο κ. Ρούβαλης με κάλεσε στο οινοποιείο του και μου ανέπτυξε το όνειρό του, το οποίο, όχι μόνο με βρήκε σύμφωνη αλλά διαπίστωσα ότι ήταν και δικό μου όνειρο, η Αιγιάλεια να γίνει γαστρονομικός προορισμός σε σύνδεση με τα Καλάβρυτα, κάτι που φέτος βλέπω ότι προχωράει και χαίρομαι. Έτσι ξεκινήσαμε την υλοποίηση του θεσμού με διαδρομές στους αμπελώνες, σε συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης και επιχειρήσεις, με πολύ κόπο σε πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Βρισκόμασταν στα πρώτα «βήματα» του Καλλικράτη, είχαμε ενώσει έξι ΔΕΠΑ σε μία και έπρεπε να τις εξυγιάνουμε, κάτι που το επιτύχαμε, δημιουργώντας ταυτόχρονα τον θεσμό των Οινοξενείων΄΄.

Εκφράζοντας την άποψη ότι τα «Οινοξένεια» πρέπει να είναι το brand name της περιοχής, η κ. Ψυχράμη ανέφερε: ΄΄Νιώθω τα Οινοξένεια ως «πνευματικό παιδί» δικό μου και του κ. Ρούβαλη και γι’ αυτό σε όποιες διαδρομές και να είμαστε, αυτό θα μας συνδέει σε μία σχέση αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης, διότι είναι κάτι που μαζί θεμελιώσαμε με αγάπη για τον τόπο μας΄΄.

Όλοι μαζί για να ξαναβρεί η Αιγιάλεια τη χαμένη της αίγλη

Τέλος, αναφορικά με τα Οινοξένεια, η κ. Ψυχράμη επισήμανε στo Protionline.gr: ΄΄Όλες οι δημοτικές αρχές αγκάλιασαν τα Οινοξένεια και τα εξέλιξαν και στη συνέχεια αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γυρίσουμε, ενωμένοι, την επόμενη σελίδα. Ο αρχικός στόχος ήταν τα Οινοξένεια να αποτελέσουν αφορμή για αύξηση της επισκεψιμότητας όχι μόνο από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Ως τώρα δεν έχει επιτευχθεί και πρέπει όλοι μαζί σε αυτό να στοχεύσουμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι για τα σημαντικά θέματα του τόπου πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι στον ίδιο στόχο, η Αιγιάλεια να ξαναβρεί την χαμένη της αίγλη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr