background img
banner
banner

Τα πεπραγμένα για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης

ΑΠΑΡΙΘΜΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡ. ΓΟΥΤΟ Ο ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα όσα έκανε επί της δημαρχίας του στην παραλία Αιγίου υπενθυμίζει μέσω ανακοίνωσής του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα». Η απάντηση δίνεται στον επίσης υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Γούτο μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες κατηγόρησε τον κ. Καλογερόπουλο για μηδενικό έργο σε αυτό τον τομέα.Όπως αναφέρει ο κ. Καλογερόπουλος, ΄΄ο υποψήφιος δήμαρχος Χ. Γούτος σε χθεσινές δηλώσεις του έφερε την καταστροφολογία για την παραλιακή ζώνη του Αιγίου, λέγοντας ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα. Πράγματι δεν έγινε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια που συμμετείχε στη διοίκηση και του Δήμου Αιγίου. Του υπενθυμίζουμε ότι εμείς κάναμε τα εξής:

Μελέτες, έργα και παρεμβάσεις

-Εξασφάλιση χρηματοδότησης για Σχεδιασμό και για την εκπόνηση Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτη Διαχείρισης (MASTER PLAN) Λιμένα Αιγιαλείας της Πράξης «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας», (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) Συνολικός Προϋπολογισμός : 305.421,61 ευρώ.

-Εξασφάλιση χρηματοδότησης για «Ήπιες παρεμβάσεις για την τουριστική αναβάθμιση, παρακολούθηση και ανάδειξη της βιοποικιλότητας της λιμνοθάλασσας Αλυκής Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας (Natura 2000/GR 2320006) μέσω του Προγράμματος LEADER ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020”. Η παρούσα μελέτη εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020 με κωδικό πρόσκλησης 63.1 – CLLD.26, έκδοση 2.0 και α/α ΟΠΣ ΕΣΠΑ 4288. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 152.201,20 ευρώ.

-Σύνταξη μελέτης «Επισκευή κτιρίου παλαιού Λιμεναρχείου Αιγίου» και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προϋπολογισμού 504.990€. -Ορισμός Λιμένα Αιγίου ως Συνοριακός Σταθμός Ελέγχου και Σημείο Ελέγχου για τα τρόφιμα, τις ζωοτροφές, την υγεία των φυτών κ.ά. -Παράταση χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης των έργων του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη θέση Αγ. Νικολάου του όρμου Αιγίου, Δήμου Αιγιαλείας Ν. Αχαΐας έως την 31.12.2027. -Εγκατάσταση Υποσταθμού Μέσης Τάσης (επιδαπέδιου οικισμού (Υ/Σ) 630ΚvA) για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ξηρά, για τα πλοία που ελλιμενίζονται στο παλιό λιμάνι Αιγίου αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. – Ολοκλήρωση της μελέτης: «Επισκευή και την Αποκατάσταση κρηπιδωμάτων στον Παλαιό Λιμένα Αιγίου». – Υποθαλάσσια αυτοψία λιμενικών εγκαταστάσεων Λιμένα Αιγίου. – Aύξηση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας για το έργο: «Επισκευή και την Αποκατάσταση κρηπιδωμάτων στον Παλαιό Λιμένα Αιγίου» μετά από αίτημα του Λιμενικού Ταμείου. -Σύνταξη και Ολοκλήρωση μελέτης Υποδομές του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης (ΣΣΔ) της Λιμενικής εγκατάστασης του Δ.Λ.Τ. Αιγιαλείας για την εφαρμογή του Σύστηματος Εισόδου Εξόδου (ΣΕΕ) του κανονισμού Schengen. – Υλοποίηση μελέτης για μετατροπή συμβατικού πλοίου σε ηλεκτρικό (για υποβολή σε πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων μέσω ΕΣΠΑ) μέσω μνημονίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Δήμος Αιγιαλείας και Δήμος Δωρίδος.

-Εκπόνηση μελέτης Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (ΕΟΑ) για τον Λιμένα Αιγίου για την έκδοση ΜΠΕ. -Ενίσχυση του παραλιακού οδοφωτισμού στην χερσαία λιμενική ζώνη. – Τοποθέτηση νέων φωτιστικών στην μαρίνα του Αγίου Νικολάου και εργασίες μικρής κλίμακας συντήρησης. – Υπογραφή με Τεχνικό Σύμβολο για ολοκλήρωση των μελετών για την δημοπράτηση της Μαρίνας Αγίου Νικολάου. – Καθαρισμός/απελευθέρωση του χώρου του παλιού καρνάγιου στην περιοχή της Μυρτιάς και απόδοση στους πολίτες. – Συνεργασίες με ναυτιλιακά γραφεία για αύξηση της εμπορικής επισκεψιμότητας του λιμανιού. – Δημιουργία υπαίθριου χώρου γυμναστικής με τοποθέτηση οργάνων εξωτερικού χώρου. – Ολοκλήρωση μελετών κτιρίων χαρτοποιίας Αιγίου στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, έκδοση ΦΕΚ χαρακτηρισμού κτιρίων από το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων.

– Κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε ένα όνειρο των Αιγιωτών, τη σύνδεση της παραλιακής οδού Ποσειδώνος με την παράλληλή οδό Παυσανίου και την καλοκαιρινή περίοδο εφαρμόσαμε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την καλύτερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών με δημιουργία πεζόδρομου. – Αύξηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο παραλιακό μέτωπο (driveincinema, 3on3, συναυλίες, εκθέσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού). – Δημιουργία γηπέδου για beachvolley και beachsoccer. – Έναρξη διαδικασιών αδειοδότησεων για την επισκευή του κτιρίου στο Φάρο για χώρο προβολής της Αιγιάλειας (infopoint). – Εξωραϊσμός και αναβάθμιση χώρων του παλαιού λιμένα (κτίριο διοίκησης, επισκευή μάντρας κλπ). – Προσέλκυση ιδιώτη για την έναρξη των δρομολογίων του ταχύπλοου κρουαζιερόπλοιου «Άγιος Ανδρέας» στη γραμμή Αίγιο-Τριζόνια. Την εκκίνηση των δρομολογίων ανακοίνωσαν από κοινού η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κα Μαρία Ιατροπούλου και ο πλοιοκτήτης κ. Ηλίας Ζωγραφάκης΄΄.

Και καταλήγει ως εξής: ΄΄Ο κ.Γούτος ας βρει άλλους τρόπους προσέγγισης των ψηφοφόρων της Αιγιάλειας. Πιο ειλικρινείς όμως και πιο αληθινούς΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Ενα δρομο 100 μ που εξυπηρετει 8 σπιτια στο δ.δ. Καθολικου δεν μπορεις να τσιμεντωσεις και μιλας για πεπραγμενα ; Μηπως θα πρεπει να σε επιβραβευσουμε στις εκλογες; Μαλλον αστειευεσαι.

    Κ Οικονομου 26/08/2023 13:51

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr