background img
banner
banner

Δέσμευση Γούτου για ανάπτυξη του Τουρισμού

ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Την έλλειψη ενός οργανωμένου σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Αιγιάλεια, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας, επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», Χρήστος Γούτος. Αναλύει δε το πού στοχεύει ο συνδυασμός του και το πώς θα αξιοποιήσει κάθε δυναμική.

Συγκεκριμένα, τονίζει: ΄΄Είναι κοινά αποδεκτό ότι η Αιγιάλεια εισπράττει αξιοσημείωτο μερίδιο τουριστικών αφίξεων.

Τα στοιχεία πράγματι διαμορφώνουν ένα πλαίσιο ικανοποίησης και αισιοδοξίας για τις αστείρευτες δυνατότητες που έχει ο τόπος μας. Για να μπορέσουμε όμως να δούμε πόσα περισσότερα έχουμε περιθώριο να κάνουμε στον Τουρισμό, ως Δήμος, έχουμε χρέος να παραδεχτούμε ότι αυτή η πολλά υποσχόμενη, ελπιδοφόρα εξέλιξη, των ενισχυμένων τουριστικών ροών, εκτός από αποτέλεσμα του διαχρονικού brand name που έχει για δεκαετίες η Αιγιάλεια ως τουριστικός προορισμός, είναι κυρίως αποτέλεσμα των πολλών και παράλληλων ιδιωτικών πρωτοβουλιών από τους συμπολίτες μας. Δεν είναι αποτέλεσμα ενός οργανωμένου συνόλου στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών που ανέπτυξε ο Δήμος, στα πλαίσια μιας συντονισμένης πολιτικής στρατηγικής σε στενή συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής μας.

Αντίθετα, η δημοτική αρχή έμεινε «απλός θεατής» και λειτούργησε ως «χειροκροτητής» των επιτυχιών που οι ιδιώτες πέτυχαν, ελπίζοντας να «γευτεί» τα όποια πολιτικά οφέλη μπορεί να προκύψουν. Δυστυχώς, ο Τουρισμός στην Αιγιάλεια μένει «ζωντανός» από τους ιδιώτες, αλλά είναι στον «αυτόματο πιλότο» από τον Δήμο.

Στην «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» στοχεύουμε να αποκτήσει η Αιγιάλεια «Τουριστική Ταυτότητα» με πανελλαδική και διεθνή εμβέλεια και απήχηση. Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα δημιουργίας υποδομών βελτιώνοντας την εικόνα του τόπου μας και εκσυγχρονίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, θα επενδύσουμε στην προώθηση και προβολή των τοποθεσιών που προσφέρονται για θερινό, χειμερινό, και θεματικό τουρισμό, αλλά και των προϊόντων του τόπου μας, ενισχύοντας έτσι και τις ισχυρές εξαγωγικές μας δυνατότητες. Πάνω από όλα όμως, θα ακολουθήσουμε μια συνεπή πολιτική η οποία θα βασιστεί στην συντονισμένη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες, με όλη την τοπική κοινωνία, με όλους τους πολίτες΄΄.

«Την απάντηση για το παραλιακό μέτωπο Αιγίου, θα την δώσουν οι πολίτες στις 8 Οκτωβρίου»

Απάντηση έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος σχετικά με όσα αναφέρει ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του (διπλά):

«Ο κ. Καλογερόπουλος αποδεικνύει πόσο πολύ απέχει από την Μεγάλη Αλλαγή που χρειάζεται το Αίγιο και όλη η Αιγιάλεια και που απαιτούν οι Αιγιαλείς δημότες για το παρόν και το μέλλον του τόπου τους.

Επέλεξε να απαντήσει για το παραλιακό μέτωπο του Αιγίου με μια τυπική λίστα καταγραφής μελετών ή έργων από χρηματοδοτούμενα προγράμματα ή παρεμβάσεων, επιχειρώντας να πείσει ότι… άλλαξε την εικόνα του παραλιακού μετώπου.

Επειδή εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι, την αλήθεια, δυστυχώς για εκείνον και τους συνεργάτες του, την γνωρίζουν οι πολίτες και την βιώνουν καθημερινά!

Αντιλαμβάνονται πλήρως το αποτέλεσμα στην σύγκριση, ανάμεσα, στο πώς θα μπορούσε να είναι η παραλιακή ζώνη της πόλης μας και σε ποια κατάσταση βρίσκεται μετά από 4 χρόνια θητείας του κ. Καλογερόπουλου.

Αντιλαμβάνονται επίσης την έλλειψη σχεδίου γύρω από τις αναπτυξιακές δυνατότητες της παραλιακής ζώνης, με στόχο την ριζική αλλαγή στην εικόνα και χρησιμότητά της, προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Οι πολίτες πείθονται από την απτή πραγματικότητα και εκείνοι θα δώσουν την οριστική απάντηση στις 8 Οκτωβρίου.
Το Πρόγραμμα μας για το Αύριο της Αιγιάλειας θα τεθεί σε εφαρμογή, σε συνεργασία με Όλους Μαζί τους Αιγιαλείς».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr