background img
banner
banner

Δύο πρώην αντιδήμαρχοι ενώνουν δυνάμεις με τον Χρήστο Γούτο

ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΕΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

Δύο άνθρωποι με γνώση των τοπικών θεμάτων και εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Χρήστο Γούτο και κατέρχονται ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο». Πρόκειται για τον Στράτο Βαρδάκη, γνωστό επαγγελματία της περιοχής, που γνωρίζει όσο λίγοι το αντικείμενο του τουρισμού και των επιχειρήσεων της Αιγιάλειας και τον Ανδρέα Σοφέτη, εκπαιδευτικό, που έχει προσφέρει με επιτυχία τις υπηρεσίες του σε θέσεις ευθύνης.

Η πορεία του Στράτου Βαρδάκη

Ο δημοφιλής Στράτος Βαρδάκης, μπορεί να έχει μία μεγάλη και επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο της εστίασης, ωστόσο είναι πτυχιούχος οδικής και αρμονίας, καθηγητής μουσικής και πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Η πρώτη ενασχόλησή του με τα κοινά ήταν το 2010 όταν και σαν υποψήφιος για την Κοινότητα Αιγίου με τον συνδυασμό του Δημήτρη Καλογερόπουλου, εξελέγη πρώτος σε ψήφους. Στη συνέχεια ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Θανάση Παναγόπουλου το 2014 όταν και εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας.

Το 2019 με τον συνδυασμό της Βάσως Ψυχράμη εξελέγη δημοτικός σύμβουλος οπότε και ορίστηκε αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού. Στη συνέχεια ακολούθησε την κ. Ψυχράμη διαφοροποιώντας τη θέση του από τη δημοτική αρχή για να οριστεί εκ νέου αντιδήμαρχος Τουρισμού ένα χρόνο μετά, στηρίζοντας – όπως αναφέρει ο ίδιος- ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, το έργο της δημοτικής αρχής, με βάση την εντολή του κόσμου που τον εξέλεξε, και όχι του δημάρχου. Πέρα από τις αντιδημαρχίες, ο κ. Βαρδάκης διετέλεσε από το 2014 πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου, αλλά και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου το 2018, όταν μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις ύψους 800.000 ευρώ έκαστη για έργα σε αθλητικούς χώρους, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Γιατί συστρατεύτηκε με τον κ. Γούτο

Μιλώντας στo Protionline.gr για τους λόγους που ανήκει πλέον στην παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» και συμπορεύεται με τον Χρήστο Γούτο, ο κ. Βαρδάκης επισήμανε: ΄΄Επέλεξα την ομάδα της συνένωσης, της ενότητας και της προοπτικής για τον δήμο μας. Με εκφράζει στο έπακρον αυτή η δυνατή ενωτική κίνηση. Διαπιστώνω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν όραμα, μιλούν ανοιχτά, είναι πραγματικοί συνοδοιπόροι. Δεν προσανατολίζονται σε διαχειριστική πολιτική σαν αυτή του δημάρχου. Η άποψή τους ότι η Αιγιάλεια χρειάζεται έργο, επενδύσεις, δράση ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός που αποτελεί κινητήριο δύναμη, (δεδομένου ότι αγροτικός τομέας και βιομηχανία υστερούν πλέον), με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αυτή η παράταξη ενισχύει τη θέλησή μου να εργαστώ για τον τόπο μου΄΄.

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής Χρήστο Γούτο, ο κ. Βαρδάκης σημείωσε: ΄΄Όταν μιλάμε για τον Χρήστο Γούτο, αναφερόμαστε σε έναν άνθρωπο με επίπεδο, που αγαπάει τον διάλογο και είναι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες. Από συζητήσεις που έχω κάνει μαζί του, διαπιστώνω ότι εφόσον εκλεγεί θα διανείμει αρμοδιότητες στους καθ’ ύλην αρμόδιους ώστε να παραχθεί έργο στον δήμο και δεν υιοθετεί στην παλαιοκομματική φιλοσοφία του απερχόμενου δημάρχου με τη λήψη των αποφάσεων από ένα πρόσωπο. Ο κ. Γούτος βλέπει τα πράγματα από διαφορετικό πρίσμα και θα διοικήσει τον δήμο με σύνεση, διάθεση συνεργασίας κι εγώ προσωπικά θα είμαι μαζί του!΄΄.

Συμπόρευση χρόνων με τον κ. Γούτο για τον Ανδρέα Σοφέτη

Ο Ανδρέας Σοφέτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο οποίο το 2005 αναγορεύτηκε Διδάκτορας. Συμμετέχει στα κοινά από το 1998 και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Δημοτικών Διαμερισμάτων, Αντιδήμαρχος Έργων και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αιγίου από το 2006-2010 επί δημαρχίας Απόστολου Καραφωτιά και Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου από το 2014-2019.

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr γιατί έθεσε εαυτόν στην παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» και αποφάσισε να κατέλθει στις εκλογές με τον κ. Γούτο, τόνισε: ΄΄Πιστεύω πως η πρόοδος της περιοχής μας μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από νέους ανθρώπους με νέες αντιλήψεις, τίμιους, καθαρούς και ειλικρινείς απέναντι στους συμπολίτες μας όπως ο Χρήστος Γούτος΄΄. Επιπλέον, ο κ. Σοφέτης επισήμανε και τα εξής: ΄΄Με τον Χρήστο Γούτο είμαστε φίλοι πάνω από τριάντα χρόνια. Μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες και δώσαμε κοινούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Σοφέτης άσκησε κριτική στους χειρισμούς των τελευταίων χρόνων από τις δημοτικές αρχές, υπογραμμίζοντας τα εξής: ΄΄Σήμερα ενώνω τις δυνάμεις μου και έχω την τιμή να συμμετέχω στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Χρήστου Γούτου με στόχο την ανατροπή μιας νοσηρής κατάστασης που επικρατεί στα δημοτικά πράγματα τα τελευταία χρόνια.
Στο πρόσωπο του Χρήστου Γούτου βλέπω τον καθαρό άνθρωπο και τον τίμιο πολιτικό με την σύγχρονη τεχνοκρατική αντίληψη που αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για μια καλύτερη Αιγιάλεια στην οποία θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει χρόνος για αλλά πειράματα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr