background img
banner
banner

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του Παναιγιαλείου στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής

Δύσκολος από κάθε άποψη αναμένεται να είναι ο 3ος όμιλος της Γ΄ Εθνικής στον οποίο θα πάρει μέρος ο Παναιγιάλειος για τη σεζόν 2023-24. Αγωνιστικά γιατί συμμετέχουν δυνατές ομάδες με παρουσία – κάποιες από αυτές – στο παρελθόν ακόμη και στην Α΄ Εθνική (Βύζας, Πανελευσινιακός, Κόρινθος, Ρόδος) αλλά και στη Β΄ Εθνική κατηγορία ( Ιάλυσος, Ερμιονίδα, Παναργειακός, ΑΕ Μεσολογγίου), ενώ παράλληλα είναι και… πολυέξοδος. Ούτε λίγο ούτε πολύ η “Μαύρη Θύελλα” (αλλά και οι άλλες ομάδες) θα αναγκαστεί να ταξιδέψει έξι φορές στη νησιωτική Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομικής άποψης. Στο μίνι αφιέρωμα που ακολουθεί ας πάρουμε μία μικρή “γεύση” από τους 17 αντιπάλους της Αιγιώτικης ομάδας, για να γνωρίσουμε την ιστορία τους στον ποδοσφαιρικό χώρο, ξεκινώντας από τον πρώτο αντίπαλο, μια… παλιά μας γνώριμο, την ΑΕ Μεσολογγίου. Σήμερα – για οικονομία χώρου – θα αναφερθούμε σε 11 ομάδες και σε επόμενο φύλλο θα συνεχίσουμε με τις 6 νησιωτικές.

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Η Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου (Α.Ε.Μ.) εδρεύει στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, και μετράει αρκετές συμμετοχές στα Εθνικά Πρωταθλήματα. Μία στη Β΄ Εθνική, 13 στη Γ΄ και 17 στη Δ΄ Εθνική. Ιδρύθηκε το 1931 και έμβλημά της αποτελεί το κανόνι της Ντάπιας του Φραγκλίνου των τοιχών του φρουρίου της πόλης και ως χρώματα της έχει το μπλε – άσπρο. Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου, χωρητικότητας 2.800 ατόμων.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Ο Παμβουπρασιακός Αθλητικός Όμιλος Βάρδας (γνωστός και ως Π.Α.Ο. Βάρδας) είναι ποδοσφαιρικός αθλητικός σύλλογος που εδρεύει στη Βάρδα Ηλείας στην Πελοπόννησο. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1948 και χρώματα της ομάδας αποτελούν το πράσινο και το λευκό. Έδρα του είναι το Δημοτικό Στάδιο Βάρδας «Γρηγόρης Καλάκος». Έχει φτάσει να αγωνιστεί αρκετές φορές στη Γ΄ Εθνική και τη Δ΄ Εθνική και έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές αντίπαλος του Παναιγιαλείου.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ο Παγκορινθιακός Αθλητικός Σύλλογος Κόρινθος (Π.Α.Σ. Κόρινθος) είναι αθλητική ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 1963 ως “ΑΠΣ Κόρινθος” έπειτα από συγχώνευση του Πανγκορινθιακού με τον Άρη Κορίνθου. Μετά από νέα συγχώνευση του “ΑΠΣ Κόρινθος” με τον νέο Παγκορινθιακό το 1999 ονομάζεται πλέον “ΠΑΣ Κόρινθος”. Έχει πέντε συμμετοχές στην Α΄ Εθνική, δεκαεπτά συμμετοχές στην Β΄ Εθνική, οκτώ στην Γ΄ Εθνική, έξι στην Δ΄ Εθνική. Έπαιξαν σπουδαίοι γηγενείς παίκτες στην Α΄ Εθνική που πήραν μεταγραφή για μεγαλύτερους συλλόγους (Στέφας, Καρσιώτης, Πίσσας, Τόγιας, Πήττας, Πολύζος κλπ). Με την Κόρινθο στην Α΄ Εθνική έπαιξε και ο αιγιώτης κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Αγουρίδης.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η Α.Ε. Ερμιονίδας έχει έδρα το Κρανίδι του δήμου Ερμιονίδας στο νομό Αργολίδας. Τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας διεξάγονται στο Δημοτικό Στάδιο Κρανιδίου. Ιδρύθηκε το 2011 μετά τη συγχώνευση 4 ομάδων της περιοχής της Ερμιονίδας: του «Ερμή Ερμιόνης» (έτος ίδρυσης 1926), της «Α.Ε. Κρανιδίου» (έτος ίδρυσης 1959), του «Πορτοχελιακού» (έτος ίδρυσης 1974) και του «Αστέρα Θερμησίας» (έτος ίδρυσης 1981). Έχει μία συμμετοχή στη Β΄, 9 στη Γ΄ και 2 στη Δ΄ Εθνική.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Ο Παναργειακός Α.Π.Ο. είναι ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον 3ο όμιλο με έτος ίδρυσης το 1926 και έδρα την πόλη του Άργους (από το 1933 μέχρι το 1945 πάντως είχε αδρανοποιηθεί). Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) Άργους, που έχει χωρητικότητα 5.000 θέσεων. Χρώματα του συλλόγου αποτελούν το πράσινο και το λευκό. Παρότι έχει παίξει 17 φορές στη Β΄ και μία φορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στη δεκαετία του ΄50, δεν κατάφερε να ανέβει ποτέ στην Α΄ Εθνική. Μετράει ακόμη 32 συμμετοχές σε Γ΄ και Δ΄ Εθνική (50 συνολικά στις Εθνικές κατηγορίες!).

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Βύζας Μεγάρων έχει έδρα τα Μέγαρα. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1928 και χρώματά του αποτελούν το κίτρινο και το μαύρο, ενώ το έμβλημά του είναι η κεφαλή του Βύζαντα, οικιστή της αρχαίας πόλης του Βυζαντίου η οποία ιδρύθηκε από Μεγαρείς. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. 4 φορές στην Α΄, 16 στη Β΄ και αρκετές σε Γ΄ και Δ΄ Εθνική (24). Παραδοσιακή έδρα του συλλόγου αποτελεί το Δημοτικό Γήπεδο Μεγάρων, ωστόσο όμως χρησιμοποιεί εναλλακτικά και το Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων «Μεγαρέων Ολυμπιονικών». Τη φανέλα του έχουν φορέσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως οι Νεστορίδης, Κοτρίδης, Ρωσίδης, Μπέμπης, Κουβάς, Μπαλόπουλος, Τάσος κλπ.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Ο Αθλητικός και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος “Εράνη” είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα τα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Η Εράνη ιδρύθηκε το 1935 και αναγνωρίστηκε επίσημα το 1947. Έχει χρώματα το πράσινο και το λευκό. Το όνομά της προέκυψε από την Εράνα, αρχαία πόλη της περιοχής της Τριφυλίας.
Από το 1989-90 έχει αγωνιστεί πολλές περιόδους στη Δ΄ Εθνική αλλά και στη Γ΄ Εθνική τη σεζόν 1993-94.
Την χρονιά 2022-23 κατάφερε μετά από μία εικοσαετία να αναδειχθεί και πάλι πρωταθλήτρια Μεσσηνίας επιστρέφοντας στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Ο «Πανελευσινιακός Αθλητικός Όμιλος» ιδρύθηκε στις 23 του Μαρτίου του 1931, έπειτα από τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών και αθλητικών συλλόγων «Ποδοσφαιρική Ένωση Ελευσίνας» και «Κελεός Ελευσίνας». Το 1938 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ε.Π.Ο. με αριθμό μητρώου 108 και εντάχθηκε στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Πειραιά, ξεκινώντας την επίσημη αγωνιστική του πορεία από το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας τη σεζόν 1938-39.
Κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου αποτελούν οι συμμετοχές του στην Α’ Εθνική Κατηγορία κατά τις αγωνιστικές περιόδους 1961-62, 1967-68 και 1998-99, όπου και τις τρεις υποβιβάστηκε έχοντας καταταχθεί στη 15η θέση τις δύο πρώτες χρονιές και στην 16η θέση κατά την πιο πρόσφατη. Έχει σήμα το στάχυ και προσωνύμιο “οι σταχιοφόροι”.

ΓΣ ΜΑΡΚΟ: Ο Γυμναστικός Σύλλογος Μαρκό είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο με έδρα το Μαρκόπουλο Μεσογαίας της Αττικής. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1927, έχει χρώματα το πράσινο και το άσπρο και έμβλημα το αμπελόφυλλο. Το τμήμα ποδοσφαίρου ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής και αγωνίσθηκε επί σειρά ετών στις διοργανώσεις της Δ΄Εθνικής και Γ΄Εθνικής, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ. Τη σεζόν 2022-23 ανήλθε ξανά στη Γ’ Εθνική. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου.
Το 1994 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ε.Π.Σ. Αθηνών και προβιβάστηκε στα εθνικά πρωταθλήματα, όπου καθιερώθηκε στα πρωταθλήματα της Δ’ Εθνικής και Γ’ Εθνικής κατηγορίας για περισσότερο από μια 15ετία και συγκεκριμένα μέχρι και το 2010.

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Ο Α.Π.Ο. “Θύελλα” Διασταύρωσης Ραφήνας εδρεύει στη Ραφήνα Αττικής. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1957 και χρώματά του το πράσινο και το λευκό. Έδρα της ομάδας αποτελεί το Δημοτικό Γήπεδο Ραφήνας “Παναγιώτης Σκούφος”. Από την ίδρυση του μέχρι και το 1980 ο σύλλογος δρούσε σαν ανεξάρτητος, όταν τότε εντάθηκε στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών. Από το 2000 και έπειτα, ο σύλλογος ανήκει στη δύναμη της Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής. Το 2013 ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική και επέστρεψε το 2016.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ: Ο Α.Ο. Κυανούς Αστήρ Βάρης έχει έδρα τη Βάρη Αττικής. Ιδρύθηκε το 1964, έχει χρώματα το μπλε και το λευκό και έμβλημα το αστέρι. Δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο, ενώ στο παρελθόν διέθετε και τμήμα καλαθοσφαίρισης. Ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής (ΕΠΣΑΝΑ), ενώ πριν την ίδρυση της τελευταίας ανήκε στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Αθηνών (ΕΠΣΑ). Υψηλότερη του διάκριση είναι η συμμετοχή του στο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στην οποία αγωνίζεται από την αγωνιστική περίοδο 2021-22.
Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Βάρης, με την ονομασία “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ” όπου και διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες του.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr